Konsten att överleva en magsjuka.

I dag är ingen bra dag att vara Linn Jung. Direkt jag vaknade kände jag att det här kommer bli en dag som jag hellre hade snabbspolat. Vet inte om det är något jag ätit eller om det här är förstadiet till en spysjuka. Men jag går som bäst omkring och spänner mig för att inte kräkas. Mår så fruktansvärt illa.

… vilket osökt får mig att tänka: Herregud tänk att jag inte är behöver vara gravid! Tänk att det här kommer bli en fullkomligt normal sommar! Helt utan smärta, svärta eller spya. För om det är något som blixtsnabbt får mig att kastas tillbaka till alla graviditeter så är det just känslan av att spyan kan komma aaaanytime. Den som jag bär på just nu i denna stund. Inget kan bidra med så mycket tacksamhet som just den känslan: Vetskapen om att den högst antagligen går över om ett par dagar – och inte om nio månader. 

Man skulle kanske tro att man aldrig lyckas glömma hur mycket skit tre hg-graviditeter kan ställa till med. Hur fruktansvärt dåligt man mår när man bara ligger och spyr. Men tyvärr är ju det mänskliga psyket och minnet alldeles underbart på det viset. Man glömmer snabbare än man anar (vilket kanske är sunt med tanke på artens fortplantning). 

Tack och lov kommer det med jämna mellanrum spysjukor som snabbt kastar en tillbaka i det ogravida livets tacksamhetsfack. Jag kan bli alldeles salig när jag inser vilken lycka det är att aldrig mera behöva vara gravid. Förstår ni?! Aldrig mera sängliggande i månader med kräkfatet i ena handen! Aldrig mera foglossning! Aldrig mera halsbränna! Aldrig mera restless legs och kliande fötter! Aldrig mera!

Bara helt vanliga, hederliga magsjukor.

Uff.

Uff.

Uff.

4 reaktioner till “Konsten att överleva en magsjuka.”

  1. Kliande fötter? Hade du problem med levern under graviditeten? Går just nu på regelbundna levertest med tanke på att min mamma hade skyhöga lever värden under sina graviditeter och det lär vara ärftligt. Tydligen är ett vanligt symtom kliande fötter och händer… Intervjuar således exakt alla andra som också haft det för att få en bättre bild av vad man kan vänta sig… Förlåt på förhand. 🙂

  2. Kliande fötter? Hade du problem med levern under graviditeten? Går just nu på regelbundna levertest med tanke på att min mamma hade skyhöga lever värden under sina graviditeter och det lär vara ärftligt. Tydligen är ett vanligt symtom kliande fötter och händer… Intervjuar således exakt alla andra som också haft det för att få en bättre bild av vad man kan vänta sig… Förlåt på förhand. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.