10 mycket relevanta frågor från Kissies frågestund.

En av mina mest populära frågestunder genom tiderna är frågestunden när jag svarade på frågorna från Blondinbellas frågestund (mycket oklart hur det kom sig). Och i morse när jag drack mitt kaffe tänkte jag ”nämen nuh, nu skulle det sitta fint med lite Kissie!”. Så jag googlade ”Kissie frågestund” och sa högt ”KÖR!”. Håll i hatten, kaveris. Nu blir det löjligt! Här kommer 10 frågor som ni inte hade en aning om att ni undrade över. 

 

1. Tar du åt dig av hat? Googlar dig själv?

Nu har jag det så fint ställt att jag överhuvudtaget inte befinner mig i närheten av hat (i alla fall inte synligt sådant). Så det är svårt att veta hur jag skulle reagera. Vem skulle det i så fall vara som skulle hata mig? Någon kompis? Någon granne? Någon bloggläsare? Hat är ett så starkt ord. Och jag tror jag är för mesig och harmlös för att genuint hata, men vad vet jag. Det är urtrist att googla mig, för det kommer bara upp texter som jag själv har skrivit. 

 

2. Feströker du eller röker överhuvudtaget?

Nej, det går faktiskt inte (och jag vill, herregud, inte). Jag kanske försökte någon gång när jag var 19, men det var nog alldeles för svårt. Jag kunde inte sluta hosta, det gick inte. Hur idogt jag än försökte, haha. Nå nej, rökning är korkat och vidrigt.

 

3. Tycker du att det känns som att folk “tjuvlyssnar” på dig när du sitter ute på ett fik och pratar?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Men visst händer det att man väljer lunchhak med omsorg när man vill prata hemligheter i Vasa. Överallt finns det bekanta i en så här liten stad (och det beror liksom inte på att jag är Kissie, ehehe). Brukar gå till Bank och Chili & Lime när jag har hemlisar – där äter nästan ingen jag känner. På August och Raawka och Sweet Vaasa är det mer eller mindre omöjligt.

 

4. Vad hände mellan dig och Erik?

– Om du menar Karins lillebror Erik, så skulle jag säga att inget speciellt hände. Vi är vänner än i dag. Menar du min kollega Sofies blivande man Erik, så spelade vi Cards against humanity och hade väldigt trevligt. Eller menar du Erik som tapetserade vårt kök? Ja, det blev mycket bra!

 

5. Äter du landets mat när du reser eller håller du dig till mat som du vet att du tycker om?

– Ja och ja.

 

6. Om du fick välja om Andreas skulle ha storlek 31 på skor eller ha dubbelt så stora öron än vad han har nu… vad skulle du välja?!

– Tycker det är väldigt diffusa frågor här nu, om ni ursäktar. Men menar vi nu min bästis Elins sambo handbollsspelaren Andreas Rönnberg? Jag vet inte hur det skulle påverka hans handbollskarriär, men jag tror det är lättare att försvara med stora öron i handboll (fast i och för sig gör det väldigt ont att få bollen i dem?). Nå, vi väljer storlek 31 åt Andreas då (förlåt Elin, det kommer se så tassigt ut).

 

7. Om du skulle bli en kändis för en vecka vem skulle du vilja vara då – och varför? 

– Donald Trump, skulle jag tro. Eller någon annan som har riktigt fett med makt. Och så skulle jag göra en helomvändning i beteendet. Bli riktigt, riktigt snäll och mjuk och förändra så mycket jag kan på bara en vecka. Som Trumpis skulle jag kanske ordna pressis och sedan ställa till med gråt- och förlåtfest. Sedan tacka för mig och avgå. Men å andra sidan skulle jag också kunna byta med Zlatan eller någon annan skicklig lirare. En man skulle det nog bli, hur som haver. Nya perspektiv och allt det där.

 

8. Är du redo att skaffa familj? Hur går dina tankar kring barn?

– Mina tankar kring barn är högst avslutade om vi säger så. Jag är mycket redo för familjeliv i dess nuvarande form. Barn + sladdbarn är livet. Vi ska inte ha fler barn och för första gången kan jag säga det utan någonslags sorg i hjärtat. Nu har jag fått alla de barn som fanns inom mig! 

 

9. Hej! Är resan delvis eller helt i samarbete med något bolag, ren spons eller privat betald? Ha det gött!

– Nu skulle jag återigen önska mig LITE MER PRECISION, om jag får be. Pratar vi om nästa veckas resa till Slovakien? Den är gjord i samarbete med min mammapeng, tackar som frågar. För att prata bloggspråk kan vi säga att hela mitt liv just nu pretty much är ett kommersiellt samarbete med Kela. 

 

10. Hur blir man lycklig ifall man är väldigt olycklig allmänt och avundsjuk på andra? Btw din blogg äger!

– Tack ska du ha, snällt! Som den livscoach jag är (buaha) så tror jag grunden till lycka ligger i meningsfulla relationer. Att ha någon som håller en i handen och som skrattar hysteriskt när man halkar i snön. Sedan tror jag också att man i längden vinner på att göra gott för andra. Jag blir i alla fall väldigt glad när jag ser att jag gör någon annan på gott humör. Och när vi snackar avundsjuka – kom ihåg! Det är så förlegat att tänka att en persons framgång förstör dina chanser till framgång. Om du gläds åt andras framgång så ger du energi åt din egen. Det är roligare på toppen om folk, även där, håller varandra i händerna.

 

Jag tackar ödmjukast Kissies läsare för mycket relevanta frågor. 

 

2018 05 08 12.04.20 1

12 reaktioner till “10 mycket relevanta frågor från Kissies frågestund.”

  1. Alltså hahahha Linn du är UNDERBAR! Speciellt det där med samarbetet med Kela. Hoppas du får en fantastisk Kela-sponsorerad resa till Slovakien!!

  2. Nå JUMMIJAMMI va du e bra Linn. Kan inte du snälla snälla ge ut en bok? Gillar stort ditt sätt att skriva och uttrycka dig, du får mig att uppleva så många känslor på en och samma gång. Jobbar mycket nätter så läser bara dina texter på jobbet, bara för att spara det allra bästa till lugna stunder. Lite som att ha en chokladkalender vid jul, öppnar man bara varannan dag blir det dubbelt av det goda. Problemet, om vi ens kan kalla det problem, är att jag ofta väcker patienterna med mitt hysteriska skratt. Du e rolig du! TACK!

  3. Alltså hahahha Linn du är UNDERBAR! Speciellt det där med samarbetet med Kela. Hoppas du får en fantastisk Kela-sponsorerad resa till Slovakien!!

  4. Nå JUMMIJAMMI va du e bra Linn. Kan inte du snälla snälla ge ut en bok? Gillar stort ditt sätt att skriva och uttrycka dig, du får mig att uppleva så många känslor på en och samma gång. Jobbar mycket nätter så läser bara dina texter på jobbet, bara för att spara det allra bästa till lugna stunder. Lite som att ha en chokladkalender vid jul, öppnar man bara varannan dag blir det dubbelt av det goda. Problemet, om vi ens kan kalla det problem, är att jag ofta väcker patienterna med mitt hysteriska skratt. Du e rolig du! TACK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.