Sparas i öronen.

Det är ganska nytt för oss det här med att babyn skrattar högt. Det är lite som om världen stannar varje gång hon flabbar till. Hon flabbar inte högt så ofta (även om hon är glad mest hela tiden), men när hon gör det kan du vara säker på att hela familjen ruuuuuuuuusar till rummet där hon finns och fryser till förväntansfull is. ”Gör det igen, mamma!” ropar de i kör. ”Gör det där du gjorde igen, så hon skrattar igen!”

Men när alla kommer springande som en hord kollriga kameler kommer hon oftast av sig. 

Och eftersom jag vet att stora barnen njuter så mycket av att vara med henne, unnar jag dem allehanda stunder som innehåller den här typen av babymagi (tro mig, babyskratt är ren och skär trolldom). Häromdagen fick de komma upp igen från sängarna, fast de redan hade lagt sig, för My var på så otroligt roligt humör. Den här tiden vi har nu är så smärtsamt kort, det vet jag från förr. Också de ska få carpa skiten ur diemen. 

I synnerhet när jag ser att babyflabbet gör dem lika mjuka i magen som mig. Ibland händer det att jag ser glansiga ögon genom mina glansiga. Då kvittar det ganska hårt om läggdags fördröjs med en kvart eller så. Nå, den där kvällen fortsatte My jollra i soffan efter att de gick till sängs för andra gången. Hörde hur det naaaw-suckades inne i mörkret från deras rum. Och när My flabbade loss, riktigt högt en sista gång, hörde jag hur Milken viskade till Masse:

 

”Åååååå hennes skratt är så fint att det sparas i mina öron”

 

2017 11 07 02.34.29 1

2017 11 07 02.35.56 1

 

Önskar man kunde.

6 reaktioner till “Sparas i öronen.”

  1. Åååh, vilken fantastiskt fin sak att säga av storasystern!
    Vi har en 9 månaders och en 4-åring här hemma, och varje gång han skrattar högt och hjärtligt åt sin storasyster växer det en rosa fluffig boll i min mage. Och leendet han ger henne varje morgon. Dom är fantastiska dom här små och lite större liven. ❤

  2. Jaa! Här knarkar vi också babyskratt! 😀 Visst inte att nåt kunde låta så ljuvligt och vara så beroende framkallande. ❤

  3. Oj jestas, det här får mig att vilja klämma fram syskon åt 8-månaders ungen nu på direkten. Fast han kanske behöver lite mer tid på sig för att förstå sig på babyskratt.

  4. Åååh, vilken fantastiskt fin sak att säga av storasystern!
    Vi har en 9 månaders och en 4-åring här hemma, och varje gång han skrattar högt och hjärtligt åt sin storasyster växer det en rosa fluffig boll i min mage. Och leendet han ger henne varje morgon. Dom är fantastiska dom här små och lite större liven. ❤

  5. Jaa! Här knarkar vi också babyskratt! 😀 Visst inte att nåt kunde låta så ljuvligt och vara så beroende framkallande. ❤

  6. Oj jestas, det här får mig att vilja klämma fram syskon åt 8-månaders ungen nu på direkten. Fast han kanske behöver lite mer tid på sig för att förstå sig på babyskratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.