Lite, lite till.

fullsizeoutput_1402

Att vi befinner oss på slutspurten inför ett stundande jullov märks väldigt tydligt i vår vardag just nu. Barnen är skoltrötta och sega. Varje morgon känns som en utdragen kamp för att motivera dem att klä på sig (för att inte tala om motviljan att gååå till skolan). Milea tackar till och med nej till kompisbesök för hon ooorkar inte. ”Inte har vi väl nå extra i dag?” frågar hon oftast när hon kommer hem. ”Skönt”, säger hon om svaret är nekande. ”Åh nej”, om något måste göras. Och då har vi nästan inget extra alls nu. Mest latar vi oss här hemma om kvällarna.

Igår när vi hämtade Matheo från träningarna sa han ”Jag skulle bara vilja bli sjuk nu så jag skulle få vara hemma från skolan”. Skrockade lite förstrött och sa att man vet att man har ett bra liv om man önskar att man skulle få vara sjuk. Båda barnen har noll frånvarodagar sedan de började i höstas. En ovanligt frisk höst för oss alla, faktiskt.

”Att ha feber är ju så skööönt, mamma. Man bara ligger där i soffan och har varmt och kallt och så har man täcket på och Fanta i ett glas på golvet”, fortsatte han. Har aldrig hört på maken till feberromantik. Och tacksam får man väl vara om man har Netflix-Fanta-soffa som sin vision av sjuklivet.

fullsizeoutput_13fe.jpeg

Jag och My besökte barnavdelningen på sjukhuset med Project Liv tidigare under dagen på ett litet uppdrag. Pratade faktiskt om det med barnen. Att man nog inte ska önska sig sjuk. För i år firar de facto många barn jul just där. Man får nog vila också utan att vara sjuk. Snart, snart! Vi ska vara nöjda och glada över att vi har fått ha hälsan på topp.

Medan vi var på VCS kikade vi in i det glada undersökningsrummet som Project Liv har piffat till. Sjukhusmiljöer kan ju vara ganska stiffa, men det här var ju härligt och glatt!

fullsizeoutput_13f3

På tal om Project Liv: Som jag skrev på insta tidigare i dag så trodde jag det skulle gå lätt att ro i land kampanjen #projectliv1000 nu före årsskiftet. Att öka antalet stödjande medlemmar från 200 till 1000. Men vi är bara halvvägs ännu. Nu står vi på 529 st. Trodde 30 euro per år skulle vara easy peasy. Och att 1000 medlemmar skulle vara lätt som en plätt i Österbotten med 180 000 invånare. Men tji fick jag, haha!

Men än är det inte över – kampen fortsätter! Du som inte ännu har någon julklapp till ”den som redan har allt”. En donation blir en fin julgåva! Genom att betala in 30 euro till kontonumret FI7611133000620191 kan du ännu bli stödjande medlem (kontoinnehavare Project Liv r.f.). I meddelande-fältet kan du ange namn, adress, födelseårtal och e-postadress. Det är så lätt, så lätt, så lätt. Vill du köpa den etiska julgåvan (den med julkort och julgransboll så har vi några stycken kvar på kontoret – bara att hämta torsdag eller fredag!).

Men ja, tillbaka till vardagen: Nu återstår bara två skoldagar och jobbdagar kvar innan vi får ett litet andningsuppehåll. Och det är nog inte bara de små som är trötta. Är själv alldeles snurrig av tröttma. Behöver verkligen stänga ner hjärnkontoret och bara vara i jul. Ser fram emot att ha riktigt, riktigt tråkigt. Ha varma gosiga bebbar i famnen och vara riktigt onyttig. Det har varit en tuff höst och nu ska vi samla krafttag för att omfamna 2019 med entusiasm och iver. Det behövs!

Och underbart ska det bli!

2 reaktioner till “Lite, lite till.”

  1. Tack för att du påminnde om att bli stödjande medlem! Nu är det gjort. Hade lämnat under kategorin ”jag gör det sen”. Frisk och fin ju till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.