Blessing att få vakna pigg.

2017 11 21 09.59.44 1

 

Klockan slår 10 på Brändö. Pridekorven sover, mellankorven är i skolan, storkorven ligger sjuk i soffan. Jag vaknade inatt av att den äldsta kom in i vårt rum med de muntra orden ”mamma, jag behöver spy”. Ingen större överraskning i det. Han spyr oftast när febern kör upp till 39. På 48 timmar har han inte varit under 38 en enda gång. 

Om en vecka fyller Mysli fyra månader. Jag sa till Sami igår att det ändå är helt otroligt hur bra vi har orkat de här första månaderna. Skulle nästan våga påstå att jag är piggare än på flera år. Har man en gång varit utbrändhetstrött så känns en vanlig pigghet nästan påhittad. Varje morgon när jag vaknar tänker jag ”nämen det är ju HELT SJUKT att man kan känna så här”. Och då är det ett normaltillstånd jag känner.

Så som det ska kännas att vara människa. 

Ändå rätt konstigt att jag lever i en vardag där det känns som en jävla blessing att vakna pigg. Jag hade liksom glömt att det ska vara på det här viset. Att man kan vakna och inget tynger i ögonlocket, att hjärnan är fräsch, att man inte känner något tryck i själen. Att man liksom GÄRNA kliver upp och FRIVILLIGT påbörjar dagen. Att man redan i sängen längtar efter kaffekoppen.

Nog är det en bra känsla!

Att marken under fötterna bär trots att sjukstugor och nattliga spyttor knackar på med jämna mellanrum. Att bebisar får hålla låda om de så vill. Feel free! För här kommer ingen att gråta när morgonen kommer. En morsa med reservbatterier – det är jag.

Det är trygghet, det.

God morgon världen!!!!!!!!!

4 reaktioner till “Blessing att få vakna pigg.”

  1. Åh. Minns inte hur många månader (år?) det är sen jag senast vaknade pigg. Hur gör man för att komma dit?? Skaffar bebis..? Haha, nånä, det sku kanske vara min undergång. Men på riktigt, jag ser en vägg som aldrig kommer, och jag är besviken att jag missade din föreläsning. Vilka är dina livsviktigaste tips för att nångång nå det där som känns som från en annan planet, att vakna pigg..?

  2. Åh. Minns inte hur många månader (år?) det är sen jag senast vaknade pigg. Hur gör man för att komma dit?? Skaffar bebis..? Haha, nånä, det sku kanske vara min undergång. Men på riktigt, jag ser en vägg som aldrig kommer, och jag är besviken att jag missade din föreläsning. Vilka är dina livsviktigaste tips för att nångång nå det där som känns som från en annan planet, att vakna pigg..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.