Sminkdagboken med NYX.

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med
Emotion Vasa och Karleby.

***

 

Den här veckan har mitt fejs fått ha en riktigt rolig vecka! Det kommer ni att få läsa om i det här inlägget. Jag har nämligen fått den stora äran att berätta för er om att make up-brandet NYX Cosmetics numera finns i Emotion-affärer i Vasa (Rewell Center) och Karleby (Chydenia). 

De senaste åren har jag haft ett besvärligt förhållande till smink (även om jag faktiskt tycker om att kladda med smink!) – och det beror på att en handfull av mina närmaste vänner är utbildade inom området. Har haft ett mindervärdeskomplex utan dess like. Har fått för mig att jag bara gör fel. Men aaaja, en dag insåg jag faktiskt att det INTE FINNS NÅGON SMINKPOLIS. Och att make up faktiskt är som kläder och stil i största allmänhet: Det finns inget rätt och fel. Det ska bara vara roligt.

Trots att jag är totalt okunnig inom området ska jag modigt bjuda med er på en sminkrunda hemma hos mig. Ni kan få skratta eller imponeras, haha!

 

 

2017 10 24 03.39.29 1

 

Det märks verkligen att jag har blivit vuxen när jag numera föredrar en god grund framom en massa svart runt ögonen. När man gick i högstadiet var det alltid kajalpennan jag prioriterade när det blev brådis om morgonen. Nu är det foundation och en bra bas. Det är prio 1.

Här ovan har jag lagt ett lager av den här otroligt fiffiga foundationen med pipett  (den på bilden här nedanför). Den är så tunn och lätt. Finns inget som är läbbigare än foundation som syns. Bäst är när den inte alls syns alls. Har också lagt lite rouge och triangeltricket med ljust puder som är varje småbarnsmorsas räddning under vinterhalvåret. Måla en triangel med concealer eller puder eller vad du nu föredrar under ögonen (kolla länken). Helheten blir liksom fräschare och piggare.

 

2017 10 24 04.08.48 1

 

Jag är ju inget proffs inom make up, men den här är den tunnaste foundation jag har träffat på. Fråga efter Total Control Drop Foundation i din lokala Emotion! Så himla lätt att applicera när man kan droppa ner önskad mängd med pipetten. Så sammetslen om man jämför med min föregående.

Jag fick hemlevererat en massa NYX-produkter för att testa. Blev så himla glad när hittade en flytande eyeliner i paketet. Har kört vanlig, hård kajalpenna i hundra år och blev alldeles nostalgisk av pennan. Det var så jag i gymnasiet. 

 

2017 10 24 03.50.30 2

 

Även om jag bara skulle handla och hämta barn var jag tvungen att ta på pikulite bara för att jag fick sån feeling. Känner att jag ska gå all in bara jag får gå på fest någon gång (redan namnet sa det: Epic Inc Liner). Det här kan vi annars klassa som en perussminking. Jag smetar lite mascara, lite guldig ögonskugga och eyeliner – och så är det där!

 

2017 10 25 12.05.13 1

 

Det har ju varit väldigt mycket nittiotal överallt den senaste tiden och jag har bara väntat på de bruntonade läppstiftens comeback. Klappade högt när jag såg att det fanns med i mitt paket. Speciellt när jag visste att jag skulle ut och kulturtanta mig. Känns som om det kulturkvinnornas juttu just nu. Nittiotalsläppstift.

Barnen skrattade jättehögt åt mig (kanske var det kombinationen med glasögonen). Men jag kände mig precis lika het som när jag och Karin åkte skoltaxi till slöjden -97 och målade brunt läppstift i baksätet. 

 

2017 10 24 03.42.40 1

 

Eller tja. Kanske lite väl häxig känsla på den. Men det kan jag i alla fall säga: Man får sjukt vita tänder med bruntonade läppstift! Se nu!

 

2017 10 24 03.47.31 1

 

(”Hur många ansträngda spegelselfies ska vi orka meeeed?” kanske nu undrar så här långt. Många, säger jag. Håll i dig!)

