Kort rapport från vagn två mot Vasa.

Sitter på tåget från Helsingfors och känner in dagen. Det var en bra dag i dag. Även om jag trodde att någon skämtade med mig när klockan ringde 3.30 imorse. My har ögoninflammation och hög feber – och jag var så odisciplinerad när jag skulle lägga mig i tid – att det bara blev cirka 2-3 timmar av skönhetssömn innan klockan ringde (kände mig ungefär lika fräsch och munter som en flådd hyena med tandvärk).

Och när jag en timme senare messade Anna medan jag sömnigt lade på mig skorna tänkte jag för andra gången ”NÅGON MÅSTE SKÄMTA MED MIG!” när det visade sig att jag var en timme för tidig. Anna skulle hämta mig halv sex – inte halv fem. Så det var bara att ta av sig skorna igen och tupplura i soffan.

Nååå, när jag slöscrollade i soffan meddelade Facebook att Anna har födelsedag. Det är så fascinerande med folk som inte pratar vitt och brett om sina födelsedagar (liksom hur kan de låta bliiii att nämna det?). Då var det bara att knalla sig upp ur soffan och uppfinna en födelsedagspresent och en dikt. Man är ju inte direkt stans vassaste poet i ett starkt lampsken vid köksbordet lite över 5, men jag gjorde mitt hårdaste.

Vi fick trots allt ha frukostkalas i restaurangvagnen (med planering och varm croissant!) och senare under kvällen ha ett fint möte med födisskumpa och sushi på Hanko Sushi. Det var en lång dag med många nya människor. Det är alltid roligt, men när den nattliga uppladdningen var lite bristfällig blir man lite TLÖTT mot kvällen. Men jag var ändå så nöjd med livet att jag gick och köpte mig en ny kappa. Jag är närmast urusel på att köpa kläder åt mig själv (den här mörkblåa jackan med guldknappar som jag bär i skrivande stund köpte jag 2012!). Om ni skulle se hur lite kläder jag har skulle ni tro att jag skojar. Nåja, nu kan ni vara stolta! Jag har en ny stylish kappa.

Jag och Anna jobbade på varsitt håll i dag (fatta att Anna föreläste i gott sällskap av Anna Pascalidou, Pekka Haavisto och Navid Modiri!). Det var ingen shitty födelsedag, det. Stolt!

Nu tog min mentala akku slut.

Tre timmar kvar till Vasa.

In i drömmen.

Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.