Föräldrarekreation i maj.

Den här månaden har vi föräldrarekreation i den här familjen. Nu i helgen sköter mor bebben och träningar och mat och hela shebanget medan far myser till det med kompisar i Danmark (det är hockey-vm och fotboll och bromance deluxe). Sedan är det min tur om två veckor (då blir det Slovakien, prosecco och bästisar). 

Och det tycker jag är så värdefullt. Både att få en massa tumistid med barnen. Och att få resa bort och slå mig heeeelt fri från plikter. Tacksam för att My har accepterat både Sami som nattare och flaskan som substitut (eller tar till flaskan som jag av misstag sa häromdagen när jag skulle säga att hon tar flaska).

Vi har haft en så fin dag i dag. Solen sken både ute och inne. Känns i näsan att det var soligt (den här tiden på året glömmer man alltid solkrämen). Trötta och nöjda får vi slänga benen i soffan! Trevlig kväll! 

 

 

2018 05 05 08.22.23 1

2018 05 05 08.22.24 2

12 reaktioner till “Föräldrarekreation i maj.”

 1. Och My skiner ju starkare än solen! Hon är nog så söt. Och så härligt med bästisresa. Jag skall också iväg på veckoslutsresa med mina syrror. Vi hade högt flygande planer på mellan-Europa vi med. Men nu blir det Åbo istället, hahaa. Men jag tänker att det inte är så stor skillnad var man är, att komma bort från plikterna och få umgås med dem man älskar är ju det viktiga.

  1. Ja, säger helt det samma! God stämning och skumpa finns säkert också i Kauhava bara man har rätt gäng med!

 2. Men tumistid med mannen då? Den prioriterar jag över mycket annat. Jag (och mannen också) har jättestort behov av att göra korta resor på tumanhand så man får vara för några dagar tillbaka i den kravlösa, enkla tillvaron vi hade då vi var på två. Barnen har semester hos mina föräldrar och vi har semester från vardagen. Sen njuter man igen mer av vardsgsbestyren när man kommit hem. Skulle också gärna resa med kompisar, men det är mycket svårare att få till.

  1. Tja, visst är det viktigt det också förstås. Men tycker vi får alldeles tillräckligt av varandra här hemma när vi ofta är hemma om dagarna när barnen är i skolan, haha! Men kanske lätt att säga nu, med en mammaledig och en skiftesarbetare. Kanske ökar behovet senare när jag inte drischar hemma!

 3. Och My skiner ju starkare än solen! Hon är nog så söt. Och så härligt med bästisresa. Jag skall också iväg på veckoslutsresa med mina syrror. Vi hade högt flygande planer på mellan-Europa vi med. Men nu blir det Åbo istället, hahaa. Men jag tänker att det inte är så stor skillnad var man är, att komma bort från plikterna och få umgås med dem man älskar är ju det viktiga.

  1. Ja, säger helt det samma! God stämning och skumpa finns säkert också i Kauhava bara man har rätt gäng med!

 4. Men tumistid med mannen då? Den prioriterar jag över mycket annat. Jag (och mannen också) har jättestort behov av att göra korta resor på tumanhand så man får vara för några dagar tillbaka i den kravlösa, enkla tillvaron vi hade då vi var på två. Barnen har semester hos mina föräldrar och vi har semester från vardagen. Sen njuter man igen mer av vardsgsbestyren när man kommit hem. Skulle också gärna resa med kompisar, men det är mycket svårare att få till.

  1. Tja, visst är det viktigt det också förstås. Men tycker vi får alldeles tillräckligt av varandra här hemma när vi ofta är hemma om dagarna när barnen är i skolan, haha! Men kanske lätt att säga nu, med en mammaledig och en skiftesarbetare. Kanske ökar behovet senare när jag inte drischar hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.