Finns det bara fredagar nu för tiden?

Fredag igen!

Jag tycker det bara finns fredagar i mitt liv nu för tiden. Det är ju i och för sig inte så dumt. Fredag är en bra dag. Men jösses vad veckorna rusar förbi nu! Kanske går de extrasnabbt nu när man har varit sjuktrött om dagarna och mest tupplurat sig genom dem. Sover så uselt när My ligger och slemhostar en i fejan. Inatt var första natten när jag känner att jag själv börjar vara på upploppet. Nu kanske det vänder för långkalsongtanten!

Igårnatt fick jag fräsa iväg med Mytte till akuten. Mitt i allt blev hon så pipig och rosslig i andningen, att till och med jag som alltid underminerar mina barns sjuktillstånd (årets morsa 2018) kände att det kanske var läge att kalla hem bilen från nattskiftet. Efter att hon fått inhalera lite adrenalin i mask och slukat lite kortison blev det bättre. Laryngit, sa läkaren. Världens bästa akutmottagning, sa jag.

Kan väl inte säga att läget har förändrats nämnvärt i dag, förutom att hennes feber, efter sju svåra år, ääääntligen är borta. 13 dagar till Vietnam, ropade jag i dag. Vi hinner bli friska tusen gånger om. Och det är huvudsaken!

Och så undrar ni förstås hur vegoari framskrider (eller så ropar ni ”nääääj” och springer åt andra hållet). Kan medge att dokumenteringen haltar lite grann. När jag står böjd över diskmaskinen slår det mig alltid ”ääääh jag kunde ju ha fotat!” (då himlar min man med ögonen), men igår skärpte jag till mig.

Brukar vara rent utsagt skitdålig på att göra lunch när barnen är i skolan, men vi hade så mycket bra grejs i kylen som man bara kan marinera i lite vitlök och peppar och olivolja och köra raka vägen in i ugnen, så kunde ej låta den chansen rinna förbi. Dippade i någon dipp jag rörde ihop av turkisk yoghurt och visade fingret åt kostcirkeln som stod och gapade om proteinkälla.

 

2018 01 12 11.20.04 1

 

Sedan blev det kväll och jag gjorde ett litet fuskigt snedsteg. Förr om åren när vi har gjort vegoari har vi ätit fisk. Det hade jag inte tänkt göra i år. Men nu råkade det sig så att jag vi hade två burkar tonfisk hemma. Och jag har ju ändå lite martha och man tager vad man haver och sånt i mig. Tyckte det var töntigt att inte använda dem när de en gång stod där i skåpet. Gjorde två stora tonfiskpizzor med oliver, rödlök, ananas och basilika. Kan nu inte säga att tonfisk är det bästa jag vet. Men det funkar.

 

2018 01 12 11.18.03 1

 

Nu skulle jag vilja uppfinna något riktigt supergott tills ikväll! Fredag och allt! Har ni förslag på någon riktigt fläskig friday dinner? Gärna något som man vill ha efter att man städat och hällt upp ett glas rödvin! Hit me!

14 reaktioner till “Finns det bara fredagar nu för tiden?”

  1. En favorit hos oss är linsgryta med chili, använder man tyyp rismjölk eller något liknande så blir det till och med veganvänligt. Rekommenderas!

  2. Spenat- och fetaost lasagne! Storfavoriten hemma hos oss! Receptet jag arbetat efter finns bl.a i K-affärens app.

  3. Hamburgare med marinerade portobellon istället för köttfärsbiffar. Med sallad, majonnäs, tomat, marinerad rödlök och sweet baby ray's. Sjukt gott!

  4. Avocadopasta där man mixar med lite de man gillar i "avocadopeston", typ oliver, pinjefrön/nötter, örter och mycket parmesan + vitlök. Oslagbart med fredagsrödvinet.

  5. Alltså de där att de allti e freda har ja aldri fattat. Fan, de e ju fucking dyngmånda hela tiden juh! Freda e ju lixom bah, vadå när va den? Svosh, nonexisting lixom. Precis som resten av helgen 😦

  6. En favorit hos oss är linsgryta med chili, använder man tyyp rismjölk eller något liknande så blir det till och med veganvänligt. Rekommenderas!

  7. Spenat- och fetaost lasagne! Storfavoriten hemma hos oss! Receptet jag arbetat efter finns bl.a i K-affärens app.

  8. Hamburgare med marinerade portobellon istället för köttfärsbiffar. Med sallad, majonnäs, tomat, marinerad rödlök och sweet baby ray's. Sjukt gott!

  9. Avocadopasta där man mixar med lite de man gillar i "avocadopeston", typ oliver, pinjefrön/nötter, örter och mycket parmesan + vitlök. Oslagbart med fredagsrödvinet.

  10. Alltså de där att de allti e freda har ja aldri fattat. Fan, de e ju fucking dyngmånda hela tiden juh! Freda e ju lixom bah, vadå när va den? Svosh, nonexisting lixom. Precis som resten av helgen 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.