Innan jag förstod de här 4 grejerna så var allt så mycket jobbigare.

(alltså rubriken – när ska buzzfeed rekrytera mig?)

  

Måndagspresent! Som tack för att ni tittar in här varje dag ska jag i dag dela med mig av fyra bra tricks som ni kanske underlättar er vardag litegrann, som en måndagspresent från mig till er. Om ni har liknande tips kan ni med glädje dela med er i kommentarsfältet. 

 

1. Lappar i Facebook-chatten

Kanske är du en av dem som alltid håller koll på barnens lappar som kommer från skolor, fotbollsträningar och diverse håll. Eller så är du en av oss, som alltid tappar bort dem och sedan river halva köket i hopp om att få reda på vilken tid det var samling. Jag har alltid varit ganska hopplös i lappfrågan, men sedan i höst har jag varit en frikkin´ lappkung. Bara för att jag har satt i system att fota ALLA lappar som kommer hem från skolan och skicka dom till mig själv på Facebook-chatten! Så jäkla praktiskt att ha all värdefull info i fickan. Bra tips.

 

2. Shamponera håret två gånger

Nå, det här vet säkert alla, men det var först när Emma började klippa mig, som jag lärde mig att man ska shamponera håret två gånger (och balsamera en gång). 30 år tog det innan mitt hår äntligen höll sig oflottigt lite längre. Kunde ingen ha lärt mig det här lite tidigare så man slapp slösa tid på hårtvätt? Håret blir inte rent-rent med bara en shamponering. Men med två blir det!

 

3. ”Att handla” whatsappgrupp. 

Det här tricket har jag lärt mig från den fantastiska podden Marthapodden. Det är måhända det allra bästa av dagens tips. Att ha en whatsapp-grupp med familjen som heter ”Att handla”. Och varje gång något är slut hemma, så skriver den som har upptäckt det vad som behöver handlas. Det finns ju vissa saker som man aldrig kommer ihåg att köpa (bakplåtspappret, jag tittar på dig!). Men om man genast skriver det i gruppen, så har ju den som ska handla det svart på vitt. Guld! 

 

4. Disktrasan åt My

Det här sista tipset har jag skrattat så mycket åt med folk som står mig nära (det faller under kategorin junttiföräldrar, men so be it). Det går ju åt sinnessjuka mängder hushållspapper när en människa ska lära sig äta. Det är mer regel än undantag att köksbordet, stolen och babyn är marinerade av morotspuré de första månaderna. Jag är en sån NÖRTTI, men vi har alltså en skild disktrasa åt My som vi använder på henne. Som vi tvättar hennes händer och fejs med efter att hon ätit. Har säkert sparat en hektar skog i Lappland på det. Nå ne, men skiten lossnar så mycket bättre med vått. Varsågod att skratta bakom ryggen, heh!

 

Er tur!

 

2018 04 06 06.17.57 1

24 reaktioner till “Innan jag förstod de här 4 grejerna så var allt så mycket jobbigare.”

 1. Bra tips, indeed! Kommer nu bli junttiförälder och inhandla en disktrasa åt min tös. Ha en superbra vecka 🙂

 2. IKEA's tvättlappar i frotté är toppen till att torka kladdiga barn i köket med. Går finfint att tvätta i 90 gr och använda tills de faller isär 🙂

 3. Tvätta en tvättmaskin per person och blanda inte ihop allas byke, (förutom fintvätt och specialare) men det mesta går ju i kulörtvätt. Torktumla/hängtorka och lägg tillbaka i tvättkorgen (alla har egen) och var och en får lägga i eget skåp. Funkar åtminstone hos oss och småningom får barnen/ungdomarna sköta tvättköret själv. Du slipper fundera vems t-skjorta och strumpa är vems och reda upp allt i oändlighet. Vinst barnen kan tvätta då de flyttar hemifrån 🙂

 4. Har själv haft "harson" vaddomnuheterpåsvenska i köket och alltid en med i skötväskan på vift för diverse kladd – antingen torr eller fuktad med vatten. Super! (Trasa som trasa liksom).

  Håller med om tvättlappar (har också IKEAs, men det kan ju vara vadsomhelst för tvättlappar), de är sååå bra. Först användes de mest för tvätt av beibirumpa (vi har inte använt engångswipes hemma). Nu när blöjperioden är över är de fortfarande i användning som tvättlapp vid bad/dusch och för att putsa-munnen-före-man-går-ut-bland-folk åt 2,5 åringen.

  Och man behöver inte slääääpa o förvaaara och miljöångesta över allt hushållspapper eller alla (kemikalieladdade) engångswipes som skulle ha gått åt istället. Hurra!

