DIY: Spraymåla Ikea Smila.

Ni vet ju att jag målar och städar och housewajfar mig som någon annan tok här. Jag är så slu-huuut i kroppen om kvällarna att det nästan är omöjligt att knapra tangenter. Och skönt är väl det ibland också, att släppa hjärnan och bara jobba med fysiken. 

Någon vacker dag kommer här säkert kraftiga bildbomber, både från vardagsrum och barnrum, men den kvällen är inte i dag. Istället tänkte jag visa er en lyckad makeover som jag var tvungen till i samband med att vi byter väggfärg i barnens rum. Och det har jag egentligen bara Anna-Lena att tacka för. Hon snackar ju alltid om att man ska spraymåla och ytbehandla grejer som man i övrigt gillar, förutom färgen.

Och den här gången tänkte jag faktiskt slänga barnens urgamla gröna Ikea-lampor (ni vet de här snorgröna, plastiga skalbaggarna som kändes rimliga någon gång i livet). Den ena är tio år gammal och tänkte att det kunde vara läge för en upgrade. I synnerhet när de gjorde sig sällsynt illa med nya väggarna. Dessvärre – eller tack och lov denna gång – har mina barn lite hoarder-problematik och skrek ”noooo”, så jag hann faktiskt aldrig göra mig av med dem. 

Hade vägarna förbi K-Rauta igår och råkade gå förbi sprayfärgshyllan när Anna-Lenas devis plötsligt sjöng till i huvudet – kanske man ändå kunde förändra dem istället? Och det var ju alldeles kreisit vad många spännande strukturfärger det finns i sprayfärgshyllan 2018. Jag tog en stenig granitfärg med mig hem. Tänkte det kunde bli riktigt snyggt mot nya färgen. För tio euro fick det bära eller brista.

Och det blev ju skitbra! 

Som en liten skalbagge i sten. Nästan som en tassig skulptur på väggen. Vem skulle ha trott?

 

2018 04 05 08.16.53 4

10 reaktioner till “DIY: Spraymåla Ikea Smila.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.