Fem längder kvar.

2017 10 21 11.25.20 2

 

Igår fyllde Milken sju år. Kanske är det för att hon har en storebror, som redan har gått igenom alla dessa åldrar, som gör att jag alltid tycker hon fyller för lite. På något sätt känns det som om hon borde ha varit sju år redan evighetslänge. Känns helt absurt att hon har varit bara sex ända tills igår.

Tyvärr är det ju så när barn i min omgivning blir äldre än fem, då glömmer jag bort hur gamla de är och klumpar ihop samliga till bara .. ja, barn? Efter fem är alla jämnåriga. Kan ibland bli riktigt häpen när det slår mig att det faktiskt skiljer nästan tre år mellan Milken och Masse. Kanske är det fräckt och orättvist att jag tar dem för jämnåriga. Både mot den äldre, och mot den yngre. Men iiih, vad det är svårt att komma ihåg, när de beter sig på ungefär samma sätt och ser något så när lika gamla ut.

På tal om att åldras – vid varje barns födelsedag kommer det alltid ett moment när man stannar upp och ägnar några sekunder åt tid och perspektiv. Fine, det är sju år sedan Milken föddes, men det är ännu mer hisnande att vi i februari har varit föräldrar i 10 år. I TIO ÅR!!! Jag som ännu tycker det är helgalet att jag kan använda begreppet ”för tio år sedan” och ändå avse vuxen ålder (tror jag har fastnat i en mental ålder på cirka 23).

I går tyckte jag hela världen gungade till när jag insåg hur snabbt tio år kan gå. Har jag turen att leva till 80 bast har jag bara fem sådana längder kvar.

Absolut inte så att jag har drabbats av dödsångest eller liknande. Men det var lite av en välkommen kalldusch, ett sunt uppvaknande ute i oktobersolen. Man har faktiskt inte alla evigheters evighet till sitt förfogande. Måste faktiskt se till att hinna göra det där jag vill göra. Man vet ju aldrig hur många decennier man får. Nu kanske någon tycker det låter hemskt och krasst att tänka så.

Men icke.

Man ska verkligen se till att leva här och nu.

Fullt ut.

Det tycker jag för övrigt att jag gör ganska bra just nu. Det enda jag kommer ångra, om jag mot förmodan går och kolavippar i morgon, är att jag latade mig alldeles för lite. Därför ska jag ägna denna dag åt soffa + slösurf + kaffe. Sådana dagar har jag tyvärr alldeles för få av. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.