Elsa Möbel gjorde det igen.

När vi en gång är inne på utrymmen att bo och leva i, så kan vi förflytta oss någon meter längre norrut, till vårt vardagsrum. Där har allt – tack och lov – fått hållas som förr. Men en liten nykomlig har vi!

Ni som har följt mina instastories har ju sett att jag har suktat efter att klä om en gammal fåtölj som har stått på vinden i hundra år. Har velat av och an mellan en massa färger (eller egentligen mellan smaragdgrön, midnattsblå och rosa).

Även om vi har två stora soffor och en puff, så är det ändå oftast tajt om sittplatser hos oss (här finns nästan alltid några barn extra). Har i evigheternas evighet tänkt ta tag i den här fåtöljen på vinden, men ni vet, sånt är ju alltid på sista plats på to do-listan. Det har varit så himla skönt den här mammaledigheten, har fått så sjukt mycket gjort av allt det där som alltid släpar. Och nu ännu stolen!

För att ni ska förstå storheten i det här bör ni kolla in lite före-bilder. Klicka till exempel här. Och här här syns den väl också litegrann. Den var gulbeige med blommor och full av smörgåsfläckar från när barnen var små (någon sommar fungerade den som deras självklara frukoststation). Jag har ju en given hantverkarklippa i Evalis från Elsa Möbel (until this day känner ni henne som min favoritperson inom bokhyllskategorin – det var Evalis som i tiderna byggde vår högt älskade bokhylla). Fattar inte att det finns folk som henne, som kan typ allt.

Och alltså! Kolla på det här! Är det här inte det läckraste ni har sett sedan Beyonce postade sina gravidbilder?

 

2018 04 07 05.49.51 1

2018 04 07 05.47.17 1

 

Jag gjorde en omröstning på Instagram och 95 % röstade på smaragdgrön. Men det blev ändå djupblå, som mitt hjärta ända från början viskade. Nej, nu skojar jag förstås. Ett hjärta viskar sällan någonting, utan det var bara jag som för tillfället hyser en stor förkärlek till blå sammet. Så fick det bli!

 

2018 04 07 05.45.55 1

 

När jag i morse satt i kungatronen med fötterna på sittpuffen tänkte jag på hur coolt det ändå är att mina tre bästa möbler i vardagsrummet är gjorda av bekanta kvinnor i min egen ålder. Malin Haglund och Evalis Sundkvist. Kvinnlig österbottnisk hantverkarkärlek, det gör en lätt lite varm i själen. Varje gång jag får chansen att hylla dem, så gör jag det. Så lätt att rekommendera så här kompenta, roliga kvinnor. Nu ska en hälla upp lördagsvinet och toknjuta! Fin, va?

2 reaktioner till “Elsa Möbel gjorde det igen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.