 5. Bra tips! Nummer 2 ska jag testa på direkt. Mitt bästa tips för matshopping är OurGroceries appen där hela familjen delar butikslista. Funkar också om man går tillsammans i butiken så kan man gå åt olika håll och plocka och samtidigt stryka från listan.

  Ett ännu bättre tips är nog egentligen att beställa hem maten från Citymarket. För dem som ogillar att vandra i matbutiken.

  Och det bästa byktipset skulle vara Supi-sukkapidike som alla parar ihop sina strumpor med innan de slängs in i bykkorgen. Underlättat mitt liv urmycket.

 6. Disktrasan ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ <3.

  Mina är:Bepanthen fet salva en gång i veckan i fejset på alla, inklusive mig själv. Täcker allt. Liknar spacklade dårar,men gnisslet om vintern i fejset försvinner omedelbart. 2)Plåster i mängder. Funkar på allt som är fel för alla under tio år.3) Omelett. När ingen orkar laga mat. 4) Gå och sova. När ingenting fungerar och alla bråkar o hatar varann.

 7. Presentskåpet! Barnkalasen är många, och för oss som har en god bit in till stan är det oerhört smidigt med några väl valda gåvor i lager.

 8. Länge leve disktrasan!!

  Alla mina 4 har pinats med en, då när dom var små, för så där 100 år sen 🙂

 9. Vi brukar använda oss av Keep appen när vi handlar. Där kan man laga listor o dela med varandra. Bara att lägga till efterhand när man kommer på vad som behöver handlas o lika lätt att kryssa bort i butiken efterhand som man handlar!

 10. Bra tips, indeed! Kommer nu bli junttiförälder och inhandla en disktrasa åt min tös. Ha en superbra vecka 🙂

 11. IKEA's tvättlappar i frotté är toppen till att torka kladdiga barn i köket med. Går finfint att tvätta i 90 gr och använda tills de faller isär 🙂

 12. Tvätta en tvättmaskin per person och blanda inte ihop allas byke, (förutom fintvätt och specialare) men det mesta går ju i kulörtvätt. Torktumla/hängtorka och lägg tillbaka i tvättkorgen (alla har egen) och var och en får lägga i eget skåp. Funkar åtminstone hos oss och småningom får barnen/ungdomarna sköta tvättköret själv. Du slipper fundera vems t-skjorta och strumpa är vems och reda upp allt i oändlighet. Vinst barnen kan tvätta då de flyttar hemifrån 🙂

 13. Har själv haft "harson" vaddomnuheterpåsvenska i köket och alltid en med i skötväskan på vift för diverse kladd – antingen torr eller fuktad med vatten. Super! (Trasa som trasa liksom).

  Håller med om tvättlappar (har också IKEAs, men det kan ju vara vadsomhelst för tvättlappar), de är sååå bra. Först användes de mest för tvätt av beibirumpa (vi har inte använt engångswipes hemma). Nu när blöjperioden är över är de fortfarande i användning som tvättlapp vid bad/dusch och för att putsa-munnen-före-man-går-ut-bland-folk åt 2,5 åringen.

  Och man behöver inte slääääpa o förvaaara och miljöångesta över allt hushållspapper eller alla (kemikalieladdade) engångswipes som skulle ha gått åt istället. Hurra!

 14. Bra tips! Nummer 2 ska jag testa på direkt. Mitt bästa tips för matshopping är OurGroceries appen där hela familjen delar butikslista. Funkar också om man går tillsammans i butiken så kan man gå åt olika håll och plocka och samtidigt stryka från listan.

  Ett ännu bättre tips är nog egentligen att beställa hem maten från Citymarket. För dem som ogillar att vandra i matbutiken.

  Och det bästa byktipset skulle vara Supi-sukkapidike som alla parar ihop sina strumpor med innan de slängs in i bykkorgen. Underlättat mitt liv urmycket.

 15. Disktrasan ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ <3.

  Mina är:Bepanthen fet salva en gång i veckan i fejset på alla, inklusive mig själv. Täcker allt. Liknar spacklade dårar,men gnisslet om vintern i fejset försvinner omedelbart. 2)Plåster i mängder. Funkar på allt som är fel för alla under tio år.3) Omelett. När ingen orkar laga mat. 4) Gå och sova. När ingenting fungerar och alla bråkar o hatar varann.

 16. Presentskåpet! Barnkalasen är många, och för oss som har en god bit in till stan är det oerhört smidigt med några väl valda gåvor i lager.

 17. Länge leve disktrasan!!

  Alla mina 4 har pinats med en, då när dom var små, för så där 100 år sen 🙂

 18. Vi brukar använda oss av Keep appen när vi handlar. Där kan man laga listor o dela med varandra. Bara att lägga till efterhand när man kommer på vad som behöver handlas o lika lätt att kryssa bort i butiken efterhand som man handlar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.