Om att hålla igen.

Min ende och högt älskade son Massler von Kassler går hårt igång på tre saker: 1. Fotboll 2. Titanic 3. Jurassic Park. Den sistnämnda filmen hade premiär nyligen (om han skulle höra detta skulle han sucka högt och säga ”World, mamma. Jurassic Woooorld!så igår åt vi svettiga fiskpinnar och cyklade sedan iväg på biokväll, bara vi två. Läbbiga dinosaurier i 3D skulle det bli.

Jag försöker ju uppföra mig när vi är tillsammans, men det är så svårt när jag vet att han tycker jag är SÅ cringe. Och jag förstår exakt hur jobbigt det är att ha pinsamma föräldrar – minns hur jag led när mina egna föräldrar riktigt njöt av skämma ut oss (speciellt pappa). Så jag försöker att inte vrida om kniven när min blotta uppenbarelse räcker för att situationen ska vara för mycket. 

Och vi vet ju hur det är med 10-åringar – det som man själv kan tycka är alldeles lagom, eller kanske till och med i underkant, är för en tioåring rejält i överkant. Jag hann bara prova 3D-glasöronen (tant har ju aldrig ens varit på 3D-bio förr) och göra tummen upp innan han bedjande skrattade fram ”snälla mamma, hur skulle det vara om du lade på de efter att ljuset har släckts?”. 

Alltså HAHHA. Kunde precis förstå vad han menade. Det är ju skitjobbigt med vuxna som för länge sedan har släppt sina hämningar. För att inte tala om när filmen började och det blev läskigt. Ni vet, tysta scener med dunkelt ljus – en person som står stilla och undersöker rummet med sin blick – och så BÄÄÄÄM hoppar det fram en äcklig dino. Då tjuter jag ju alldeles högt och måste gömma mig lite i Matheos huppari. 

”Alltså .. det är INTE så där läskigt!” 

Om jag inte skulle ha haft mitt eget (10-åriga) barn med mig, så skulle jag kanske ha gått och klagat på att 12 är en alldeles för låg åldergräns. Men jajajaja, det hade väl först varit cringe.

Så jag höll mig – och sjöng inte högt för mig själv på vägen hem.

 

2018 06 13 12.41.28 1

12 reaktioner till “Om att hålla igen.”

 1. Min son är också ett riktigt titanic fan, varje vecka har han lånat från bokbussen bok efter bok om titanic. 🙂
  Så därför är vi helt överlyckliga över att kunna besöka skellefteå i sommar å ta del av denna utställnig 🙂
  http://www.titanicskelleftea.se/

 2. Jag såg Jurassic World i helgen och måste titta bort under vissa scener för jag tyckte det var så läskigt (är 32)… Minns också att jag tyckte den första filmen (Jurassic PAAARK) var för läskig (den där stackars kon som de matar T-rexen med) när vi såg den på en timme i skolan, typ så där att mitt 10-11-åriga jag undrade vilken lärare som hade okej:at det?! Nästan så jag fick lite trauma av den, som dock avhjälptes av den fjärde filmen som kom för några år sedan, som jag tyckte var riktigt bra och "lagom spännande". Så där så att jag riktigt såg fram emot att gå och se den här nya (när jag trodde att jag blivit en modigare person), men sedan satt jag ändå där med svettiga handflator och mosade sambons hand för att jag klämde för hårt. Så många jump scares! Skulle gärna se en Jurassic Park med bara växtätande dinosaurier! 😀

  1. Känns så trögt att tänka att Jurassic Park var en av de första filmerna jag själv såg på bio i Bio Pallas i Karis. Och nu är mina egna barn hängivna fans! Inte mycket ändras på 30 år.

 3. Alltså TACK för att jag fick förstå att jag inte är enda pinsamma föräldern. Dag 1 vid hämtning från ridläger måka jag stort genom att säga hej åt hela gänget och sedan gjorde jag det stora misstaget att ha naturliga behov och frågade så var dasset låg. Dag 2 hade jag stränga order att inte komma i förtid. Måka igen och kom sju minuter innan, smög iväg på promenad, men blev sedd och hade dessutom för hipster (???) klädsel. Det är omöjligt att göra rätt. Och ja just det, det är säkert det där med hämningar som de vill pådyvla oss igen, då vi helt fräckt har lagt dem åt sidan.
  När var det det här går över?

  1. Med god tur om 10 år, haha!

   Ps. Mötte dig på riksin idag. Vinka och tuta och hade mig, men du ba wroooom.

 4. Min son är också ett riktigt titanic fan, varje vecka har han lånat från bokbussen bok efter bok om titanic. 🙂
  Så därför är vi helt överlyckliga över att kunna besöka skellefteå i sommar å ta del av denna utställnig 🙂
  http://www.titanicskelleftea.se/

 5. Jag såg Jurassic World i helgen och måste titta bort under vissa scener för jag tyckte det var så läskigt (är 32)… Minns också att jag tyckte den första filmen (Jurassic PAAARK) var för läskig (den där stackars kon som de matar T-rexen med) när vi såg den på en timme i skolan, typ så där att mitt 10-11-åriga jag undrade vilken lärare som hade okej:at det?! Nästan så jag fick lite trauma av den, som dock avhjälptes av den fjärde filmen som kom för några år sedan, som jag tyckte var riktigt bra och "lagom spännande". Så där så att jag riktigt såg fram emot att gå och se den här nya (när jag trodde att jag blivit en modigare person), men sedan satt jag ändå där med svettiga handflator och mosade sambons hand för att jag klämde för hårt. Så många jump scares! Skulle gärna se en Jurassic Park med bara växtätande dinosaurier! 😀

  1. Känns så trögt att tänka att Jurassic Park var en av de första filmerna jag själv såg på bio i Bio Pallas i Karis. Och nu är mina egna barn hängivna fans! Inte mycket ändras på 30 år.

 6. Alltså TACK för att jag fick förstå att jag inte är enda pinsamma föräldern. Dag 1 vid hämtning från ridläger måka jag stort genom att säga hej åt hela gänget och sedan gjorde jag det stora misstaget att ha naturliga behov och frågade så var dasset låg. Dag 2 hade jag stränga order att inte komma i förtid. Måka igen och kom sju minuter innan, smög iväg på promenad, men blev sedd och hade dessutom för hipster (???) klädsel. Det är omöjligt att göra rätt. Och ja just det, det är säkert det där med hämningar som de vill pådyvla oss igen, då vi helt fräckt har lagt dem åt sidan.
  När var det det här går över?

  1. Med god tur om 10 år, haha!

   Ps. Mötte dig på riksin idag. Vinka och tuta och hade mig, men du ba wroooom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.