”Lyxig, blå plast”

Sist när jag städade hittade jag äntligen boken som jag så länge har letat efter. ”Mitt framtida liv” skriven av yours truly. Det är en klippbok som jag (med lite hjälp av syrran och Karin Lindroos) sammanställde i slutet av 90-talet. Sånt man gjorde när det fanns varken Pinterest eller internet. Här finns allt du behöver veta om ett ytligt flickebarns drömmar om livet som väntade. Nu snackar vi inga stora linjedragningar här, utan allt är planerat in i minsta detalj (vill du t.ex veta vad mitt tredje barn har för intressen eller favoritlåt – bara att fråga!).

Läste den boken med barnen i morse och de skrattade så de flög av frukostbordet. Speciellt åt sidan ”Lyxiga saker till vårt hem i New York” som var full av blåa plastsaker (wow, verkligen lyxigt med en plastig hörnhylla i duschen). De skrattade också så brödsmulorna flög åt lamporna längst ner i hörnet här (”söta lampor till vardagsrummet”). Minns att barnslig, blå plastestetik verkligen tilltalade mig här.

fullsizeoutput_1712.jpeg

Men kanske ännu mer skrattade vi åt en punktlista om mina barn.

1. Mina barn ska aldrig behöva skämmas för mig.
2. Mina barn ska aldrig ha fula kläder.
3. Jag ska alltid göra ”kivoga frillor åt mina ongar”.

Liksom ahaha, det sket sig verkligen på samtliga fronter.

Det roliga är ju att barnen nu är ungefär i samma ålder som jag var när jag skrev allt (i alla fall Matheo). Ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är häpnadsväckande hur olika vi är. Eller hur lite barn jag var i jämförelse. Finns nog ingenting som skulle få dem att sitta och planera sitt vuxenliv in i minsta detalj som jag gjorde. Klippa ut vardagsrumslampor och skriva namnlistor över barn (de carpar sina diems lite bättre).

fullsizeoutput_1710.jpeg

Här finns så mycket skoj att visa er. Visste liksom redan här att jag ville jobba med content på något sätt (men det fanns kanske inte riktigt i den bemärkelsen då). Att göra roligt innehåll tillhörde mina paradgrenar redan här. Kan dock inte gå på texten direkt – måste låta mina kinder stilla sig från rodnaden först. Men här finns bra grejer att hämta.

En dag kommer ni att frusta av skratt!

5 reaktioner till “”Lyxig, blå plast””

  1. Men vad ÄR det med blått egentligen som gör att alla (ja, ALLA) dras till det i den åldern?? Det känns som att allas favoritfärg för inredning är blått när man planerar för sitt första hem. Tänk också på alla studentlyor (första egna hemmet) där typ allt är blått.

  2. Håll i dig nu. 90-tals blåa färgen på inredning kommer tillbaka. Eller just nu är den med på designmässa i Paris så vi har väl nått år på oss ännu att mentalt förbereda oss på återkomsten😅 Minns speciellt en uppblåsbar fåtölj jag hade i samma blåa färg. Tror jag fick den från jultidningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.