Med en blandning av vemod och eufori.

Det var svårare än jag trodde att sluta jobba på ett jobb.

Och då har jag inte ens jobbat på det här jobbet särskilt länge.

Om vi bortser från det urjobbiga i att skiljas från kära kollegor, så är det inte bara så där att ge ifrån sig datorer (alla bilder, filer, dokument etc. som ska flyttas över någon annanstans – ugh). Och telefoner som ska in. Arbetsuppgifter som flyttas över på någon annan. Lösenord som ska bytas. Adminrättigheter som ska raderas.

På överraskande många sätt har man kopplingar till jobbet (halva Facebook är ju jobbrelaterat). Och det gör ju lite ont i en varje gång internet frågar ”Är du verkligen säker på att du vill ta bort dina användarrättigheter?”. Jag bekräftar snällt, men egentligen skriker jag högt ”nooooooouuuuu”.

Att gå från ett så här bra jobb var inget enkelt val. Tycker det sitter rätt mycket i min egen identitet också. Jag är ju Linn Jung från HSS Media. Liksom: Vem är jag utan min Vasabladet-nyckel? För att inte tala om: Vem är jag utan min Vasabladet-huppari? Nå, den kan ingen ta ifrån mig. Men visst är det svårt att tänka sig ett jag utan access till Sandögatan 20.

Minns när jag första gången kom hit vintern 2012-13. Hur mycket jag ville hit. Det här var egentligen allt jag ville. Sedan dess har jag levt, andats, hatat och älskat detta. ”Ett fast jobb inom mediebranschen kan ni bara drömma om” sades det när vi studerade masskommunikation. Gav an som en galning på mina tidsbundna kontrakt och fick senare en anställning. Såg nyss en instabild från den kvällen. Hade hashtaggat den med #hssmediaforlife.

Och det vidhåller jag, kommer att känna så stor värme för den här tiden (for life!). Det är speciellt att jobba här. Här finns så många härliga dårar. Tror man behöver vara lite speciell för att palla det här. Tror inte det finns många andra arbetsplatser som man lär sig så här mycket på så kort tid. Är också tacksam för att jag har fått jobba på båda avdelningarna (först som reporter på redaktionen och sedan som medieproducent på företagsmarknad). Lärorikt att ha sett båda verkligheterna. Här har jag fått vänner for life.

Just nu känns det lite som en besvärlig skilsmässa. Man ser fram emot det nya fria livet, men det är svårt att tänka sig att marken under fötterna bär, när man fortfarande sitter fast i det gamla, vet ni? Man måste säga adjö adjö adjö och det känns lite vemodigt. Men däremellan pirrar det så hårt att fötterna vibrerar och flyger upp i luften.

feelfinnairlinnjung

4 reaktioner till “Med en blandning av vemod och eufori.”

  1. Åh, vemodet att lämna en arbetsplats! Jag har gjort det många gånger, och trots sorgen så finns det också goda sidor: man slipper traska på i samma rutiner och projekt som de som stannar kvar, finns det gryende konflikter på jobbet så är det inte längre ditt problem. Oftast ordnas det avskedskaffe med tårta! Och någon liten present <3. Senast fixade jag avskedsmellanmål och det var så ljuvligt att ha yogurtbuffé med diverse chefer i prästkragar och slipsar, samt mina närmaste kaverikollegor. Vid avskedskaffen är det oftast roligare att vara den som sticker iväg än den som stannar kvar.

    År så SAAKULIS nyfiken på vad det här nya kan vara, som får det att vibrera i fötterna på dig!

  2. Åh, vemodet att lämna en arbetsplats! Jag har gjort det många gånger, och trots sorgen så finns det också goda sidor: man slipper traska på i samma rutiner och projekt som de som stannar kvar, finns det gryende konflikter på jobbet så är det inte längre ditt problem. Oftast ordnas det avskedskaffe med tårta! Och någon liten present <3. Senast fixade jag avskedsmellanmål och det var så ljuvligt att ha yogurtbuffé med diverse chefer i prästkragar och slipsar, samt mina närmaste kaverikollegor. Vid avskedskaffen är det oftast roligare att vara den som sticker iväg än den som stannar kvar.

    År så SAAKULIS nyfiken på vad det här nya kan vara, som får det att vibrera i fötterna på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.