Fredrik Norrlin, Robert Laukkonen och company.

JH1_9433

Jag har haft många bankärenden den senaste tiden. Ibland går det flera år emellan. Men sedan mitt i allt säger det poff och så kommer allt på en gång. Har både privat, och via mitt gamla företag som jag nu avvecklar, varit i kontakt med två stora banker här i stan.

För att vara diplomatisk kan jag säga så här: Jag är några (nå, många!) gråa hårstrån rikare. Att få kontakt med en bank – i synnerhet när det kommer till att avsluta ett bankkonto – är tydligen ingen lätt biff. Hur man än går dit, ringer eller mejlar, så är det ingen som vill ta emot en (man blir ju en sur gammal farbror med mindre).

Därför fick jag just ett sånt glädjepåslag när jag tänkte på dagen när vi valde bank för mitt nuvarande företag. Det var precis samma grej då. Vi försökte förgäves få till stånd ett möte med jättarna, men det var ursvårt att få kontakt. Som vi har sagt många gånger här under sommaren, så har vi haft en otrolig tur med människorna som har hjälpt oss med allt det praktiska kring vårt bolag.

Vi satt och jämrade oss för vår (alldeles, alldeles underbara) bokförare Fredrik Norrlin (ska ni anlita en bokförare, så kan jag från djupet av mitt hjärta rekommendera – han är den snällaste som sitter bakom ett exceldokument). ”Iiingen bank vill ta emot oss”, sa vi irriterat och rev oss i håret. ”Luuugn, bara lugn” sa Fredrik. ”Jag vet exakt vem ni behöver. Robert Laukkonen på Kvevlax Sparbank”.

Och så gick det. Ett samtal senare kunde vi boka dejt omedelbart. Jag blir på gott humör varje gång jag tänker på vårt första möte där (det hysteriska skrattet som följde när jag av misstag kallade Robert för en gubbe). Ingen av dem är för övrigt gubbar (inte ens nära på), men Robert och Fredrik har en sak som förenar dem båda. Någonting man som ny företagare uppskattar mycket. Och det är att man känner att man kan fråga precis vad som helst utan att de skrattar. Tycker det är så skönt. När man är ny behöver man ställa samma dumma frågor hundra gånger om – tills man förstår på riktigt.

Har bestämt att jag ska bli bättre på att lyfta bra människor runt omkring mig. Och det här var nu ett steg i den riktningen. Bokförare Fredrik Norrlin i Vörå – wow! Robert Laukkonen på Kvevlax Sparbank – wow! Roligt att det ännu finns folk som vet hur man ger fullfjädrad kundservice. Och att det finns banker som vill träffa sina kunder! Uppskattar det.

Som bonus kan jag dela med mig av ett tips som vår företagsrådgivare gav när vi startade, att man med fördel kan kolla upp lite offerter från landsbygdsföretag när man ska köpa någon tjänst eller produkt – för oftast kostar de inte lika mycket som inne i stan – och det har visat sig vara riktigt guldtips. Ta nu Staffans Reklam i Vörå som tejpade vårt skyltfönster till exempel. Det kostade kanske en tredjedel av det jag var van vid (namnet Joakim Glasberg kan ni lägga på minnet!).

Det var dagens glada namedropping!

Foto: Johan Hagström

6 reaktioner till “Fredrik Norrlin, Robert Laukkonen och company.”

  1. Känner så igen det där. Trodde banker i allmänhet är intresserade av ivriga låntagare då vi skulle köpa hus. Men nej. Vi hade bråttom med att buda och behövde grönt ljus till lån. Kvevlax Sparbank var snabba med att ta kontakt och vi fick så bra service med varmt bemötande från dag ett.

  2. Fredrik&co är bara för bäst. Samma med Staffans reklam, alltid snabb och pålitlig leverans. Tummen upp för Vörå-företag (säger hon som också bor i Vörå, lever, jobbar och kramas med en företagare). 🙂

  3. Finns överlag inte en bättre och humanare bank än just Kvevlax Sparbank. Och Staffans Reklam gjorde vår firmaskylt, proffsigt och snabbt! Och snyggt! 😉

  4. De satsar väldigt mycket på kundbemötande på Kvevlax Sparbank och det märks. Jag har hittills varit jättenöjd med alla mina ärenden där och jag har ”bara” varit kund sen 2011.

  5. Jag har också en Sparbank, men Ekenäs Sparbank, och jag har alltid fått fantastiskt bemötande där också. De har helt klart en annan policy för kundservice än de stora bankerna och det tror jag lönar sig i långa loppet. Tummen upp för dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.