Sådan start på veckan.

Livet i hemmakontoret fortsätter där det slutade. Vid en sovande bebbe och ett glödande tangentbord. Här har dagen förflutit väl. En ergoterapeut skulle kanske ha ett och annat att säga till om mina arbetsställningar de senaste dagarna (så där halvliggande  feat. halvsittande med spänd nacke i dagarna tre), men i morgon tror jag vi är redo för en friskförklarad vardag. Äntligen!

fullsizeoutput_6d3

Ändå rätt skönt att ha ett jobb som inte kräver fysisk närvaro någon annanstans. Att driva en tomatodling eller en reservdelsfabrik skulle vara lite jobbigare just i dag. Fint att få ställa kontoret i vardagsrummet när barnen dimper ner i feber. Koncentrationen kanske inte är helt hundra när man har en gnällig knackkorv runt vaderna, men det går ju i alla fall. Och när korven väl somnar – ja, då skriver man så det börjar ryka i hårbotten!

fullsizeoutput_6d0

Sedan kom tvåan hem, glad i hågen. Då var det slut på friden! Eller som vi säger här i hemmakontoret: ”friden”.

IMG_4106

Och så kom ettan!

Häromdagen tänkte jag att jag måste ställa en spontan fråga till er som läser här: Finns det något ni önskar jag att skulle blogga lite mer om? Något särskilt ämnet? Tycker det känns värdefullt att kolla upp det med jämna mellanrum. Att ni hänger med. Tycker ibland att det blir lite too much om företagande. Men det är svårt att hålla sig från det, eftersom det upptar största delen av tiden. Lite på samma sätt som det är svårt att hålla sig från mammajuttur när man just har kläckt en bebbe.

Men ja, vad vill ni ha i den här bloggen? Berätta i kommentarsfältet!

30 reaktioner till “Sådan start på veckan.”

 1. Lite för mycket företagande, jo. Mera vardagsliv och mamma-juttur tack! (Men läser iaf din blogg: ditt språk är så nyanserat o lätt-flytande o texterna med hög igenkänningsfaktor! Jag läser bara fem bloggar och alltid din först!)

  1. Jag tycker själv att det blir supertjatigt med jobb. Men svårt att hejda just nu. Ska göra mitt bästa, haha! Och tack för snälla ord. Blir så glad!

 2. Jag vill gärna läsa mera om barnen, särskilt de stora barnen! Förstår att man kanske inte kan skriva lika mycket om barn när de blir äldre, men skulle ändå väldigt gärna läsa ens nånting om dem, t.ex saker om skolan. (Om de själva är okej med det dvs.) Mera om My uppskattas också!

 3. Kidsen.
  Levande människor går alltid före döda kontor, och roliga kunder kanske inte alltid är så lämpliga att skriva om? 😁

 4. Utbsändheten före- under-efter tillbaka blick och hur du gör nu som egen företagare att inte hamna där igen. Låter som mycket just nu med företaget. Sedan skulle det också vara intressant att höra om hur utbrändhet tas emot inom vård och företag. Lite tillbakablick och reflektion över det skulle vara intresssant.

 5. Ett inlägg om hur det går med ditt nyårslöfte ”lära mig en ny sak varje vecka”. Har du lärt dig 41 nya saker eller? 😉

 6. Ergoterapeuter hjälper såna som har nån rörelsenedsättning från t ex olycka eller ren vid födseln.
  De har inget med ergonomi att göra.

 7. Håller med Ida – Ergoterapi är detta (och mycket mer)

  Som ergoterapeut möter du människor som på grund av olika orsaker har svårt att klara sin vardag på egen hand. Tillsammans löser ni utmaningarna i deras vardagliga aktiviteter, sådana aktiviteter som de vill och behöver kunna göra för att vardagen ska fungera och för att livet ska kännas meningsfullt.

  Ergoterapeuten ser på människan som en helhet och har en förståelse för hur miljön påverkar vad vi människor gör i vår vardag. Genom att skapa lösningar i vardagen för personer i olika åldrar stöder ergoterapeuten tillsammans med andra yrkesgrupper människan att jobba, leka, gå i skola, ha en meningsfull fritid och umgås med familj och vänner. Ja, det kan handla om att planera om i hemmet eller i skolan, ta i bruk hjälpmedel eller hitta andra lösningar som gör att människor kan vara aktiva och delaktiga i sin vardag.

  Direkt kopierat från utbildningens sida – av lathet.

