Puff Daddy.

2017 11 27 12.59.57 2

 

I dag känns det nästan som en historisk dag i Gula huset. På den tionde dagen var båda barnen tillbaka i skolan. Herregud, att vi äntligen fick ett sluuut på den här sjukstugan! Brukar i hemlighet tycka att sjukstugsdagar är de skönaste, mysigaste, kravlösaste dagarna, men tio dagar på 95 kvadrat är kanske i tajtaste laget.

Men det fanns bra shitti också. Som att jag fick puffen som jag beställt av min kompis Malin Haglund. Jag jobbade med Malin förr i tiden, men under de senaste åren har hon sadlat om till värsta möbelguden. Hon ska snart klä om en fåtölj som jag har på vinden också (måste bara bli lite rikare först).

Det är så himla roligt att bli vuxen på det sättet. Mitt i allt har man vänner som kan en massa. Folk som kan göra ens inredningsplanering (Malin). Folk som kan rädda ens liv (andra Malin). Folk som kan få en att se ut som en fucking prinsessa (tredje Malin). 

 

2017 11 27 12.58.29 2

 

Har insett att en puff är världens bästa möbel (och har det gulligaste namnet). Den är 4 in 1, pall, bord, avställningsyta och viloplats för morgontrötta fossingar. Sku borde ha flera, inser jag nu.

Så kul att det finns så här skickliga handywomen i stan (och handymen också – det är Kasper Hiltunen som har gjort stommen och Malin som klätt över). Finns en annan mörkblå modell också som jag gillade (syns på Malins insta här), men den här var som gjord för min matta. Perfect match! 

 

2017 11 27 01.01.10 2

 

Blev för övrigt så himla glad när jag läste om Verket som öppnar nu på torsdag  (tyvärr är texten bara för prenumeranter), men kort sagt: där kommer säljas lokalproducerat, hållbart, kreativt designstuff från Österbotten. Tänk, liksom! Bara fina grejer från fina österbottningar. Kläder, posters, möbler, hantverk. Så sugen på att höra mer om de där barnkläderna. Nå, jag får åka och kolla själv. Sånt vill man ju bara understöda.

Märker att det blir allt viktigare för mig – det räcker inte med att jag blir nöjd när jag köper något, jag vill också att det ska gå bra för den som får mina pengar. Det kan hända att det här är överdrivet, men jag blev SKITSTÖRD häromdagen när jag hamnade tanka bilen i Stenhaga. Har som mål att alltid föra pengarna till Brändö (hah!). Vill att vi alltid ska få ha kvar vår station. Därför tankar jag alltid här i 9 fall av 10.

Nå, det var ett sidospår. Men det kan ni försöka tänka på i jul. Att dra lite hemåt. När vi en gång har så bra folk här, som kan så mycket. Verket lär vara någonstans nära Karisma. Malins grejs, MH Interior, säljs också där. Tjopp!

2 reaktioner till “Puff Daddy.”

  1. Sku va så roligt att fara på öppningen av Verket. Verkar som en toppenidé. Hoppas att vi österbottningar lär oss uppskatta sådan form av handel så att de får stanna länge.

  2. Sku va så roligt att fara på öppningen av Verket. Verkar som en toppenidé. Hoppas att vi österbottningar lär oss uppskatta sådan form av handel så att de får stanna länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.