5 blogginlägg som aldrig blev blogginlägg.

2017 10 15 12.29.47 1

 

Jag vet inte hur ni som bloggar fungerar så där i största allmänhet, men själv har jag en to blog-lista i telefonen. Varje gång när jag i vardagen drabbas av blogglust eller när ett bra bloggämne krossar min väg, skriver jag upp det i listan. Man kommer ju alltid på de bästa grejerna när man gör något helt annat. Som duschar, sover, är ute och går, kör bil, lagar mat eller ammar. Och då är det ju sällan läge för att sätta sig ner och skriva av sig på direkten. 

Dessvärre blir kanske 20 % av alla mina ”suveräna” to blog-ämnen riktiga blogginlägg i slutändan. Och det stör mig lite ibland. Skulle gärna vara bloggare på heltid. Bara blogga, blogga, blogga och göra verklighet av alla mina idéer. Men nu finns det ju – tack och lov – lite annat också här i livet. Dock blir ju många aktuella ämnen daterade ganska snabbt, så tänker att jag snabbt kan beta igenom listan och sedan radera den och börja från noll. Här kommer listan som borde ha blivit blogginlägg, men som aldrig blev:

 

1. ”Anna Bertills droger unga liberala”.

Här tror jag tanken var att fortsätta på Annas inlägg om drograzzian i Jakobstad. Anna skrev om hur inställningen till droger har blivit betydligt mera liberal sedan hon själv var ung. Där kan jag verkligen instämma (tänker också på amerikanerna man stöter på i kulturen, fiktionen och i verkligheten som varken dricker sprit eller röker tobad, men som gärna tar sig en joint nu som då). Det som jag fastnade för den här gången, när många 14-15-åringar åkte fast, var att merparten av dem saknade fritidsintressen. Det väckte nåt i mig. Tänker att det är en grej man som förälder kan göra: Hjälpa och uppmuntra kidsen att hitta sin juttu. Vettiga grejer att göra (och bra typer att hänga med) vid sidan av skolan. Alla borde få ha något att brinna för (obs, ej en brinnande joint).

 

2. ”Boktips höstlov”

Det här var ett önskemål från en läsare. Att jag skulle tipsa om bra böcker inför höstlovet. Här kommer nu kort tre stycken som ni kan läsa om ni inte läst ännu. Lovar att ni inte blir besvikna: 1. Björnstad – Fredrik Backman. 2. Själarnas ö – Johanna Holmström. 3. Vänd om min längtan – Ann-Louise Bertell. Har du tur hittar du samtliga på ditt lokala bibliotek.

 

3. ”Jävligt störande kolumn Lundberg”

Av någon anledning kan jag inte länka till den här kolumnen, för nu befinner den sig bakom en betalvägg. Men när jag läste den ville jag ropa högt av frustration. Enligt min åsikt var Lotta Lundbergs kolumn en riktigt störande, utpekande text som pretty much säger att det är dags för unga utbrända kvinnor att ta ansvar för sin situation. ”Hah, ditt eget fel att du hamnade här!”. Inatt klockan 4 ugglade jag och tänkte däremot ROPA HÖGT AV LYCKA när Karin Jihde i podden Mellan raderna tog upp samma kolumn och sänkte den i havet. Lyssna till podden, så mycket smartare än mig.

 

4. Muminpappan: ”Leva i fred, odla potatis och drömma”

Alltså här får jag faktiskt sträcka händerna i skyn och ge mig. Jag har ingen aning om vad jag tänkte här. Gissningsvis är det ett citat av muminpappan som jag har snappat upp någonstans, men vad jag ville med det är ytterst oklart. Kanske ville jag bara säga att det var ett bra livsmotto. Någon som vågar sig på en gissning?

 

5. ”Barn och brevfrihet”

 

32

Screenshot av en kommentar på Svenska Yle. Artikeln handlade om barns användning av WhatsApp. Jag har sett det som min skyldighet att hålla koll på vad barnen skriver i diverse grupper. Men undrar nu lite om jag ska tänka om. Ska kanske tänka lite mer på detta och eventuellt återkomma. 

4 reaktioner till “5 blogginlägg som aldrig blev blogginlägg.”

  1. Den där femman har jag också funderat mycket på. Just nu tänker jag så här: när det handlar om barnens tankar ska de få tänka och fundera på precis vad de vill, om de vill hålla hemligheter kan de skriva dagbok, skriva fysiska brev eller prata direkt med sina kompisar. Men sånt som de skriver på whatsapp osv. ska kunna kollas av föräldrar, för där är riskerna för att det sprids eller att infon missbrukas (antingen av kompisarna eller av barnen själva) HELT andra än då det handlar om enskilda brev eller samtal. Ungefär.

    Jag har också en blogglista i min telefon och jag använder den ALDRIG, jag har varken kollat eller fyllt i den på flera år. Synd för mig nu då jag bloggar så sällan.

  2. Tack för boktips! Fredrik Backmans Björnstad och Vi mot er har jag läst men de två andra ska jag försöka hitta på biblioteket!

  3. Den där femman har jag också funderat mycket på. Just nu tänker jag så här: när det handlar om barnens tankar ska de få tänka och fundera på precis vad de vill, om de vill hålla hemligheter kan de skriva dagbok, skriva fysiska brev eller prata direkt med sina kompisar. Men sånt som de skriver på whatsapp osv. ska kunna kollas av föräldrar, för där är riskerna för att det sprids eller att infon missbrukas (antingen av kompisarna eller av barnen själva) HELT andra än då det handlar om enskilda brev eller samtal. Ungefär.

    Jag har också en blogglista i min telefon och jag använder den ALDRIG, jag har varken kollat eller fyllt i den på flera år. Synd för mig nu då jag bloggar så sällan.

  4. Tack för boktips! Fredrik Backmans Björnstad och Vi mot er har jag läst men de två andra ska jag försöka hitta på biblioteket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.