Häng med ut en sväng!

Inte många nya tankar tänkta denna dag. Nu är vi halvvägs in i semestern och man märker att hjärnan börjar vara lite off. Fick faktiskt ta fram telefonen i dag för att kolla vad det var för dag, hade helt tappat räkningen. Har haft telefonen på flygplansläge ända sedan vi landade (våga vägra samtal och sms!) och har inte läst en endaste en nyhet på sju dagar. Bara lite böcker, bloggar, insta och annat lustfyllt på sin höjd. Ibland måste man få nolla. Inte titta på klockan, inte blicka mot den riktiga världen.

Därför har jag inte så mycket nytt att komma med, men om ni vill kan ni hänga med på en sväng till stan!

 

2018 02 02 09.04.45 1

 

När vi kom till Duong Dong ikväll var det strömavbrott i hela centrum. Det hördes på lång väg för generatorerna jobbade som dårar för att hålla fiskarna kalla. 

 

2018 02 02 09.07.57 1

 

Inne i restaurangerna och i affärerna var det mörkt. Vilket förstås var lite synd för alla som stod och sålde. Ni kan tänka er hur spännande det doftar här när det grillas utanför så gott som alla restauranger och det säljs fisk överallt. Ibland doftar det så gott att man går i bitar, ibland stinker det så sopa att man knappt får luft. Älskar det. Och massor av moppar och folk som trängs. Puls!

 

2018 02 02 09.10.34 1

 

Här skulle jag fota en tapper krigare som bara hade ett (1) ljus till hjälp när han febrilt försökte hålla affärerna levande i mörkret, men jag hann inte riktigt ställa skärpan i kameran eftersom en moppe tutade och halvt manglade mig på kuppen. 

 

2018 02 02 09.41.18 1

 

Här grillas det godheter. Maten får verkligen tusen poäng här. Fisk och skaldjur håller så sjukt hög klass. Har verkligen haft räkfrossa deluxe varje kväll. Särskilt förnäma restauranger kan man inte riktigt förvänta sig (ingenting är tillrättalagt och minimalistiskt med mysbelys här – man ska inte vara någon pryd jävel). Men vågar man så vinner man. I de mest fallfärdiga skjulen med de lägsta plaststolarna – där kan man mitt i allt hitta oerhörda guldkorn.

 

2018 02 02 09.08.50 1 1

 

Här kan man se en lite större restaurang som till och med har dukar – och uppenbarligen en reservgenerator in case of strömavbrott, eftersom lamporna lyser. 

 

2018 02 02 09.10.33 1

 

Här stannade vi till och beundrade musslorna. Det man vill ha pekar man på och så tillreder de det. Efter vegoari kreivar jag fisk som en tok. 

 

2018 02 02 09.38.37 1

 

Jag ska faktiskt erkänna att jag aldrig har tänkt på hur pepparn växer eller hur den kommer till. Nu vet jag till och med hur ser ut innan man torkar dem. Finns för övrigt många pepparodlingar häromkring. Och är man sugen på torkade räkor (oklart vem som kan tänkas vara sugen på sådana) så hittas de där bakom. Där går verkligen min personliga gräns när det kommer till räkfrossa.

 

2018 02 02 09.35.50 1 1

 

Håller mig till helt vanliga. Vi stannade till på slutet av gatan och åt på samma restaurang som i början av veckan. Det åts varierande räkor och musslor och ris och fränäre och vårrullar och det vanliga härliga. 

 

2018 02 02 09.33.54 1

 

Skrattade riktigt högt när jag såg den här bilden. Dels för att jag ser ut som om jag var min egen fiktiva storebror. Dels för att jag ser så skallig ut. Men allra mest för att ni som känner min mamma ska få er ett gott skratt. Jag är ju en exakt kopia av henne, fast med platt och trött icke-hår. Någonstans på vägen tycks jag också ha tappat mina ögonbryn. Kanske de rök i samband med tidsuppfattningen. Flickan bredvid har jag gjort själv (ett av många diy-projekt).

 

2018 02 02 11.39.12 1

 

Den 40-åriga gubben lever och mår bra. Varje morgon inleder han med att högt förkunna ”Det här är nog livet, det”. Det är väl ett av många steg i åldrandet, det här med upprepandet.

 

2018 02 02 09.36.40 1 1

 

Plötsligt sa det ”klick” och hela gatan hurrade när strömmen kom tillbaka. Under vårt bord svansade en herrelös hund, någon försökte kränga söta chilinötter och några stånd längre bort exploderade någonting (gissningsvis en lampa eller liknande). Folk flockades och hade sig. Själv hade jag fullt upp med musslorna.

 

2018 02 02 09.39.25 1

 

Sedan strövade vi vidare. Jag vet inte vad de här små gulliga frukterna längst ner heter, men de finns i vår frukostbuffé och jag äter dem varje morgon. Så gulligt goda! Kokosnötter hatar jag. Det är sedan gammalt.

 

2018 02 02 09.42.32 1

 

Och sedan var det väl bara att börja söka sig hemåt. Ska för övrigt köpa med mig en lampa hem. Överallt har de fina färgglada lampor här (tycker Vasa kunde ha det samma). Men hey, roligt att ni hängde med. Ses en annan dag?

14 reaktioner till “Häng med ut en sväng!”

  1. Vilken härlig resa ni har! Frukten du inte vet namnet på är Litchi, vi äter den också när vi är i Thailand, supergod!

  2. Ser så härligt ut. Vi kommer gärna med på fler promenader tex hotellet o längs stranden… ps. Presidentpojke ? alla mår bra ?

      1. Tror Lou menar att: Det har kommit en president son igår kväll och alla mår bra med dem 🙂 Men ni verkar ha det fint ni också!!! Fortsätt så! 🙂

  3. Vilken härlig resa ni har! Frukten du inte vet namnet på är Litchi, vi äter den också när vi är i Thailand, supergod!

  4. Ser så härligt ut. Vi kommer gärna med på fler promenader tex hotellet o längs stranden… ps. Presidentpojke ? alla mår bra ?

      1. Tror Lou menar att: Det har kommit en president son igår kväll och alla mår bra med dem 🙂 Men ni verkar ha det fint ni också!!! Fortsätt så! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.