Olikheterna tog oss hit – och in i framtiden.

fullsizeoutput_1480.jpeg

Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Wasa Wellness.


Jag har ju gått an en hel del om arbetsklimat och arbetsglädje under hösten. Kanske för att jag har insett hur otroligt viktigt det är för motivationen. Nu när så mycket hänger på mig själv (och på Anna) är det viktigare än någonsin att vi tar hand om oss själva och varandra. Nå, det vet ni som är företagare mer än väl.

Ett företag som drivs av – och med – två personer kan vara ganska skört. Om man ser på det riktigt krasst. Bara en liten influensa och ett fett gräl kan lätt lägga käppar i hjulet. Med andra ord: Är man två personer i ett bolag gäller det att ta sina vitaminer och underhålla relationen. Är man dessutom två viljestarka personer i ett bolag är det ännu viktigare.

fullsizeoutput_149b

Jag och Anna tycker inte lika om allt, men vi argumenterar, pratar, bollar, utvecklar, ifrågasätter och pushar. Men vi bråkar inte! Vi har det egentligen jättebra – och så här skulle jag alltid vilja ha det. Jag vill att det ska vara högt till tak och brett mellan väggarna. Man ska alltid våga säga som det känns längst in i hjärteroten. Och kunna lita på att den som tar emot det .. ja, tar emot det? Och reagerar med värme.

Vi nådde vårt budgetmål för hösten och fick i gengäld belöna oss på några fronter. En belöning var coaching med Carina Granö-Träskelin på Wasa Wellness. Ni kanske läste om det i Annas blogg tidigare i veckan. Att hon har varit där förr. För mig var det första gången!

fullsizeoutput_1473

På Carinas gruppcoaching kan man förbättra kommunikationen i teamet, lära känna varandra bättre och plocka fram varandras styrkor. Öka förståelsen för varandras olikheter och på så vis minska risken för konflikter. Skitbra! Förebyggande åtgärder är ju alltid att föredra. Förstås kan man coacha sig när konflikten brinner och irritationen sprutar, men för affärerna är det ju bättre om man drar jämt. Och så är det ju så mycket roligare om man vet hur man ska utnyttja olikheter som fördelar.

Vi grundade det här företaget tillsammans för att Anna tar vid där jag brister och jag tar vid där Anna brister. Med bara mina styrkor skulle vi aldrig ha kommit förbi målet som nu var passerat. Jag behövde Annas pushighet och Annas förmåga att se the big picture för att komma i mål. Och den förmågan ska vi värna om, för det är den som tar oss framåt (när jag himlar med ögonen åt Annas prat om omsättning-omsättning-omsättning är det med största, varmaste kärlek – liksom tänk att det finns någon som kan pengar, så jag slipper bära allt det där jobbiga själv!).

Vi lade upp ett mål för 2019 och det här hjälpte Carina oss med väldigt effektivt. För det är så komiskt när jag vill maxa för att för softa mer och Anna vill maxa för att få jobba mer. Det är två helt olika utgångslägen (som jag egentligen inte hade tänkt på innan denna förmiddag!), men det går utmärkt att kombinera bara man vet hur man ska göra. Vi drar åt samma håll och ska så fortsätta.

fullsizeoutput_1484.jpeg

När man är två i ett företag drunknar man ofta i vardagsbestyr och glömmer bort de stora linjedragningarna. Eller glömmer och glömmer – man hamnar lägga dem åt sidan för mer brinnande uppgifter. Jätteviktigt att ägna några timmar åt helheten. Hur mår vi? Var är vi? Vart är vi på väg? Hur ska vi nå dit? Varför vill vi dit? Det är två timmar som man inte ska prioritera bort. Om det så är julvecka och klockan tickar hårdare än normalt.

Under sessionen fick vi bland annat välja olika kort för olika lägen. Här ovan ser ni Annas kort för 2019 – och mitt längst upp i inlägget. Vi identifierade risker (och möjligheter!) och funderade lite kring begreppet “snälla flickor”. Hur är man snäll i business? Hur är man inte? Vad betyder “hur långt som helst” för Bertills & Jung?

Jag fick avsluta mitt första coachingbesök med en bra feeling i maggropen. Vi inledde med en avslappnande Qigong-session för att komma i rätt mode för diskussionen. Och efteråt var jag riktigt inspirerad och avspänd och nöjd. Vilket fint sätt att knyta samman 2018 och 2019. Det här ska vi göra till tradition!

fullsizeoutput_14ba

Om du har en härlig chef – då kan du tipsa hen om Carinas tjänster (som du kan läsa mer om här). Jag tror att de flesta smarta chefer förstår vikten av den här typen av samtal nu för tiden. Vad vore väl skönare än att inleda det nya året med en motivationsboost på arbetsplatsen? Känslan av att vara riktigt sammansvetsade är så fin att befinna sig i. Skavet ska bort! Eller ännu bättre: Det ska aldrig få uppstå.

Önskar alla ett riktigt motivationsrikt arbetsår 2019!

Här kan du läsa mera.

 

 

En tanke på “Olikheterna tog oss hit – och in i framtiden.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.