Mat är livet.

Mycket råder det delade åsikter om i en familj, men en sak är vi rörande överens om i den här familjen. Och det är att mat är livet. Simply för att mat är livet. Halva nöjet med att vara här är ju att ligga och fantisera om vad jag ska äta härnäst (en är ju ingen invecklad person på det viset – ge mig bara mat, en sol och en bok så går jag som tåget). 

I dag har jag fantiserat om att hitta insekter som snacks på kvällsmarknaden vi har i siktet. För det vet vi ju alla: Insekter är framtiden och det gäller att vänja sig innan boomen kommer. Minns att jag för dryga femton år sedan hittade friterade kackerlackor doppade i chokladsås på en marknad i Thailand och tyckte det var närmast vidrigt. Nu känns det som ett 100 % rimligt alternativ. Får återkomma om vi hittar! 

Några matiga vykort på det, varsågoda.

 

2018 01 28 03.29.05 1

2018 01 28 03.29.58 1

2018 01 28 03.29.28 1

2018 01 28 03.28.17 1

2018 01 27 10.17.45 2

6 reaktioner till “Mat är livet.”

  1. Förlåt på förhand för pekpinnar, men tänker mest på ditt tidigare inlägg om etiskt resande. Jätteräkor borde man i allra högsta grad undvika i och med att man skövlar mangroove för att odla dem. Mangroove-skogarna är otroligt viktiga för att förhindra översvämmningar, är viktiga för många arter samt de binder förvånansvärt mycket koldioxid –> bra mot klimatförändringen. Så kort och gott: mera mangroove to the people (och lite mindre jätteräkor)!

  2. Förlåt på förhand för pekpinnar, men tänker mest på ditt tidigare inlägg om etiskt resande. Jätteräkor borde man i allra högsta grad undvika i och med att man skövlar mangroove för att odla dem. Mangroove-skogarna är otroligt viktiga för att förhindra översvämmningar, är viktiga för många arter samt de binder förvånansvärt mycket koldioxid –> bra mot klimatförändringen. Så kort och gott: mera mangroove to the people (och lite mindre jätteräkor)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.