Julen är mest en känsla.

Precis som mina barn önskade kom febern som en efterlängtad julklapp på den första jullovsdagen. Ni minns det gamla ordspråket: Som man önskar får man febra! Och det är väl helt okej, faktiskt. Till Vörå var vi välkomna oavsett. Och här firar vi jul i år. Har varit här sedan igår. Med sträva halsar och tända ljus.

Julen är egentligen inget annat än en känsla, läste jag någonstans i något flöde. Och det kan jag verkligen hålla med om. Den här julen är den julen jag har lagt ner minst effort på juligheter – och ändå är det länge sedan jag har haft så här god stämning i min julkropp.

Vi tog ingen julstädning, inget pynt, ingen julgran. Och julklapparna köpte jag de flesta i lördags på loppis (och skänkte istället bort en större summa). Har istället satsat på glögg och ostar och umgänge och på att få pulsen så låg som möjligt. Julstämningen kommer först när man själv är redo. Så här ska jular firas om man är jag. Vad spelar det egentligen för roll om det är fint hemma när man firar jul borta? Nee just det – ingen!

Nu ligger vi i en stor snorig hög i soffan och väntar på att dagen ska gå och att tomten ska komma! God jul på er, kaveris. Hoppas ni har fulladdat med frid i själen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.