Söndagsintervjun.

Det händer inte ofta, men någon gång nu som då kommer det nya läsare till den här bloggen. Och ibland kan det hända att de vill ha mer grundläggande information om vem som skriver här och varför. Googlade fram en bra base. Här börjar söndagsintervjun.

Hej, vilket är ditt fullständiga namn?

– Linn Jung heter jag, kort och gott. Min mamma har fem namn och tyckte de var onödigt många att rabbla, så både min syster och jag heter kort och gott Linn och Lotta, utan mellannamn. Sedermera tog min syster ett dubbelefternamn när hon gifte sig (det gjorde inte jag).

Hur gammal är du?

– Jag är 32 år. Känner mig både äldre och yngre än vad jag är. Äldre pga. 1. de flesta jag hänger med är över 40 och 2. jag har haft barn så himla länge. Men yngre pga att jag hade en föreställning om att man inte skulle vara så här barnslig när man är över 30. Däremot tycker jag trettiplus är en underbar tid i livet.

Bor du ensam eller med någon annan?

– Jag bor med min man och våra barn Matheo, Milea och My i Vasa, Finland. Min man är en superallergiker, så vi kommer aldrig att ha husdjur (han är en sån som får nysattacker och röda ögon om vi t.ex har gäster som har katt hemma). Vi bor alldeles för trångt och letar ständigt efter större boende, men orkar inte riktigt ta tag i det eftersom det är så mycket annat som händer hela tiden. Vi bor på hela övre våningen i ett gult trähus bestående av tre lägenheter.

Hur lång är du?

– Jag är 172 cm lång, tackar som frågar. Räknade häromdagen (enligt någon uråldrig metod) ut att flickorna i vår familj räknas bli 174,5 cm långa och pojken 187 cm. Jag har alltid känt mig rätt lång (nå, delvis pga klackar) – men kommer jag alltså att bli kortast i familjen? Den som lever får se!

Vad spenderar du mest pengar på?

– Har faktiskt ingen aning eftersom jag är en slarver. Men om jag får göra en vild gissning, så boende, restauranger och Lidl. Och eventuellt parkeringsböter (fick en till senast igår – jag måste måste måste skärpa mig).

Hur många syskon har du?

– Som jag redan sa, en Lotta som är två år yngre än mig.

Favoritfärg?

– Svart, rosa, konjak, senapsgul, koboltblå.

Vad gör du varje dag?

– Jag sa åt mina barn häromdagen att det känns som om jag bara städar och jobbar i mitt liv just nu. Det är ingenting jag direkt njuter av. Jag skulle hellre säga att jag läser varje dag, motionerar varje dag, men det vore en fet lögn. Däremot längtar jag varje dag till jullovet. Och så äter jag godis (mitt sockerberoende är brutalt, men so be it) och lyssnar på poddar (och ljudböcker sedan igår).

Vilken är din favoritmat?

– Musslor kokade i vittvin + fränäre + aioli – never gets old.

Vem litar du på?

– Mest på Sami, mamma, pappa och Lotta. Men egentligen på nästan alla. Det är min svaghet och styrka – att jag in i det sista tror gott om alla människor. Om de så lurar mig och hugger mig i ryggen (händer iofs nästan aldrig). Men i regel litar jag på folk. Har ingen inbyggd misstro (som till exempel min man har, men brukar säga att han är miljöskadad av sina snart 20 år som polis).

Vad har du alltid i kylen?

– Där finns alltid mjölk, turkisk yoghurt och ägg. Oftast också någon möglig ostkant och lingonsylt som gick ut ifjol.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

– Kvällsmänniska, tror jag. Fast jag har blivit ganska boring när det kommer till att vara vaken sent. Även om gårdagen var ett undantag (tror klockan var närmare 2 innan vi hade babblat klart med Putte och Fredrika).

Varför bloggar just du?

– Just nu i denna stund eller överlag just nu? Nå, just nu i denna stund bloggar jag för att min dator råkade stå på köksbordet efter att vi ätit kvällsmat och jag såg att jag hade ett utkast på hälft (vill gärna visa en bild nu när jag en gång har städat, eheh). Men så där i övrigt bloggar jag för att jag älskar att berätta och formulera meningar. Att skriva är livet.

 

9 reaktioner till “Söndagsintervjun.”

  1. Gåbb-47

    Det är just det att du älskar att berätta och formulera dig som gör din blogg så bra !

  2. Vilken nice grej ändå! Back to basic liksom! Men gud ja jag är likadan med det där att lita på folk! Det är farligt, men ganska skönt ändå att inte behöva oroa sig hela tiden.

  3. Förundras alltid över er köksbänk. Jämt tom. Fattar att det måste vara en illusion el att du återanvänder bild. 😅 Här är vi också fem i familjen o här e köksbänken aldrig tom. 😂

  4. Haha, jag har också avundsjukt tittat på er köksbänk många gånger. Skulle vi inte kunna få en före-bild nästa gång? 😉 Skulle kännas lite trösterikt tror jag. Du kan se det som en övning i hempositivism 😀

  5. Glad att jag hittade på din blogg. Du skriver och formulerar dig så bra, verkligen kul att läsa. Så nu har du en ny följare! Jag har själv börjat blogga igen och söker hela tiden inspiration och idéer💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.