Recept: Proseccopasta med tonfisk och citron.

Måndag och ledig dag! 

Efter mitt underliga inlägg här igår, känner jag nu att jag måste kompensera med lite vanlighet i dag. Här kommer nu – trumvirvel, trumvirvel – ett recept!

Den här åt vi igår efter att vi hade suttit nere vid Smulterö och solat och läst några timmar. Man kunde kanske tala om någon form av föräldragoals som uppfylldes där och då. En mamma, en pappa, en bänk, två böcker, en strålande sol, två stora barn som lekte för sig själv i pulkabacken, ett barn som sov i vagnen. Bara total tystnal, solen som stekte ansiktet och Martina Haags nyaste (som för övrigt inte imponerar på mig särskilt mycket – men det skiter man väl i när de yttre förhållandena är utmärkta). 

På hemvägen slog det mig att vi hade en nerkyd prosecco hemma. Och vi fick sånt galet sug på världens bästa tonfiskpasta (tror den härstammar från min pappas matlagningsklubb i Sannäs). Den ser inte alls så imponerande ut här (snarare ser den torr och sländig ut, men ni måste bara lite på mig, så som gamla trogna vänner gör). Det är så gotttttttt för att vara så sjukt enkelt. Det är en klar fördel om du tycker om syrlig mat. 

 

2018 04 02 10.27.42 1

 

Du behöver:

2-3 dl Prosecco eller vitt vin
2 burkar tonfisk (Rainbows citron och peppar är bäst för ändamålet)
10 cm purjolök
1 kruka persilja 
några citronskivor
salt, peppar
valfri pasta

 

Gör så här: Koka valfri pasta. Häll bort oljan från tonfisken. Stek på fisken tillsammans med purjolöken så den får ordentlig stekyta. Salta pikulite, peppra mycket. Häll på proseccon (vitt vin funkar lika bra). Koka bort alkoholen om du inte vill att dina barn ska tuppa av. Någon minut räcker säkert. Klipp över en kruka persilja. Diggar du surt: Kör på citron vid servering. Jag åt lite kvarbliven aioli till (för det är det bästa jag vet). Servera med fördel resten av proseccon!

Skål!

4 reaktioner till “Recept: Proseccopasta med tonfisk och citron.”

  1. Voi vitsi va feelis ja fick åv receptet! Ha planera att "laga na gott" imorgon (idag finsk tid, bor i Mexiko) å läst dähär å känd he måst va ett tecken eftersom ja har två burkar tonfisk som ha stirra på me så läng nu utan att di ha blivi ti "na gott". Perfekt timing för ett tonfiskrecept.

  2. Voi vitsi va feelis ja fick åv receptet! Ha planera att "laga na gott" imorgon (idag finsk tid, bor i Mexiko) å läst dähär å känd he måst va ett tecken eftersom ja har två burkar tonfisk som ha stirra på me så läng nu utan att di ha blivi ti "na gott". Perfekt timing för ett tonfiskrecept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.