4 spridda tankar från en förmiddag.

1. Att bli vuxen och  inse att man inte är odödlig är så tråkigt. Jag känner en sån obeskrivlig längtan efter att få grilla upp min själ i solen. Jag har frusit konstant i över ett år nu (hela förra vintern, sommaren var skitkall, och nu hela den här vintern). Det räcker liksom inte att tina upp mig, jag skulle vilja dårsteka hela kroppen så det ryker ur öronen. Men det går ju inte 2018 när ens kompis just har haft hudcancer och man vet hur man har behandlat sin hud i ungdomen. Det blir mycket solkräm, mycket t-shirt och mycket parasoll (man märker att jag fyller sköna 32 bast i morgon, va).

 

2. Nästan allt är härligt med att resa bort nu, förutom att jag missar allt ståhej kring presidentvalet. Valrapportering och valvakor hör till mina bästa tv-stunder. Har förstås förhandsröstat i första omgången (har du?), men hinner tack och lov hem till andra. Vill för övrigt påminna alla att NI MÅSTE RÖSTA. Tycker det är så skrämmande många som har sagt att Sauli tar det på första (att det inte är någon idé att rösta), MEN DET FÅR NI SLUTA MED. Ni ska rösta på den kandidat ni tror är den bästa för er. Inte hålla på med någon taktikröstning. Att inte rösta är det mest omogna man kan göra. Slut på uppläxning. Ännu i dag och i morgon kan du förhandsrösta någonstans nära dig.

 

3. Jag längtar efter kött. Det insåg jag i dag. Vegoari tar slut samma sekund som jag stiger ombord på flygplanet, för där hade jag nog inte kryssat i något vegetariskt alternativ. Längtar redan (sällan man längtat efter flygplansmat).

 

4. När Myo min Myo blev sjuk på jullovet tänkte jag ”äääääh, det är tusen år till Vietnam, hon hinner bli frisk”. När jag åkte till akuten för två veckor sedan tänkte jag ”äääääh, det är tusen år till Vietnam, hon hinner bli frisk”. När jag inatt mätte 38,5 på samma bebbe och vädrade in -10 grader i sovrummet så hon skulle få luft var det inte fullt lika kaxigt. Nu låter det mera: ”iiiik, om fyra dagar är vi i Vietnam, ska Mytte alls hinna bli frisk?”. Vi var till läkare (igen) imorse och hon har dessvärre inga fel som kan fixas. Bara att vänta ut alla kökkiga virus. Men liksom eeeen månad har hon varit sjuk. Vabruari kom tidigt i år.

För att ha varit sjuk så här länge får man verkligen säga att hon är sån gladis dagtid. Hon rullar runt på golvet och skrattar så slemmet yr (själv är man ju inte riktigt så här när man har feber). 

 

2018 01 22 01.50.01 1

Önskar för övrigt mig en likadan t-shirt.

8 reaktioner till “4 spridda tankar från en förmiddag.”

  1. Tips, vegetarisk mat på planet – BESTÄLL DET. Vegematen kommer alltid först (hehe) innan någon annan blir serverad och är oftast mycket mer hälsosam med typ rågbröd och annan dessert 🙂 Jag som alltid är vrålhungrig på planet tycker det är lyx att få först haha.

  2. Hej Linn, tack för en trevlig blogg. Ville höra lite om hur du tänker kring mänskliga rättigheter i Vietnam – det håller ju på att gå helt galet med journalister, bloggare och människorättsaktivister överlag som sätts i finkan om de kommenterar situationen i landet – och hur turister kan påverka situationen, negativt eller positivt (t.ex. genom att inte kräva fair play och ett öppet civilsamhälle, eller genom att göra det)?

  3. Tips, vegetarisk mat på planet – BESTÄLL DET. Vegematen kommer alltid först (hehe) innan någon annan blir serverad och är oftast mycket mer hälsosam med typ rågbröd och annan dessert 🙂 Jag som alltid är vrålhungrig på planet tycker det är lyx att få först haha.

  4. Hej Linn, tack för en trevlig blogg. Ville höra lite om hur du tänker kring mänskliga rättigheter i Vietnam – det håller ju på att gå helt galet med journalister, bloggare och människorättsaktivister överlag som sätts i finkan om de kommenterar situationen i landet – och hur turister kan påverka situationen, negativt eller positivt (t.ex. genom att inte kräva fair play och ett öppet civilsamhälle, eller genom att göra det)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.