  H. En ergoterapeut

 8. Och detta –

  Ergoterapi riktar sig till alla åldersgrupper och omspänner de flesta funktionsnedsättningar från lindriga besvär till grava funktionsnedsättningar. Arbetet sker inom somatisk vård (finns även ergoterapi inom psykiatrin) på såväl primärvårds- som specialsjukvårdsnivå.

  Verksamheten handlar om allt från förebyggande arbete till rehabilitering av svåra sjukdomstillstånd.

  handträning
  ortos tillverkning
  hjälpmedelsutprovningar
  hembesök och bostadsanpassningar
  ADL–träning
  rehabilitering av neurologiska sjukdomar
  kognitiva bedömningar och träning
  bedömningar av barn med speciella behov
  bedömningar av arbetsförmåga

 9. Jag är nöjd. Jag tycker att det är roligt att läsa dina texter om ditt jobb. Det finns så mycket passion mellan raderna. Det är härligt att se hur du älskar ditt jobb precis som jag älskar mitt. Fortsätt så!

 10. Jag tycker att denna saliga blandning är det bästa med just din blogg. Din ironiska vardagshumor får en att dra på munnen en sur höstmorgon och det är superintressant att läsa om hur det är att starta ett kvinnoföretag med glada accepterande värderingar mot kunder och familj.

 11. Tycker om inlägg i ”samhällsdebatten”, orättvisor, aktuella frågor/händelser m.m.
  Företagandet, not so much, haha. 😀

 12. Funderar på om du själv reflekterar över hur stor spridning dina inlägg har? Det är så många ggr som jag själv eller nån jag känner gammal som ung hänvisar till något ”hon Linn Ljung” har skrivit. Jag tycker det e så kul. För du har riktigt vassa poänger väldigt ofta. Förutom den gången då du totalt dissade panelgardiner ”vem haaaar ens såna mera, det e så fuuuult” jag blir ledsen än när jag tänker på det o mina panelgardiner hänger fint där de hänger (10 år sen de köptes) jag bidrar ju inte till klimathotet när det gäller gardiner iaf. Heh. 😅 o jo, jag är mycket väl medveten om att du tycker hur du vill o att vissa saker du diggar tycker sndra i sin tur att e skitfult, vet ej exakt varför jag hakade upp mig på det. Tror det är just att jag vet att många har dig som trendsättare o säger Linn Ljung att panelgardiner e asfult så e det så. 🙈😄

 13. Jag tycker om att läsa alla reflektioner kring företagande och allt runtomkring. Men så är jag ju själv också företagare. 🙂

 14. Inte vet jag. Kaikki käy. Alltid roligt och fint att läsa vad du sysslar med. Gillar mest när du får fnatt och målar väggar i hela världen eller grundar mefaföretag tosta noin vaan eller ”kommer ut som osympatisk” eller kläcker ett barn efter hundra år av spyende eller cyklar så du vinner Kalle Ankapris på bron
  . Sånt.

 15. Vardagsliv (tex inköp av mat, kostval) och barnen (utvecklingsfaser tex). Sen var det ju väldigt intressant att läsa inlägget och diskussionerna kring en evenuellt reform om föräldraledighet. Så liknande inlägg önskas 😊

 16. Debattinlägg, vardagsliv och olika samhällsfrågor. Gillar att läsa dina egna reflektioner om vardagen t.ex. Kaikki käy, men mera vardag också tack, länge sen man kisat ner sig av skratt åt dina roliga juttun 🙂

 17. Och dessutom, sätter Ergoterapeuter Kunder på plats, som inte gör, som Terapeuten säger och envisas om, att inte hästens svans, är på hästens huvud, fastän den Svenskspråkiga Barnklienten, envisas till den i huvudsak Finskspråkiga Ergoterapeuten, att den nog är där, alltså Hästsvansen och inte hevosen häntä, men så, är skrattet gott, då bägge, kommer underfund med, var skon klämmde, då man ju ändast talar om ponihäntä på finska, gällande hästsvansen, som lagas av det långa håret på huvudet. Lävde mycket länge i tron, att ändast Barn, ens får Ergoterapi, då jag själv, hittills, ändast fått det som Barn där på Barnens Borgs Sjukhus, som snart, kommer att försvinna ur bruk, då HNS Nya Barnsjukhus, nu ju står färdigt, men nu, vet jag ju, att även Vuxna, får Ergoterapi. Men om Bloggen, är den egentligen bra, som den är nu, som en Salig Sillsalladsblandning av livet i Vasa och -emellan på andra Orter. Men har Ni bastu i bostaden, eller gemensam batuavdeling i Bolaget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.