Mål: Finlands barnvänligaste arbetsplats.

När Anna och jag gav grönt ljus till oss själva kom vi ganska snabbt fram till att vi behöver ha ett kontor. “Nå, vi kollar runt lite först”, sa vi försiktigt optimistiskt. Men vi hann tyvärr inte längre än till första innan det sa “Boom bawa wuu wuu doodelingdong – I zee ya hold tight” – eller vad det nu kan tänkas säga när man känner att det här är ett kontor man inte kan leva utan.

Vi hade egentligen bara två krav – och det är att vi ska vara 1. i Vasas absoluta centrum och 2. på marknivå så att kunder enkelt och smidigt kan komma in och säga tjena. Det – och ungefär 100 andra fördelar – erbjöd Rådhusgatan 21. Tyvärr var det ju för stort, kanske också för dyrt. Kanske också för snyggt. Och lite för lyxigt.

Men sedan såg vi varandra djupt i ögonen och sa “Om det är någon som behöver ha ett bra kontor så är det vi – det ska vi unna oss”. Och det slutade med att vi kollade på exakt ett kontor – och det tog vi. Om man en gång satsar allt, så satsar man allt! Tror man på det man gör, så vågar man också.

Sedan kom min kompis Ida (ni vet säkert Vasa Färg-Ida) och hmm:ade, mätte och tänkte. Hon ritade och skissade och visualiserade. Och plötsligt skickade jag en alldeles fantastisk skiss till byggarbetarna. Smutsrosa väggar skulle det bli, grönt skulle taket bli. Det schackrutiga golvet fick stanna. Toaletten tapetserades med en helt otrolig, blommig tapet. Ida skickade möbler och vi beställde. När jag skriver det här vill jag nästan skrika, för ni förstår inte hur coolt det blir. På fredag kommer Ikea-lasset! Om jag ändå kunde visa er redan nu!

Och det roliga är att vi har lagt in fyra skrivbord i nuläget. Eftersom varken jag eller Anna upptar särskilt mycket plats (iaf rent fysiskt, heh) har vi räknat med att fler än vi kan husera på de 90 kvadrat vi har till förfogande. Som jag skrev på Bertills & Jungs instagram igår, så kommer vi att hyra ut två platser till en början. Fler om vi får riktigt bra feeling. Vem vet – kanske är det bara roligare om vi blir många!

En av de första sakerna vi skrev ner, när vi bestämde att vi ska starta det här företaget, var våra värderingar. Vi skrev att vi ska gå i bräschen för ett familjevänligt företagande. Hos oss ska det alltid vara okej att ha med barnen. Bland det första vi kommer göra på kontoret är att inreda barnhörnan. Vi ska bli landets barnvänligaste arbetsplats – så det så. Man ska aldrig känna att barn är ett hinder för att göra business. Det gäller alla som jobbar hos oss, för oss, med oss. 

Så om du är en glad frilansare (eller en distansarbetare, enmansföretagare eller vad du nu kan tänkas vara) som söker en riktigt inspirerande kontorsmiljö med bra vibes i Vasas kärncentrum – hör av dig till oss, så kan vi diskutera mera. Du har  bland annat tillgång till mötesutrymmen, podcast-teknik och folk att bolla idéer med. Hoppas vi hittar ett riktigt dreamteam!

Om jag ändå kunde visa er en bild från i dag, men jag var så tagen att jag glömde. Men tur var väl kanske det – för ni skulle antagligen svimma på kuppen. För allas säkerhet visar jag er hur det såg ut när målarna inledde sitt jobb. Ni kan bara föreställa er!

Processed with VSCO with c1 preset

Förresten! Du når mig nu för tiden på linn@bertillsjung.com.

4 reaktioner till “Mål: Finlands barnvänligaste arbetsplats.”

  1. Oj, nu önskar jag innerligt att jag hade den typ av arbete att jag kunde hyra in mej hos er! Blir att gå ny utbildning nu då ; )
    Låter u n d e r b a r t!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.