Femmånadersbebisen.

2018 01 04 12.33.41 1

 

Mytte har redan fyllt fem månader för länge sedan (”och ingen rapport!” ropar ni upprört i kör). Luuugn, bara lugn. Ska berätta lite om hur vardagen ter sig med en femmåning i huset. Tycker på något sätt det har hänt massor sedan sist. Mellan fyra och fem månader var det som om det sa PANG och bebben blev en människa. 

Kanske beror det på att hon fick ärva en matstol i julklapp som hon plötsligt känns så stor. När hon kan sitta med oss i köksbordet och skratta åt våra bra juttur. Allt är plötsligt så mycket lättare när hon kan sitta i den. Ögonen är stora som tefat när hon ser hur vi slungar in maten. Tror hon skulle vara smygsugen på mat, men jag är så osugen på att ge. Hon får vänta en månad till. Men ja – matstolen. Ny bra juttu nummer 1!

Och sedan ny bra juttu nummer 2: I morse lärde hon sig svänga från rygg till mage. Eller vad vet jag om det är bra. Tycker egentligen det är rätt skönt när de bara ligger stilla, men kul för henne att det börjar hända grejer. Stora barnen tycker förstås att det är det festligaste som har hänt sedan jesu födelse och har applåderat och tjoat som galningar. För mig flimrar det bara förbi minnesbilder med bebisar som äter i blomkrukor och annat som brukar hända i takt med att bebbarna börjar röra på sig, men jaaaaja. Låt gå. Förr eller senare ska vi ändå in i blomkrukan.

 

2018 01 04 12.30.16 2

 

Jag och My har varit så snoriga, hostiga och hesa sedan vi kom hem. Är glad att det händer nu och inte om tre veckor när vi åker på resa. Jullovet är väl trots allt den perfekta tidpunkten för att ligga inne och rossla. I övrigt är hon fortfarande genomljuvlig. Snällare och gladare bebis får man nog leta efter. Och länge!

10 reaktioner till “Femmånadersbebisen.”

 1. Tack för att du delar med dig av babyliv – så intressant då My är 3 månader äldre än min gosse, att påminnas om vad som ligger framför en. Man tenderar att glömma alla olika skeden, även om man varit där förr med första barnet. ?
  Nyfiken på er matstol – VAD är de för stol som en femånaders kan sitta i?? Eller har jag missat något viktigt? Så festligt när man plötsligt kan ha med den lilla vid måltiderna – längtar ?????

 2. Vi har också en femmånaders, han sitter i en Stokkestol. Som tips till dig som kommenterade tidigare att till Stokkestolen finns ett Newborn set, då kan du ha babyn med vid bordet redan från nyfödd. Vår femmånaders är allt annat än stilla, rör sig många meter och står i krypställning och gungar. Alla våra barn, har också tre, har varit tidiga med att krypa, stå och gå. Det är livsfarligt 🙂

  1. Ah, tack för tips Erica! Vi har haft en sån gammaldags hederlig pinnstol tidigare som e så stor så man får bunkra upp med en massa kuddar så att int baby trillar genom spjälarna i början 😉

 3. SÅ mysig ålder, när det liksom börjar komma en människa ur det där lilla bebisdjuret man fått? så himla roligt och hisnande, även om man varit med förut. blir nostalgisk av din beskrivning…

 4. Tack för att du delar med dig av babyliv – så intressant då My är 3 månader äldre än min gosse, att påminnas om vad som ligger framför en. Man tenderar att glömma alla olika skeden, även om man varit där förr med första barnet. ?
  Nyfiken på er matstol – VAD är de för stol som en femånaders kan sitta i?? Eller har jag missat något viktigt? Så festligt när man plötsligt kan ha med den lilla vid måltiderna – längtar ?????

 5. Vi har också en femmånaders, han sitter i en Stokkestol. Som tips till dig som kommenterade tidigare att till Stokkestolen finns ett Newborn set, då kan du ha babyn med vid bordet redan från nyfödd. Vår femmånaders är allt annat än stilla, rör sig många meter och står i krypställning och gungar. Alla våra barn, har också tre, har varit tidiga med att krypa, stå och gå. Det är livsfarligt 🙂

  1. Ah, tack för tips Erica! Vi har haft en sån gammaldags hederlig pinnstol tidigare som e så stor så man får bunkra upp med en massa kuddar så att int baby trillar genom spjälarna i början 😉

 6. SÅ mysig ålder, när det liksom börjar komma en människa ur det där lilla bebisdjuret man fått? så himla roligt och hisnande, även om man varit med förut. blir nostalgisk av din beskrivning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.