Bästa brillorna.

Vid en hälsogranskning vid skolstarten uppdagades det faktum att min mellanbebbe ser sämre med ena ögat. Det har varit spännande tider vi har levt i nu. Det är kanske ingen big deal med brillor för en vuxen, men nog en överraskande stor deal för en sjuåring som plötsligt ska få glasögon. Jag var ju nästan helt säker på att hon skulle tvärvägra. Med så blev det inte alls (ibland överraskar livet och humöret!). 

Kanske hjälpte det faktum att hon fick totalt fria händer. Jag sa att vi tar preciiis vilka glasögon hon vill ha, även om de så kostar en miljon euro (det här tyckte hon var det KREISIGASTE hon hört – stackarn hade ingen aning om att inga glasögon kostar en miljon euro, haha!).

Nå, vi for till en glasögonaffär som brukar ha bra brillor, i hopp om att det också gällde barnbrillor. Hon valde ett par riktigt snygga Raybans (hade säkert också valt samma par till henne, bra där!). Hon valde mellan ett par smaragdgröna glitterbågar (också skitsnygga) och Raybansen. Men de senare satt bättre på näsan.

 

2017 12 11 04.09.24 2

 

När vi kom till kassan sa kassaladyn ”Ja, eftersom hon just har börjat skolan, så blir det noll euro!”. Helt sjukt! Trodde först det var typ Vasa stad som sponsrar. Men det visade sig att det var just Silmäasema som donerar till förstaklassister. Har nu insett att många andra företag göra samma. Tänk vilken lyx vi har i det här landet! Är det inte sjukt? Jo, det är det! Så tacksam. 

 

2017 12 12 09.10.14 4

2017 12 12 09.19.08 2

 

.. och plötsligt är den lilla sjuåringen 27! 

22 reaktioner till “Bästa brillorna.”

 1. Det är nog superbra med barn som inte har förutfattade meningar om glasögon! Lite trist bara då utbudet för barn är så litet jämfört med vuxna, speciellt om man behöver tjocka glas och ännu har liten näsa som på vår treåring ifjol. Plastbågarna finns i en massa fina färger, men metallbågarna vi behövde fanns det ungefär tre att välja mellan. Bruna.

  1. Ah, tänkte inte att det var skillnad på plast och metall. Vad är det alltså som avgör? Vad är "tjocka glas"?

   Jag var så positivt överraskad av barnutbudet på Wasaborg syncenter. Så OTROLIGT många snygga!

   1. Om man behöver starka glasögon så kan de inte förtunna glaset i evighet, utan en viss tjockhet måste det vara, och då blir de naturligtvis tyngre. Då hålls de inte uppe på näsan utan näskuddar och såna finns bara på metallbågar. Men vi tror att synen kommer att bli bättre vartefter att ögonen växer, då brytningsfelet ändras, och då kan vi kanske också välja plastbågar i nåt skede. Och senast i högstadiet kan man ju välja linser om det känns så.
    Vi var också tvungna att ta från Instru pga att vi har betalningsförbindelse från sjukhuset tills hon fyller 10, och det är Instru som har samarbete med sjukhuset.
    Men annars är vi nog nöjda, det har funkat utan bekymmer att ha glasögon hittills.

    1. Jag har själv ett par raybans i plast men på synsam kunde de sätta fast likadana näskuddshållare på plastbågar som det finns på metallbågar. Det ska gå att fixa om man ber om det.

  1. Ja, vi kan ju hoppas att det är den vägen. Hon var lite bekymrad första dagen när en av hennes kompisar hade skrattat när hon mötte honom i trappan. Men tror det blev bättre när Matheos en kompis sa att glasögon är BOSSIGA för att man ser så smart ut, hehe.

  1. Ja, tänk! Det kunde ju ha blivit SKITFULA också, haha! Nå, huvudsaken hon själv diggar, så hon använder dem.

 2. Det är nog superbra med barn som inte har förutfattade meningar om glasögon! Lite trist bara då utbudet för barn är så litet jämfört med vuxna, speciellt om man behöver tjocka glas och ännu har liten näsa som på vår treåring ifjol. Plastbågarna finns i en massa fina färger, men metallbågarna vi behövde fanns det ungefär tre att välja mellan. Bruna.

  1. Ah, tänkte inte att det var skillnad på plast och metall. Vad är det alltså som avgör? Vad är "tjocka glas"?

   Jag var så positivt överraskad av barnutbudet på Wasaborg syncenter. Så OTROLIGT många snygga!

   1. Om man behöver starka glasögon så kan de inte förtunna glaset i evighet, utan en viss tjockhet måste det vara, och då blir de naturligtvis tyngre. Då hålls de inte uppe på näsan utan näskuddar och såna finns bara på metallbågar. Men vi tror att synen kommer att bli bättre vartefter att ögonen växer, då brytningsfelet ändras, och då kan vi kanske också välja plastbågar i nåt skede. Och senast i högstadiet kan man ju välja linser om det känns så.
    Vi var också tvungna att ta från Instru pga att vi har betalningsförbindelse från sjukhuset tills hon fyller 10, och det är Instru som har samarbete med sjukhuset.
    Men annars är vi nog nöjda, det har funkat utan bekymmer att ha glasögon hittills.

    1. Jag har själv ett par raybans i plast men på synsam kunde de sätta fast likadana näskuddshållare på plastbågar som det finns på metallbågar. Det ska gå att fixa om man ber om det.

  1. Ja, vi kan ju hoppas att det är den vägen. Hon var lite bekymrad första dagen när en av hennes kompisar hade skrattat när hon mötte honom i trappan. Men tror det blev bättre när Matheos en kompis sa att glasögon är BOSSIGA för att man ser så smart ut, hehe.

  1. Ja, tänk! Det kunde ju ha blivit SKITFULA också, haha! Nå, huvudsaken hon själv diggar, så hon använder dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.