 

2017 10 24 04.06.00 4

 

Det här var för övrigt en bra palett när det kommer till skimrande ögonskuggor. Snart blir det julfester och alla möjliga 100 års kalas. Jag brukar annars använda mig mest av matta ögonskuggor. Men hädanefter kan jag faktiskt tänka mig lite glimmer! Så snygga färger i den.

En palett med sex färger ligger kring 10 euro och det tycker jag är oerhört prisvärt. Du hittar alla produkter och priser här på Emotions webb – inte illa, va?. 

 

2017 10 25 12.04.22 1

 

Trots min sminknoobighet, så vet jag i alla fall en sak for sure: Satsa på fräscha verktyg. Det har jag i alla fall fått ut av mina kompisars estenomstudier. Tänker på det varje gång jag sveper en puderborste över ansiktet. Vid varje borsttag fastnar ju faktiskt talg, svett och bakterier i borsten (jag har ju inte toalettstolen i badrummet, men du som har: STÄNG LOCKET INNAN DU SPOLAR! Tänk på dina smink- och tandborstar!).

Jag har faktiskt blivit bra på att tvätta mina sminkborstar de senaste åren (måste säkert vara något som kommer med åldern). Smutsiga redskap ger en bara finnar och utslag och annat läbbigt. Slängde mina gamla nu när jag fick nya, yes! Men i övrigt tvättar jag dem kanske varannan vecka eller så med helt vanlig tvål. Gissar att någon expert säger att man borde göra det oftare, men orka.

 

2017 10 24 04.00.32 1

 

Tillbaka till sminkdagboken – En annan dag gick jag vidare i mitt läppstiftspack och testade ett guldfärgat. Jag är ju en sucker för rött (det känner vi till från förr), och blev mycket överraskad när det visade sig att jag tyckte guld var snyggt! 

 

2017 10 24 03.59.21 2

 

De här flytande läppstiften kladdade inte i skumpaglaset eller i kaffekoppen. Mycket bra hållbarhet, det måste jag säga. Nästan svårt att få bort utan sminkborttagningsmedel. Och det är verkligen en god egenskap i läppstift.

Man ja, guld! Man skulle tro att det ser galet ut, men det var ju riktigt trevligt. Man kan ju faktiskt inte ha rött läppstift varje gång.

 

2017 10 24 04.01.51 4 1

 

… eller det kanske man kan. För det är nog ändå här jag hör hemma. Hösten är så grå och eländig – och ansiktet blir så grått och eländigt. Jag blir liksom pikulite gladare i rött. Tycker man gott kan brassa på med läppstift i vardagen. Det är lite som med finporslinet hemma i vitrinskåpet. Livet är för kort för att låta dem stå och damma! Ut med dem i livet!

 

2017 10 2512.35.142

 

Och här under den sista dagen blev jag så i mitt esse att det blev rött överallt. Ah, vad härligt det skulle vara att kunna sminka ögon! Det har jag insett denna vecka. Ska inleda nästa vecka med att kolla någon tutorial på youtube. Ser att jag blev så förtjust i läppstiftet att jag helt glömde mascaran på bilden ovan, haha! Så kan det gå. Har för övrigt massor av smink otestat här, så ni kommer kanske få se mer av det i fortsättningen. 

Men anyways. NYX Cosmetics finns nu i Rewell Centers och i Chydenias Emotion-affär. Det kan du testa nästa gång du behöver piffa till höstlooken! Prisvärt, bra (och roligt!) smink.

 

För fler nyheter – följ Emotion KPO på Facebook och Instagram!

facebook.com/EmotionKPO
instagram.com/emotionkpo

2 reaktioner till “Sminkdagboken med NYX.”

  1. Triangeltricket lät intressant. Dessvärre så tog länken mej till sidan med foundation och hittade inte hur man skulle rita triangeln..

  2. Triangeltricket lät intressant. Dessvärre så tog länken mej till sidan med foundation och hittade inte hur man skulle rita triangeln..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.