Kort midsommarrapport.

midsomame2

 

För barn spelar det sällan någon roll om solen skiner eller regnet öser ner. Kanske därför man tänker tillbaka på barndomens sommarlov som idel solskeniga. Det regnade alldeles förskräckligt under midsommarafton, men var det någon under 10 som brydde sig? Näe.

 

midsommar2


Lotta gjorde en
helt sjukt god cheesecake med rabarber och jordgubbar. Före det åt vi förstås fiskbord. Mamma steg upp i ottan och hämtade ett ton fisk från torget. Avundades ej när hon startade båten och åkte rakt in i stormens öga, heh. Men det var ju nog så värt det. Finns nog inget som slår iskall skumpa och tusen fiskrätter. 

 

midsommar4

2018 06 22 10.57.12 1

 

Man skulle tro att det är otänkbart för oss att vara på mammas och pappas stuga allihop (i alla fall samtidigt), men icke. Vi är elva personer, när både Lotta och jag kommer med respektive possen, och vi sover på kanske max 50 kvadrat. Men det går! Trots att det var uselt väder. Det immar på rutorna som i Titanic, men det går.

 

6

2018 06 23 12.15.44 1


Rymligt är det ju
inte direkt runt det lilla bordet i verandan. Men man kan låtsas att man är på Finnair eller så (inte pressa armbågarna så hårt i bordgrannen).

5


På lördag var det
ju i alla fall jättefint väder och vi fick inviga nya spindelgungan. Många grannar kom över och vi lekte Bollen i ringen (eller bollen är hemma, som den också kallas). Jag kan rapportera om att jag ännu har träningsvärk av alla hårda spurter. Man känner sig alltid lika myndig när man ligger i ett blåbärsris bakom grillplatsen och pressar pannan i marken för att inte bli upptäckt. Myrorna kryper inne i hela tröjan, men man kan inte låta det förstöra en välplanerad frälsning.

8

 

Sedan gjorde vi alla paella ute på berget och barnen föll pladask för min småkusin Robert som kom vandrande från andra sidan ön. 

 

9

92


Skärigame: strong.
Strumpor i Crocs – finns det nåt bättre? I alla fall inte i kombination med en solig kväll vid paellapannan. 

 

2


Svårt att tro att
det här var samma helg. Att en midsommardag kan vara så olik en midsommarafton. Här satt vi länge (tills det var dags för Sveriges match).

 

55


Milken följde inte
med till hem när vi åkte igår. Hon ville stanna kvar ännu några dagar. Och det måste man väl få om man är sugen!

 

3

1s


Matheo hade matcher
i Vasa nu i början av veckan, så han valde att komma hem. Har alltid sagt att fotboll är en usel sport på det viset. Hur tänkte vi när vi valde en sommarsport? Ja ja ja. Handboll ❤

 

8888

2018 06 24 02.29.22 2

 

Och på söndag var det bara att packa ner gänget i bilen och fräsa hem igen! Roligt, intensivt och härligt var det. Som alltid. 

4 reaktioner till “Kort midsommarrapport.”

  1. Har du recept på er smarriga paella? Blir lika sugen varje gång du nämner den på bloggen.

    1. Jag tror inte att det existerar ett recept, men mamma kunde kanske berätta! Ska försöka tvinga henne (vet att jag har gjort det förr).

  2. Har du recept på er smarriga paella? Blir lika sugen varje gång du nämner den på bloggen.

    1. Jag tror inte att det existerar ett recept, men mamma kunde kanske berätta! Ska försöka tvinga henne (vet att jag har gjort det förr).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.