Roligast i familjen.

Lifestyle by Sofia Ylimki Photography -021.jpg

Jag har en dotter som har en otrolig komisk tajming. Eller så är det bara för att jag själv tycker att hon har så stört bra humor (hon säger så mycket tassigt att Henrik Schyffert bleknar i bakgrunden).

Häromdagen stod jag i köket och var skitsur över att någon hade gjort … nånting (minns inte ens längre vad det handlade om). Så jag sade så där som gnälliga mammor säger: ”Alltså vad har jag sagt om det här? Usch! Vem är det som har gjort det här?”. Mille, som var i full färd på väg åt ett annat håll, stack in huvudet i köket och ba:

– Nå hej, det var ju jaaag, Milken Mannil – ELLER SOM MAN OCKSÅ KAN SÄG:
NOOBEN30 PÅ ROBLOX!

Hela köket föll ju ihop i en skratthög. Speciellt när hennes mimik (och röst!) är så komisk. För er som inte vet så är Roblox ett spel och Nooben30 ett alldeles utmärkt smeknamn.

Svårt att vara sur sedan.

Skrattade också mycket när hon häromdagen pratade om manlig kökspersonal och sa:

– Matheo, du vet ju den där POJKMATTANTEN! 

Liksom pojk-mat-tanten! Underbart. Tänk att få vara både tant och pojke i ett!

I kväll var hon själv sjukt sur över att Sami skulle vidare på futsal med sitt eget lag efter att han hade tränat Mileas lag, så hon låg i sängen och höll arga monologer. Nu är det svårt att förstå det här om man inte deltagit i showen live (de här olika rösterna är verkligen något som måste upplevas).

– Nä, vet du mamma hur det är med pappa? Hans lag – de bara BABBLAR och BABBLAR och skrattar och SKRATTAR. Du minns när jag var på matchen sist, va? Vet du, de som satt på bänken – de bara babbla och babbla. Såg de ens på matchen? Kungliga Wasa liksom – de skulle byta namn till BABBLIGA Wasa. Och det VÄRSTA är att de inte ens kommer hem efteråt! Sedan ska de ännu äta ihop – så går de till någon restaurang och beställer VUXENHAMBURGARE – bara för att det ska ta länge! Så de får babbla ännu mer! Sedan sitter de där och ba ”Oj oj oj, att babbla är nog liiivet det”. 

Barn. Inte är de helt skit inte.

Foto: Sofia Ylimäki-Lindqvist

5 reaktioner till “Roligast i familjen.”

  1. Haha! Jag minns när jag övernattade på Replot och hon låg och babblade halva natten och berättade den ena roliga historien efter den andra. Varje gång jag trodde att hon somnat så börja hon igen… ”vet du, alltså en på min klass ha inte tappa en enda tand ännu” 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.