Inne- och utelistan vecka 41.

Det är fel att säga att något är ute och inne (har jag hört). Men fick plötsligt för mig att jag är en allsmäktig gud som har mandat att avgöra vad som är bra och vad som är förkastligt – i alla fall när det gäller sånt som rör sig i mitt eget huvud. Här kommer veckans inne- och utelista för vecka 41.

 

Gul väggbond med fransar

Innelistan

 1. Tantattiraljer. Tanten är det trendigaste vi har just nu. Tänk sammetskuddar, franslampor, porslinsfigurer, väggbonader (den på bilden hänger numera på vårt office), blomhyllor och storblommiga tapeter. What would fammo like? Det ska vi ha! Vadlånga kjolar, loafers, heldräkter och scarfs. Pantertanter icke att förglömma! Broscher måste ju snart få en comeback, tycker man. Tanter – bäst!

2. Att bemöta servicepersonal med snällhet. Varje gång jag handlar med Anna tänker jag på att hon är så bra på att snällprata med kassapersonal och folk i receptioner. Det känns väldigt sympatiskt. Att kallprata (nej, att varmprata) med främlingar känns SÅ 2018. När jag var köade i butiken häromdagen var det en äldre dam som sa att jag har så vackra skor. Var glad nästan hela dagen. Säg nåt snällt åt dem du möter! Det är inne.

3. Hjälpsamhet. Det här är något som jag ofta tänker på. Man minns ju alltid de som är hjälpsamma. De som stannar och städar upp efter en fest. De som frågar om de kan hjälpa till med något (och menar det!). De som tar tag i något utan att man ens behöver fråga. Det är en sån härlig egenskap. Tänker på att det här med att vara en ”duktig flicka”  inte alltid är bara skit – det finns faktiskt sådana som ser dem. Och belönar dem. Hjälpsamhet. Det tycker man om.

4. Anna-Mari Karhunen. Tycker det är så fint att HSS Medias vd Anna-Mari Karhunen har börjat blogga på Sevendays. Uppskattar när en ledare bjuder till med något som ingen annan gjort förr. Ett klart lyft för Sevendays på samma gång. Bra! Mycket intressant att läsa om när hon headhuntades till posten som verkställande direktör.

5. Little Jinders nya. Har lyssnat mycket på henne när jag har sprungit. Tycker det är lagom melankoliskt och sorgset när jag är på det humöret (moaha, ibland vill man bara tycka synd om sig själv för att det är så tuuuuungt att springa). Tycker om Little Jinder i övrigt. Lagom urflippad människa. Tycker om folk som slirar utanför ramarna.

Bubblare: Hanapee. Sveriges roligaste människa på sociala medier.

 

Utelistan

 1. Alkohol. Jag vet inte vad som har hänt med mig den senaste tiden. Men jag har nästan helt och hållet valt bort alkohol pga. min återhämtning blir så mycket sämre om jag dricker vin. Det är förstås en stor sorg för den forna alkoholromantikern Linn Jung. Men redan efter ett glas fredagsvin störs min sömn (fatta!). Svårt för mig att acceptera. Jag, som riktigt på riktigt skulle kunna leva på skumpa.

2. Folk som för vargdebatten. Fick en sån käftsmäll i en grupp häromdagen bara för att jag i en tråd ställde en enkel (och välvillig) fråga om vilka politiker som anses driva vargfrågan konstruktivt (jag är ju nyfiken! ville bara veta hur folk resonerar nu inför valet!). En människa gick bananas (med hån och dumma gif:ar) och när jag till slut bad om ursäkt för att jag ställde frågan raderades plötsligt hela tråden. Jag har aldrig vågat skriva något i en varggrupp förr – och tror minsann att det blev första och sista gången. Debattklimatet – inte är det sunt inte.

3. Den svenska valrörelsen. Så tröttsamt att försöka hänga med i den svenska valrörigheten. Osexigare tid inom politiken har knappast sett dagens ljus. Inte ens Annie Lööf kan piffa upp det här nu. Kom till skott, ja tack!

