Middagstips: Mischmasch på plåt.

2017 11 23 05.48.47 2

 

Gud, i dag skulle jag kunna säga tusen saker om tusen känslor. Men det får bli en annan dag. Jag tror nämligen jag håller på att förlora förståndet här hemma på den femte dagen i sjukstugan. Och ännu ser jag inget slut, för här bor fortfarande folk med trettioåtta graders kroppstemperatur. 

Och alltså HAHHA, mina matbilder blir bara äckligare och äckligare för varje dag som går, men skulle liksom ändå vilja tipsa om världens bästa småbarnsfamiljsmat. Man kan laga stora mängder med liten insats. Helt enkelt en plåt med allt du hittar i kylskåpets nedre regioner.

Jag brukar börja med att ta en stor plastbunke och lägga några skvättar olivolja i botten. Slänga i citronpeppar, timjan och vad man nu diggar för kryddor. Leker att det är någon slags marinad. Sedan klyftar jag i vad jag råkar ha hemma. Potatisar, morötter, rödbetor, broccoli, zucchini, rödlök, majs, korvar, halloumi eller vad man nu känner för. Och så blandar jag och rostar cirka en halvtimme i ugnen. 

Och eftersom mitt kylskåp alltid innehåller turkisk yoghurt, majonnäs och vitlök brukar jag svarva ihop en dipp med det. Och sedan är alla nöjda och glada. Tror vi äter någon variant av det här flera gånger i veckan. Tröttnar liksom aldrig. 

Ja, det var bara det! 

8 reaktioner till “Middagstips: Mischmasch på plåt.”

  1. Ursäkta nu, men exakt vad är det som är äckligt med din matbild? I mina ögon är det en plåt fräsch och nyttig middagsmat. Lyxmat för någon. Förstår inte denhär typen av inlägg, där det känns som att egentligen vill du skryta/tipsa med välmening men så vinklar du det (ironiskt?) till något "äckligt" för att..jaa..varför?

  2. Det är faktiskt ett bra mattips! Simpelt.Många kanske glömmer bort, att det kan vara så enkelt men ändå gott 🙂

  3. En av vår familjs favoriter. Speciellt min. Blev bannlyst ett tag för att jag lagat det för ofta. Jag gillar att i slutskedet fylla på med fetaost, körsbärstomater, paprika och oliver. men gott hursomhelst.

  4. Ursäkta nu, men exakt vad är det som är äckligt med din matbild? I mina ögon är det en plåt fräsch och nyttig middagsmat. Lyxmat för någon. Förstår inte denhär typen av inlägg, där det känns som att egentligen vill du skryta/tipsa med välmening men så vinklar du det (ironiskt?) till något "äckligt" för att..jaa..varför?

  5. Det är faktiskt ett bra mattips! Simpelt.Många kanske glömmer bort, att det kan vara så enkelt men ändå gott 🙂

  6. En av vår familjs favoriter. Speciellt min. Blev bannlyst ett tag för att jag lagat det för ofta. Jag gillar att i slutskedet fylla på med fetaost, körsbärstomater, paprika och oliver. men gott hursomhelst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.