Natten, kalla ölen och jag.

Jag snackade om att jag har förvandlats till en bebis i föregående inlägg. Babyförvandlingen tog sig ett steg längre i dag när jag mitt i allt tog mig en liten tupplur och vaknade tre (!) timmar senare. Och skönt var väl det, för jag blir galen av den här öronvärken. Nu är det verkligen läge att sova bort livet. Kommer att vara pikulite mer förstående nästa gång någon av mina barn drabbas av öroninflammation (herregud, nu förstår man ju verkligen varför de skriker!). Hörseln är bättre, men släpar på högra örat. Man blir ju närmast vansinnig av att höra i otakt.

Har varit en så hektisk vecka på många sätt. Och så ska det väl vara så här fem före sommarlov. Det är sandaler som ska köpas, hår som ska klippas och fotbollsträningar som ska avverkas. Barn som ska skjutsas, cyklar som ska hämtas och presenter som ska paketeras. Och så jag som springer runt i ring och ropar ”va? va? va? va saaaa du?”. 

Tidigare i kväll såg jag Uppdrag granskning om Fredrik Virtanen feat. Cissi Wallin som jag väntat på hela veckan. Ska försöka blogga om det någon dag när jag orkar (finns mycket man kunde säga, men kortfattat tycker jag faktiskt att man kunde ha fokuserat mer på mediebevakningen av #metoo istället för att rentvå Virtanen – fattade ärligt talat inte den nuvarande vinklingen). Istället tog jag just en iskall öl (vem är jag?) till kvällsmål. Min aptit är på nollnivå och det kändes skönt mot min irriterade hals. Scrollar nu internet om vargar och annat man kan roa sig med när man sovit bort tre timmar och inte alls är trött.

 

Och så avslutningsvis några snabba!

 

Bäst i dag: Lyckad 20 minuters visit i klädaffär med min klippa Milken. På den tiden köpte vi avslutningskläder (och skor!) åt tre barn. Älskar att göra uppköp med henne. Bonus också för snäll bloggläsare som kom fram och pratade. 

Nästbäst i dag: Hörde Kartellen – Underklassmusik och tyckte plötsligt den var otroligt bra. Flashbacks till bra fest 2013. Lyssnade på den cirka tio gånger på repeat. Gör det du också!

Sämst i dag: Att det verkas finnas varg kring min hemby Sannäs. Såg en läbbig bjässe i ett videoklipp i går. I flera år har vi hånat mamma när hon en gång för länge sedan sprang hem supersnabbt från en lenkki ”för att hon sett en varg” (vi ba ”yeaaaah right bahahaha”). Tror vi får äta upp allt hån under årens lopp nu.

Nästsämst i dag: Gråtande fyllo som två gånger väckte My genom att ropa ute på gatan. Tyckte mest synd om fyllot. Men också lite om mig själv som fick dubbelnatta med så onda öron. Ja ja ja, jag ska sluta prata om öronen. Lovar. Ångrar också att jag kallade någon för fyllo. Det var kanske opassande (en synbart påverkad person?).

Gonatt, kaveris!

8 reaktioner till “Natten, kalla ölen och jag.”

 1. Ja, denna ständiga kamp mellan den ena eller den andre, som om någon av dem nödvändigtvis MÅSTE ha rätt. Ingen själsfrid utan ett mål mer till den ena. Det FÅR inte bli oavgjort, aj aj!

  Virtanen är ett svin och Cissi är en apa. Som nån på Flashback sa: Man kan faktiskt tycka lika illa om båda två. ?

  Och ingen av oss andra kommer NÅNSIN att få veta vad som egentligen hände, helt oavsett om vi hejar på någon av parterna.

  Hur mycket svin man än är så finns det domstolar för såna ärenden. Det är inte pressens uppgift att agera storinkvisitor och häxbrännare.

  Så en journalist behöver egentligen inte fundera två gånger på UG:s vinkling. De har inte rentvått nån. De har gett ett lynchmobbsoffer ett tillfälle att bli HÖRD.

  Tough shit att han med sin okammade uppsyn lyckades framstå som lite mer likeable än Cissi med sin röda plutmun, och kanske vann lite mer sympati på det.

  Det är ju inte hans fel att folk måste dela in verkligheten i svart & vitt. I synnerhet i fall de saknar egen kunskap om.

 2. Känner till det där med öronvärk och hörselbortfall… Hade precis samma efter en semester resa i April. Hujeda 😦 Då hjälpte inte Antibiotika ens eftersom det var orsakat av virus. Hoppas att det går om fort för dig!

 3. Åtminstone den svenska medierapporteringen om metoo var ett sådant haveri och övertramp att en granskning av det är mer än rätt. Konstigt att det helt plötsligt krasst uttryckt räckte med att en kvinna anklagade en man för något för att få namn och bild på förstasidan och få livet förstört. Vad hände med att vänta på fällande dom, oskyldig till motsatsen har bevisats o.s.v.? Gäller inte bara Virtanen, åtminstone Timell också, säkert flera också, jag försökte bojkotta mediesveriges försök till engelsk rävjakt så gott det gick.
  Sen är det ju märkligt att den våldtäktsanklagade 'komikern' inte hängs ut av samma medier. Den förundersökningen lades för övrigt ner förra veckan.

 4. Ja, denna ständiga kamp mellan den ena eller den andre, som om någon av dem nödvändigtvis MÅSTE ha rätt. Ingen själsfrid utan ett mål mer till den ena. Det FÅR inte bli oavgjort, aj aj!

  Virtanen är ett svin och Cissi är en apa. Som nån på Flashback sa: Man kan faktiskt tycka lika illa om båda två. ?

  Och ingen av oss andra kommer NÅNSIN att få veta vad som egentligen hände, helt oavsett om vi hejar på någon av parterna.

  Hur mycket svin man än är så finns det domstolar för såna ärenden. Det är inte pressens uppgift att agera storinkvisitor och häxbrännare.

  Så en journalist behöver egentligen inte fundera två gånger på UG:s vinkling. De har inte rentvått nån. De har gett ett lynchmobbsoffer ett tillfälle att bli HÖRD.

  Tough shit att han med sin okammade uppsyn lyckades framstå som lite mer likeable än Cissi med sin röda plutmun, och kanske vann lite mer sympati på det.

  Det är ju inte hans fel att folk måste dela in verkligheten i svart & vitt. I synnerhet i fall de saknar egen kunskap om.

 5. Känner till det där med öronvärk och hörselbortfall… Hade precis samma efter en semester resa i April. Hujeda 😦 Då hjälpte inte Antibiotika ens eftersom det var orsakat av virus. Hoppas att det går om fort för dig!

 6. Åtminstone den svenska medierapporteringen om metoo var ett sådant haveri och övertramp att en granskning av det är mer än rätt. Konstigt att det helt plötsligt krasst uttryckt räckte med att en kvinna anklagade en man för något för att få namn och bild på förstasidan och få livet förstört. Vad hände med att vänta på fällande dom, oskyldig till motsatsen har bevisats o.s.v.? Gäller inte bara Virtanen, åtminstone Timell också, säkert flera också, jag försökte bojkotta mediesveriges försök till engelsk rävjakt så gott det gick.
  Sen är det ju märkligt att den våldtäktsanklagade 'komikern' inte hängs ut av samma medier. Den förundersökningen lades för övrigt ner förra veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.