En har ju i alla fall ett ”intressant känsloliv”.

Denna dag, ett myller av fiilisar. Inte en spillra av känsloregistret lämnades oberörd. Men som vi här på dramatikens ytterkant brukar säga: är man dramaqueen så är man! 

Jag var så himla entusiastisk imorse, för i dag skulle vi spika datum för min comeback på jobbet. Jag sjöng och spelade feel good-låtar imorse. Ni vet. Kaffefest vid sminkspegeln. Dansmoves in i garderoben. Fiilispistolerna sköt skarpa i hallspegeln.

Nå, det slutade ändå med att tokgrinade på vägen hem. Jag fulgrät så hårt att snoret hängde i ullkappan. Senare på kvällen, när Sami kom hem från jobbet, lyfte jag bebin i hans famn och sa ”Ursäkta, men här varsågod! Jag måste gå ut och jobba upp mitt humör!”. 

Sedan gick jag ner till isen och solnedgången och lyssnade på den totala tystnaden som bara finns nere vid Smulterö klockan 19.30. Det är så tyst, så tyst, så tyst. Och jag var så galet sugen att fortsätta min färd ut på isen (men vågade inte på grund av varg). Så jag stod vid stranden och stirrade på allt det rosa. Plötsligt fick jag igång den positiva hjärnhalvan och snart bubblade det ut säkert 25 fullgoda fördelar med att jag redan i juni återgår till arbetslivet. Lätta steg hemåt igen.

Men åh herregud vad det känns. 

Så mycket. 

Babyn.

Och den bästa tiden i mitt liv så här långt.

Ååååhhhhhhh.

Att den tar sluuu-huuuut.

Men å andra sidan: Vad härligt vi har haft (snacka om att ha fått den bästa mammaledigheten i världshistorien!). Och vad underbart vi ska ha ännu mars, april, maj. Och vi har ju hela livet framför oss ändå (det är ju inte så att vi plockar in My i en låda och lägger henne på vinden från och med nu). Det enda som kommer förändras är att Sami får gå in som förälder numero uno (min uppgift blir väl mera att fulgråta i bilar etc.).

Men det var nu ändå en så här dag när man svängde lite hitåt och ditåt och man till sist nästan förväntade sig att Ingmar Bergman skulle ringa och fråga om man ville provspela.

Ändå blev det bara kvällsgröt och smöröga (inte Shakespeare på Dramaten).

Japp. Så var det med den saken. Häj!

 

2018 03 15 09.43.38 22018 03 15 07.31.20 22018 03 15 12.34.02 32018 03 15 09.46.24 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.