4. Konspirationsteoretiker. Det här hänger lite ihop med punkt 2. I varggrupperna såg jag till och med en kommentar som hävdade att vargproblematiken är en språkfråga. ”Ser ett tydligt mönster här. Vargarna har utplacerats bara på svenskspråkiga områden!!!”. Man ba: Yes! Kanske Soini och Sipilä hyrde en paku och körde ut ett par flockar för att äta upp oss. Rimligt! Jajamen. Folk som ”ser mönster”. Urk. Egentligen vill de bara se problem (men det har tyvärr inte slagit dem).

5. Bianca Ingrosso pratar om sina vilda hemmafester. Bianca är en härlig och gullig människa, men jag tror att hon har pratat färdigt om sina hemmafester som 15-åring nu. På rak arm kan jag nu räkna upp minst fyra intervjuer när hon har berättat om festen som slutade med att de vaknade upp utan ytterdörr mitt i vintern.

Bubblare: First look-bilder på bröllopsfotograferingar. Har lite svårt för dem.

12 reaktioner till “Inne- och utelistan vecka 41.”

 1. Baserat på 1-3 på innelista och 1 på utelistan kan man konstatera att frikyrkotanterna liksom är helt rätt just nu! (Clara Lidström också för den delen).

 2. Vargdebatten tenderar att väcka vargen i de flesta…

  Men jag måste säga att det där tantinlägget väcker vargen i mig. 😦
  Vilken tant av idag gillar ”sammetskuddar, franslampor, porslinsfigurer, väggbonader”?

  En yngre tant gillar Led Zeppelin eller Abba, beroende på smak i sin ungdom. En något äldre gillar Beatles. Osv.

  De som gillade franslampor och dragspel har ju för f-n dött ut vid det här laget. Och det är väl just därför det börjar bli poppis hos snorgärsarna.

  1. Den här tanten (pekar på mig själv) tycker hur som haver om sammetskuddar, franslampor, porslinsfigurer och väggbonader. Resten får tycka om precis vad de vill! 🙂

 3. Hahaha. Högt och lågt kan man säga… 🙂 Antar att det var även den festen Bianca berättade om i sitt sommarprat… Det var det sommarprat som fick mig att känna minst, skönt att jag sluppit höra den storyn igen.

  1. Haha jag som trodde jag var enda som faktiskt inte blev berörd av det sommarpratet. Folk hade liksom hypat upp det och berättat hur de grät floder av hennes djupt berörande story som sedan visade sig vara just, ja en hemmafest där dörren försvann.. men det bevisar ju att är du tillräckligt populär och attraktiv som person kommer folk hylla det du gör oavsett resultat

 4. Nånting som sku kunna ge sevendays ett lyft är ett ”bloggbevakning” för finlandssvenska bloggare a’la den svenska varianten. Men mera åt tramsfrans-hållet än flashback. Sku va så roligt att läsa. Kräver ju dock sin skribent…

 5. Ja den där vargdebatten… jag harsjälv gett mig in i den. Är liksom inte för attde springer där mina barn ska leka (dagmammansgård) och cykla till skolan, men vill för den sakens skull inte utrota hela bunten. Anser mig rätt neutral, bara barn o folks djur är trygga är det ok att jag möter en i skogen, typ. Nåja, hur som helst så blandade jag i mig i debatt som blrv borttagen. Lade märke till att det främst var två personer som gick in o gillade allt den andra skrev o skickade skadeglada smilys och tryckte ner folk i skorna, vilket i sin tur ledde till att många blev provocerade (inte alla) och började spy ur sig ännu värre kommentarer. Det är så synd. O helt onödigt att bara ge sig in i det för att rent ut sagt jävlas o strö salt i såren på dem som drabbats o är rädda på riktigt. Sen när man som jag gjorde ber snällt o vänligt att personer (som i detta fall var väldigt mycket pro varg) ska förklara hur de tycker man ska göra el vad de har för råd då för att både varg o människa ska ha det bra, o jag vill verkligen veta, ja dåå blir det väldigt tyst. Samma åt andra hållet. Båda måste ju finnas o att skrämma iväg dem till grannkommuner e ju ingen lösning, enligt mig iaf.🤔 ja nå hur som helst. Man borde ju kunna föra vettiga diskussioner oavsett om manät för, emot eller mittemellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.