Mina 13 mest lajkade instabilder från 2018.

Den här tiden på året brukar #bestnine trenda hårt på sociala medier. Man blickar tillbaka över instaåret som gått: Vilka bilder uppskattade publiken mest? Och nu kan man kanske skratta åt att jag använde benämningen publiken – någon annan skulle kanske säga vänner, följare eller anhängare.

Är man ett proffs kan man se det som en fingervisning om vilket innehåll som engagerar mest, är man en glad amatör kan man se det som en lista över bilder som väckte mest glädje på andra sidan. Här kommer mina 13 mest lajkade bilder på instagram från året som gått (suddade ut lite namn ifall någon inte har lust att vara blogginnehåll).

6

1. Första platsen var ändå rätt otippad för egen del. Hade lagt huvudet i pant på att det skulle bli en bild på My. Men den mest lajkade bilden 2018 blev faktiskt min första dag på mitt nya jobb. Kanske var det min snudd på störda övertändning och maniska blick som talade direkt till like-fingret (ingen vågade något annat än gilla, haha!). 562 likes för en rätt usel selfie, men är mycket, mycket glad över att ni delade min iver.

3-3-2

2. Här har vi en dubbelbild på andra plats. Ett av Mys karakteristiska leenden (ena öga far liksom fast när hon skrattar riktigt mycket) och en nystickad röd kosta från fammo som hon passade så bra i. Uppenbarligen en bra kombination om man vill ha reaktioner. 542 likes.

1-6

3. Den här blev jag själv väldigt glad av. Att den kvalade in på topp 3-listan visar att jag har följare med god humor. Tårtor har alltid varit min juttu. Äntligen fick jag lite cred för det.

8-3.jpg

4. Den här bilden från i somras är faktiskt en av de roligaste bilder som tagits på My. Hur rolig kan man egentligen se ut? Hon kom åt en av stora barnens apelsintrip (en riktigt sur en!) och hela ansiktet förvreds i grimas när hon för första gången kom i kontakt med något annat än mjölk.

10

5. På femte plats har vi en semesterbild från Vietnam-resan i februari. Faktiskt den enda bilden på hela listan där hela familjen finns med. Hela den här stunden skulle kvala in som en av årets allra skönaste. Det var en så fin resa. 502 likes.

5-2

6. Den här bilden knäppte jag efter att vi hade tejpat våra fönster i augusti. Det var en bra stund, som trots sin mycket sparsamma bildtext samlade 485 likes.

11

7. Här hoppar vi tillbaka till Vietnam och Mys urgulliga ögon. Ofattbart att den här bilden inte toppar listan, men å andra sidan kanske det beror på att jag hade plågat mina följare med 10 000 000 babybilder före denna. Det finns nog inget som är gosigare än bebisars fejs (i synnerhet om det är ens egna på semester).

2-4

8. Här har vi Finlands främsta storebror 2018. Själv skulle jag kunna lajka den en miljon gånger om. För My var sjuk och Masse var så snäll.

9-2

9. På nionde plats hittar vi ett av Mona-Lisas många fantastiska stickverk. Milea fick en kofta som matchade hennes raybans som handen i handsken. Kan det månntro vara så att stickade koftor är det finaste barnplagget? Jag röstar på det!

4

10. Här kom det en så lång rant att den inte ens rymdes med när jag screenshottade på dator. Men det handlade kanske främst om jämställdhet, företagande och om att hjälpas åt. Här kan man läsa hela. Fin bild på Anna när hon sköter vanliga kontorsuppgifter hos Bertills & Jung.

8-2

11. Det var ju en så otroligt varm sommar i år. Under vissa perioder var det outhärdligt att sova hos oss i stan. Barnen tog sitt pick och pack och övernattade ute på balkongen. Det var så mysigt. Fick mig att vilja bli barn igen. Den här bilden innehåller också en av årets bästa kommentarer. Kommentar nummer 2. Så här i efterhand ter det sig väldigt märkligt att jag aldrig besvarade den.

7-2

12. Det här var banne mig en bra dag. Känslan när man får nycklarna till något nytt och spännande – ah, den glömmer man nog inte i första taget. Herregud så mycket beröm Ida Röj har fått för sin färgplanering under den här hösten. Var och varannan person som kommer in genom dörren faller pladask för den här rosa nyansen. Precis som jag gjorde själv den här dagen.

9.jpg

13. Och här har vi morsdagsbilden 2018. Så här i efterhand känns det crazy att vi hade så lite kläder på oss i början av maj. Men det säger väl ganska mycket om sommaren 2018. Morsdag var det i alla fall och mor tacksam över att få fira den med sin käraste posse.

Vill ni hänga med på det kommande året?
Ja, då vet ni att jag heter @linnjung och att ni kan följa mig här.

En tanke på “Mina 13 mest lajkade instabilder från 2018.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.