5 grejer som gör att jag cringekrampar.

Minst en gång om dagen svimmar mina barn för att de tycker jag är så fruktansvärt pinsam. Eller de säger förstås inte pinsam, utan de mumlar ”ugh mamma, du är så fruktansvärt cringe!”. Klandrar dem förvisso icke. Kan inte hjälpa att jag är närmast besatt av att vara obekvämt generande.

De tycker att jag 1. sjunger och 2. dansar och 3. pratar för mycket när de har kompisar här (men hävdar envist att det är ens förbannade rätt i ens eget hem). Men likväl förstår jag dem. Pinsamt är pinsamt. Och herregud så mycket pinsamheter det florerar till höger och vänster. Det är inte bara jag. Men vet ni vad jag tycker är cringe?

Nedan följer listan över mina topp fem mest obekväma punkter just nu (som gör att jag ryser av töntkramp inombords).

1. Folk som pratar om att ”fara till södern”. Liksom södern – vad är det ens? ”Jag ska på en södernresa”. Ser framför mig någon hatt och cowboyhäst i den amerikanska södern. Om det händelsevis inte råkar vara 1993 så föreslår jag att vi slutar med detta vedervärdiga uttryck (jag tror vi klarar oss riktigt bra med ordet semester).

2. First look-bröllopsbilder. Ni får verkligen ursäkta min cyniska och oromantiska inställning här, men detta är en bröllopsfototrend som mitt svarta inre inte pallar.

3. När ”roliga intervjuare” ställer ”knasiga frågor” i intervjuer. Om jag en gång till hör någon fråga ”Vad tar du med när zombieapokalypsen kommer?” så faller jag död ner. Det är så TÖNTIGT. Och don’t get me started om zombies. Vuxna som orkar gå i gång på zombies – ni är zzzzz för mig.

4. Folk som taggar personer som börjar på M i Facebook-bilder där man ska tagga en person som börjar på M (eller annan valfri bokstav) för att den ska bjuda en på pizza/bio/semester/massage/whatever. Eller annars bara taggar folk i fullkomligt meningslösa bilder. Känns ungefär lika hett som ”Dassboken”.

5. Lösögonfransar gone wild. Folk går verkligen LOCO med sina fransförlängningar nu för tiden. Och jag tror att många tappar fattningen efter ett tag (kan lösfransar månntro jämföras med heroin – man inser inte vad en ”rimlig mängd” är efter en tids användning?). Får ibland svårt att titta folk i ögonen, för det ser närmast ut som om en peruk hänger ut ur ögonen.

Jahapp, mina vänner. Då gäller det bara för mig att klä på mig napapaitan och kila ner till min Ford Focus från 2003, skruva ner fönstret och skruva upp Savage Garden. Off to work. Nöjdast är vi som är perfekta!

29 reaktioner till “5 grejer som gör att jag cringekrampar.”

   1. Hahaha kanske jag inte följer folk som gifte sig? Eller jag fattar nu inte bara grejen. Alltså bröllopsbilder som inte är riktiga bröllopsbilder. Va? Tant Kugge kanske ska avgå nu.

    1. Det är bilder när brudparet ser på varandra första gången med bröllikläderna på. Och så tar de sig för munnen för den andra är så vacker och så är det tårar och gud vet vad. Nå, säkert är det gulligt! Främst är det jag som är en tråkmåns.

     1. Kugge, tack för att du frågade först, jag hade heller ingen aning. Och säkert för cyniska, gifta vänner för att de nånsin skulle ta så ASIGA bilder.

      /Ida-Lina

      1. Ja, tack Kugge och Ida-Lina för att inte ni heller visste. Jag tänkte att det kanske var som en förhandsvisning av bröllopsbilder, men det var det ju då inte nä. Och nu är jag ganska full i skratt, alltså att bilder av brudpar som får syn på varann för första gången i bröllopskläder trendar hade jag ingen aning om. Men jag är ju gammal och har varit gift länge, så det säger sig självt att jag är out (och helt i andra ändan av spektrat, vi glömde lite att fixa ordentliga bröllopsbilder överhuvudtaget då det begav sig, och vi tänkte glatt att folk får maila oss sina bilder sen i efterhand istället, och det ångrar jag faktiskt lite i dag. Men hellre att jag ångrar den detaljen än själva giftermålet!)

 1. Tjaa…, bor man så långt i norr så måste ju nästan allt man åker till bli ”södern”… kolla din egen header! 🤣

 2. Haha, jättekul lista! Här kommer mins cringe:

  1 Folk som flyger på semesterresor (obs!) och lägger upp en massa bilder på some. Liksom hallååå, har ni hört om klimatkrisen?? Såå medelålders.
  2. Såna där bokstavstavlor. *ryys*
  3. FB memes som går ut på att ”jag vill testa hur många som läser en post om jag inte lägger upp en bild”-principen. SLUUTA!
  Det var mina top 3!

