Ooooch den ljusnande framtid är vår.

I dag när Matte hade uteträningar i Gerby fick jag plötsligt ett spontant infall och tänkte att Mytte, Mitte och jag kunde åka ut till Replot för att kolla läget under tiden. Har inte alls varit där och kollat vad som gömde sig under snön det här året. Så vi fräste iväg över broarna för att hämta hem alla täcken, kuddar och filtar för tvätt. 

Jag brukar ju vara tjatig den här tiden på året. Men alltså hohho så ljuvligt det var där nu. Speciellt en sån här kväll. I dag var det verkligen varmt i Vasa (när jag gick hem från min kompis Saija tidigare i dag visade mätaren 18 grader i skuggan – i solen var det ungefär vid kokpunkten). Ni kan tro att det var härligt på terrassen på Replot när kvällssolen stekte. Satt och tänkte på alla fina kvällar vi har framför oss där i sommar.

Jag är ju expert på att trigga i gång feeling. Och i dag hölls jag nästan inte i stolen när jag tänkte på alla kvällar som röken ska stå ut ur grillen när man vandrar upp från bastun med handduksturbanen runt håret. När kvällssolen bländar en när man står i köket och häller upp skumpan. Och barnen som hoppar i studsmattan och vargen som lurar i buskaget.

Nee huu, nu skojar jag förstås. Men på riktigt så kunde jag inte riktigt slappna av där i dag, så som jag kunde förut. Vargjakten börjar väl sakta avslutas där nu (ingen varg fälld so far) och jag står faktiskt inte ut med att vara lite försiktigare i år. Vi har en skog bakom oss och jag tänker inte gå in i den i år. Tvingade Milea att komma med mig bort från studsmattan när jag och My gick ner till vattnet och kikade i dag. Min rädsla är säkert helt obefogad och överdriven (stadsbo, pah) men jag vågade inte lämna henne där ensam, så som jag helt säkert hade gjort ännu ifjol. Jag är så störd och irriterad på att jag låter rädslan styra så här (men skulle antagligen bli lite störd och irriterad om vargen satte tänderna i henne också). 

Oavsett var det en härlig liten timme vi fick. Replot är min happy place. Och jag ser så fram emot den här sommaren där. Förra sommaren blev en sån flopp när jag bara var gravid och mådde apa. Den här sommaren ska vi ta njutrevansch. Ikväll har jag tvättat täcken och hängt väldoftande lakan i hela lägenheten. Tänk, snart är vi där! 

Snart lutar vi huvudet bakåt i bastun och kastar på mera bad!

 

resizedimage8001200 bild 3 4

 

(kunde skriva nåt semesterromantiskt om att kasta sig hämningslöst i vattnet här ovan, men det vet vi alla att jag inte gör, doppar lilltån eventuellt, frusikukku som jag är – allt annat vore en lögn).

6 reaktioner till “Ooooch den ljusnande framtid är vår.”

  1. Alltså från en som en gravid och har det lite kämpigt just nu 🙂 Kan man få önska ett inlägg om den perfekta förlossningen som du hade med Mytte? Vad är liksom tipsen?

    Känner mig så nervös så det känns extra eländigt pga detta. Läkarna skulle helst vilja snitta mig då de tycker att jag lider av stark förlossningsfobi men nånstans skulle jag ändå vilja testa för att det är det bästa 😦

  2. Alltså från en som en gravid och har det lite kämpigt just nu 🙂 Kan man få önska ett inlägg om den perfekta förlossningen som du hade med Mytte? Vad är liksom tipsen?

    Känner mig så nervös så det känns extra eländigt pga detta. Läkarna skulle helst vilja snitta mig då de tycker att jag lider av stark förlossningsfobi men nånstans skulle jag ändå vilja testa för att det är det bästa 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.