Ute är bäst.

Återigen en sån här stört bra dag, när vi alla är lediga, och kan leka sportlov direkt barnen har slutat skolan. Jag sa tidigare i dag att det är så härligt att vi har det här fusk-sportlovet denna vecka, så vi kan satsa på att ta igen oss nästa vecka när det riktiga börjar, hah! Är ju helt sluuuuut av alla dessa aktiviteter. Slut på ett så himla bra sätt. 

Just nu visar Finland sig från sin allra, allra bästa sida. Och det spelar faktiskt ingen roll vad man kombinerar vintersolen med just nu. Allt utomhus blir bara guld sådana här dagar. Sol, Brändörinken, varm saft, havreflarn (som Lotta bakade igårkväll när vi lekte kalas) och några svettiga matcher (Sami tacklade mig så hårt i dag att jag fick krypa till avbytarbåset). Lotta köpte nya skidor imorse, så henne såg man inte mycket av, förutom ett beiget litet swish som svepte i ögonvrån med jämna mellanrum, när hon varvade rinken.

Som vanligt orkar man inte bjuda på så mycket annat än ett bildsvep. Dagar som dessa tenderar suga musten ur en (här kan man lyfta på hatten åt Masse som toppade dagen med fotbollsmatch i Fennia-arenan). Ja, det var bara det. Ute är bäst. Häj!

 

 

2018 02 20 07.41.29 1

2018 02 20 07.44.02 1

2018 02 20 07.22.00 1

2018 02 20 07.45.01 1

2018 02 20 07.29.52 1

2018 02 20 07.42.18 1

2018 02 20 07.28.33 1

2018 02 20 07.24.08 1

 

Den här sista bilden är en sån där bild som inte betyder nåt för vanliga dödliga, men för oss som bor på Beckbruksgatan betyder det att våren är här. Motljus i ögonen när man går hemåt, kvällssolen i fejset, rök i skorstenarna och god stämning i hjärtat. Ni som vet vet.

4 reaktioner till “Ute är bäst.”

  1. Jag har en fråga till dig angående barn som delar rum. Ni har visst en trea och Matheo och Milea delar visst rum? Funkar det bra fortfarande trots att de börjar vara lite äldre och är flicka och pojke? Vi har två barn och en tredje på väg. De är visserligen små än, men som den planerare jag är funderar jag mycket på om barnen verkligen kommer att behöva egna rum innan de börjar vara stora tonåringar. Om ens då? Vad tycker du med lite äldre barn?

    1. Än så länge är behovet lika med noll. Visst kanske de önskar sig egna rum nån enstaka gång i året (för att de har kompisar med egna rum), men det bottnar nog inte i någon kritisk behov (mest ett drömskt begär). Jag menar, de har egna sängar, men likväl hittar jag dem i samma säng varenda morgon, haha!

  2. Jag har en fråga till dig angående barn som delar rum. Ni har visst en trea och Matheo och Milea delar visst rum? Funkar det bra fortfarande trots att de börjar vara lite äldre och är flicka och pojke? Vi har två barn och en tredje på väg. De är visserligen små än, men som den planerare jag är funderar jag mycket på om barnen verkligen kommer att behöva egna rum innan de börjar vara stora tonåringar. Om ens då? Vad tycker du med lite äldre barn?

    1. Än så länge är behovet lika med noll. Visst kanske de önskar sig egna rum nån enstaka gång i året (för att de har kompisar med egna rum), men det bottnar nog inte i någon kritisk behov (mest ett drömskt begär). Jag menar, de har egna sängar, men likväl hittar jag dem i samma säng varenda morgon, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.