  1. Alltså nummer 3! Den är ju släkt med lärare som postar en bild på någonting oväsentligt och skriver typ ”vill visa för mina elever hur långt en bild kan sprida sig internet är jättefarligt bla bla bla” 😀

 3. Haha ja men oj vad du prickade in på mina ”cringe” även om cringe var något nytt för tant Victoria 😂
  Södern ,på riktigt så orkar jag inte, eller kanarieholma, ännu värre🙈

  Ha en fin dag!

 4. Oj, jag är så fullt upptagen att VARA cringe (mina barn, till och med Edda, tycker jag är en vidrig och pinsam varelse, och jag tar förstås alla chanser att öka på det här genom att dansa knyckigt, uttala cringe på engelska istället för att säga krinch, dabba trots att jag vet att det är så 2017, flossa trots att jag VET att det är så 2018, gå omkring i underställ, försöka ”vara rolig” osv) att jag inte har hunnit koncentrera mig på att skämmas för andras del på ett tag. Nu måste jag genast rådbråka min skalle, för antagligen har jag massor med rys-saker som jag bara inte har sammanfattat nånstans. Hmmm….

 5. Men jaa vilken bra lista!! Och är det bara jag som tycker att folk ser helt rödgråtna ut i sina fransförlängningar? Som om mascaran klumpat ihop sig.

 6. Hahahaha, jag älskar dig! 😀

  På tal om södern så tänkte jag på Söderhavet häromdagen. Var är ens Söderhavet som Pippis pappa alltid pratar om? Djupa tankar här 😀

  1. Enligt google säger en blogg att det ligger mitt ute i Pacific Ocean. Ungefär mellan Australien och Sydamerika. Från Los Angeles och sedan förbi Hawaii i ungefär 13 timmar. Men för att göra det enkelt: Det ligger i SÖDRIN.

 7. Hahaa, det här med lösögonfransar stämmer verkligen. Det var det roligaste jag läst på länge. Det är exakt som peruker dessa extrema lösögonfransar som man ser överallt nu för tiden ser ut.

 8. Och jag som är nästan 40 och har småbarn ( baby och 4åring) är så out så jag vet knappt vad ni pratar om här i inlägget och kommentarerna. Finns så mycket nya ord som inte existerar i ens värld då man inte har att göra med större barn och ungdomar.

 9. Först och -främmst, monne det alltid ens är samma sak, att uppläva dessa Resemål med dessa, ännu Proto-Glasögon, om man bara kan resa, men oandrasidan, om detta, faktiskt någon gång, blir ett alternativ, bör Tekniken, ju innehålla Ljudspår, som syntolkar Händelser på alla tänkbara Språk, alltså förklarar, vad som händer runtomkring fast med hjälp av Meditationsövningar och påsidanom Exemplet, om den Älre Farbrorn på Boendet, kunde det rädda en, oberoende av åldern, som tex. på grund av Operation, fått sig ett Bastubadningsförbud till någon vecka frammåt, alltså om denne själv, inte ens vågar tag sig såpass mycket på bastuns nädersta lave, att man just och -just på några minuter, uppnår en bra Lördagstämmning, vilket Personalen på Sjukhusewt, inte kan hindra, kan denne sätta glasögonen på sig och med hjälp av dessa, tag sig ett Bastubad för fulla muggar, i en tex. såkallad Kvartersbastu med vädäldad ugn, Tvätterska osv. Och påtalom, att resa till Södern, kan uttrycket Södern (Etelään). betyda här i Lapplands Trakter, att man reser/flyttar ändast till Södra-Finland, vilket jag redan lärde mig i Aprill 2007. Hade kommit för andra gången till Hotell Saaga-Ylläs på ett Slalom-Läger för olika Specialgrupper, hade satt mig i Restaurangen, inför den första Middagen, ilken jag ju gladerligen trodde, skulle vara någon form av Internationell, Ståendebordsmiddag, såsom det hade varit föregående år genom hela motsvarande Lägret, men icke, för Restaurangschefen, hade bytts ut, vilket innebar typiskt tråkig Hotellmat för hela, knappa veckan frammåt och då jag frågade, vart den förra Schefen, hade tagit vägen, var svaret till Södern, till vilket, jag ju ställde tilläggsfrågan, att till vilket land då, till vilket jag fick svaret, att nog helt till Söödra-Finland och Damen, fattade berätta, att i dessa Trakter, kan uttrycket Södern, även betyda Södra-Finland och numera, som invånare här, hör man ju uttrycket Södern, ur detta perspektiv, nästan varje vecka. Och på tal om Klimatförändringar, sade en annan Bastubadare här på Santasport http://www.santasport.fi senast igår, att det är fel väg, att försöka påverka klimatet härifrån Norr, utan de, som borde göra något, är tex. Kina, där det dör flera miljoner Människor på grund av den verkligen förorenade luften, vilket ju inte hänt här i Norden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.