Tropisk, finsk natt.

Hej från en tyst och rosa natt. Syrsorna spelar och temperaturen är så nära tropisk som Finland kommit på många, långa år.

Jag hade världens dag i dag. Hade så många fina stunder. Och till min stora ilska upptäckte jag nyss att min kamerasladd blev i Vasa och kortläsaren på min dator är sönder. Rev mig i håret. Jag som tog så många fina bilder. Ville ju visa er nu direkt!

På Tvisäck sover alla. Alla fönster och dörrar är öppna. Luften inomhus står stilla. Havet ligger som en spegel. Och ute i ett tält på gården ligger syrrans familj.

För bara en timme sedan utkämpades kvällens sista mölkkykamp på gräsmattan (vår granne Pablo vann). Före det bar vi ut teven på trappan och såg Allsång på Skansen ute i solstolarna. Skönt att inte känna någon skillnad på ute och inne längre. Eller ja, visst känner man skillnad, för inne är det varmare. Då vet man att det är en riktig sommar.

Grilla revbensspjäll hann vi också.

Och lata oss i skuggan flera timmar.

Och inte nog med det. Åkte ut till Predium i morse och hälsade på Peppe med Karin och alla barn. Fina kompisar. Ses för sällan.

I morgon ska vi alla åka ut till havs på en dagsutflykt. Picknick och sol och bad på någon spännande obebodd ö (det blir säkert Rävskär). Om det är någon gång man ska åka båt så är det nu. Har försökt lobba för övernattning, men folk här säger att det är svårt med ettåringar och tält (men det vet man ju inte förrän man har försökt). Min syster som vaknade med en attackerande fladdermus i sitt sovrum i Dalsbruk förra veckan säger att hon har haft nog av nattliga naturupplevelser för en tid nu. Ja ja ja. Men utfärd ska det bli. Hade gärna sovit under bar himmel på en klippa. Speciellt just på Rävskär.

Nu slår klockan midnatt och jag ska krypa till kojs mellan My och Masse som sover i mitt rum. Gonatt på er, vänner. Roligt att så många av er redan har hittat hit till min nya blogg. Sprid gärna ordet!

2 reaktioner till “Tropisk, finsk natt.”

  1. Blir så glad att läsa att det finns någon som faktiskt uppskattar sommaren och värmen. 🙂 Förstår faktiskt inte vad det är för fel på folk!? Än är det för kallt, för mörkt, för slaskigt, för halt, för mycket pollen och nu är det plötsligt för hett, för mycket alger, och alldeles FEL förhållanden för en nordisk sommar. (Förstår att torkan inte är bra för varken vilda djur eller jordbruk men klagovisorna verkar iaf i mitt Facebook flöde ha mest att göra med hur svettig man blir och hur jobbigt det är när det är för varmt att sova inomhus etc…) Försöker ignorera klagomålen i mitt flöde och koncentrera mig på dem som tycker det är fint för en gångs skull. Själv bor jag på andra sidan jorden och somrarna här kan lätt bli 45 +. DET kan ibland vara lite jobbigt. Och visst klagar folk här då också. Men man överlever ändå år efter år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.