Om hur vi uppfann Snickers-bollen.

Nu ska jag berätta en riktig solskenshistoria från ett fredagsmys nära dig. Här i soffan satt vi, på den sjätte dagen av feberstuga (ska det aldrig ta slut?). Väntade på att pappan skulle komma hem. Att något bra skulle komma i teven. Att något roligt skulle hända.

 

2017 11 24 05.08.02 2

 

Plötsligt hände något roligt. Det var jag som sa ”BARN! SKA VI GÖRA KOKOSBOLLAR?”. Eftersom barnen är sjuka sa de inte ”JAAAAAAAAAA” som de i vanliga fall skulle säga. Utan jag hörde ett svalt och ynkligt ”kanske” långt underifrån en filt. 

 

2017 11 24 05.15.44 1

 

Sedan kom motgångarna (det hör en solskenshistoria till). Det visade sig att sockret var slut. Och när jag letade ännu mer, så visade det sig att kokosflingorna också var slut. Aj aj aj, sa vi i kör. 

Men hey! sa jag då. Vi kanske kan göra freestylebollar! Jag såg att vi hade honung (tänker att det är sött som funkar istället för socker). Och jag såg att vi hade salta nötter (om man hackar dem kanske man kan få något som kan ersätta kokos). Och herregud, vilken succé!

Det här kommer jag nu alltid att börja göra. Kommer aldrig mer att göra bollar med socker. Och nötterna gjorde ju helt att det smakade Snickers! Vi hade uppfunnit Snickers-bollen!

 

2017 11 24 07.30.18 2

 

Det här måste ni testa! Gör en helt vanlig kokosbollssmet, men byt ut kokos mot hackade salta nötter (jag lade både i smeten och rullade bollarna i dem + lite pärlsocker). OMG, I SAY. Let the fredagsmys begin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.