Ett rekord som ska belönas!

2018 03 20 03.29.03 1

2018 03 20 12.19.02 1

 

I dag när vi satt vid matbordet och schwungade in batat-kålrot-morot fick jag en hisnande insikt: Jag har snart ammat i 8 månader! Om en dryg vecka blir Mytski åtta månader. Ändå rätt huisit, va? Att den tredje gången, trots allt, blev den som funkade!

Vi börjar ha en månad av fast föda bakom oss och någon form av naturlig nertrappning i amningen pågår väl som bäst. Det ser ut att ske helt utan att någon behöver anstränga sig. My börjar ha svårt att koncentrera sig på att äta i famnen (”Vad var det som lät? Vem sa nåt? Kan jag pilla lite på ditt halsband? Kan jag kolla lite bakåt? Kan jag pausa för att prata lite?”).

Och så kryper hon iväg, mitt i maten. 

Och den riktiga maten, den som gick så trögt i början, är ju så goooooood nu. Hon sitter och hoppar i matstolen och mmmmm:ar högt av iver. Tror hon föredrar den alla gånger. Fatta hur skönt! Att vi båda är överens! No drama!

Som sista deadline har vi 18 maj när jag åker till Bratislava med mitt bästisgäng. Och det är ju en eeevighet dit. Det är lite som en present till mig själv. Varsågod Linn, det här förtjänar du efter ett sekel ett amning. En helg i Slovakiens urcoola huvudstad med dina sju bästa vänner. 

Som hittat!

18 reaktioner till “Ett rekord som ska belönas!”

 1. Tänkte bara påminna att om jag inte minns helt fel så hör kålroten till de livsmedel som man inte ska ge åt barn under ett år.

   1. Gammal info. Nuförtiden är kålrot inte mer på den lista på livsmedel man inte får ge. Så bara att fortsätta att ge kålrot med gott samvete 🙂

     1. Äsch då! Men du vet för framtiden nu iaf. Hälsningar till fina My av Alma (6 mån) som verkar vara från samma planet som My. Liksom snällaste babyn nånsin. Inte som sitt syskon söm tyckte gråtande va kul o va missnöjd mest hela tiden enda tills hon lärde sig prata.

      1. Rödbeta är däremot fortfarande på listan på livsmedel som inte passar för under ett åringar. Råkade se puree med rödbeta på din instastories. Lönar sig att kolla eviras lista om de inte gett den på rådgivningen. Ävenom det säkert inte är till någon större skada stt ibland ge puree med såna livsmedel som inte rekommenderas.

 2. Menar du att det är helt uteslutet att fortsätta amma efter resan? För det är ju helt möjligt (om du vill).

 3. Tänkte bara påminna att om jag inte minns helt fel så hör kålroten till de livsmedel som man inte ska ge åt barn under ett år.

   1. Gammal info. Nuförtiden är kålrot inte mer på den lista på livsmedel man inte får ge. Så bara att fortsätta att ge kålrot med gott samvete 🙂

     1. Äsch då! Men du vet för framtiden nu iaf. Hälsningar till fina My av Alma (6 mån) som verkar vara från samma planet som My. Liksom snällaste babyn nånsin. Inte som sitt syskon söm tyckte gråtande va kul o va missnöjd mest hela tiden enda tills hon lärde sig prata.

      1. Rödbeta är däremot fortfarande på listan på livsmedel som inte passar för under ett åringar. Råkade se puree med rödbeta på din instastories. Lönar sig att kolla eviras lista om de inte gett den på rådgivningen. Ävenom det säkert inte är till någon större skada stt ibland ge puree med såna livsmedel som inte rekommenderas.

 4. Menar du att det är helt uteslutet att fortsätta amma efter resan? För det är ju helt möjligt (om du vill).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.