Det mesta går, faktiskt.

Processed with VSCO with c1 preset

Bild från fantastiska Glasbruket i Vexala tidigare i dag.

Dagen före vi skulle till Pedersöre på kvällsjobb i tisdags hade jag sjabblat med Samis arbetstider och upptäckte till min stora förskräckelse att Sami också jobbade natt. My är begåvad på mycket, men inte på att vara ensam hemma, så jag fick sent omsider ringa svärmor och ba ”Iiiik, vad gör ni imorgon kväll?”. Svärmor svarade att hon har kompisar på väg över på besök (och då faller liksom hela systemet ihop, för just nu har vi inga andra förstahandsbarnvakter).

Såg för mitt inre hur jag skulle avboka och strula till det för en stor grupp människor. Men hann inte ens föreslå det innan svärmor sa ”Äsch, vet du vad, vi är ju pensionärer för bövelen, jag ringer och bjuder dem någon annan dag! Pensionärer har ju inget annat än tid! Räkna med oss – vi kommer!”. Förstå hur skönt det är att ha sådana svärföräldrar! Som avbokar sina egna bjudningar för att barnvakta.

Det mesta går – bara man är lösningsinriktad!

Samma dag som vi skulle åka till Pedersöre hade jag en superjäktig morgon (ni vet, såna morgnar när bebben kakkar just när man är på väg ut genom dörren och man hamnar börja om från början). Jag hann knappt få på mina egna kläder (åkte i rotijeans och college). Kastade föreläsningskläder och sminkväskan i en tygkasse. ”Skit samma hur osminkad jag ser ut på kontoret – huvudsaken jag är någorlunda fresh senare”.

Nå, TROR DU INTE att jag hade så fruktansvärt brådis till ett annat pitstop i Vörå senare på dagen att jag glömde både smink och kläder i Vasa. Så det var bara att försöka se anständig och det-här-var-helt-meningen ut på föreläsningen i Pedersöre på kvällen (rotijeans och college is the new dräkt). Fick smeta lite av Annas mascara i bilspegeln. Och juttun är ju den att det inte alls spelade någon roll för mig. Skit samma vilka kläder jag har. En föreläsning blir sällan bättre på grund av läppstift. Bra att veta.

Det mesta går – bara man är lösningsinriktad!

Eller som en typ jag träffade i veckan sa: det reder sig, sa han som sket i såsen.

3 reaktioner till “Det mesta går, faktiskt.”

  1. Så löser ju allt sig och ännu bättre, om man ännu råkar ha Mor/Farförälrar, som ännu välger till sin Livstil, att de inte ens tex. vill göra några längre Resor, som kostar, utan att de sparar dessa Pengar till sina Barnbarns Väl, som fallet var hos oss, alltså tex. mer, eller mindre varje vecka, då jag besökte dem och de sista 8,5 åren ändast Mormor, efter Morfars Död, var det en Grundregel, att Mormor, alltid, hade en ”Hundryl,” alltså en Hundramark, att ge i handen, bland all tex. kött/makaronilåda, eller annan mat osv och både Mormor och -Morfar sade med jämna mellanrumm, att livet, skulle vara enformigt utan Barnbarn i vilkas liv, man kan engagera sig och det är faktiskt av dem, man redan som 5-åring, tex. fick rädapå, att Juice Leskinen, hade långt hår i nacken, astän han i övrigt, var skallig, Mormor, tyckte om, att över huvudtaget läsa högt, både för stora och -små, hälsade på vartända, även främmande Barn, som hon bara mötte på Stan och mycket till och även Farmor och -Farfar, var sedan bra på sina egna sätt, tex. då det sedan gällde Barnpassning för fast en hel vecka, medan Förälrarna, var på Utlandsresor, dit vi Barnen, inte kunde komma med, då det gällde tex. Pappas Arbete, komm nog Farmor alltid med tåget från Östra Finland till Huvudstadsregionen och Barnpassade oss, hushållande även i vårt hus, fast hela natten, om det behövdes. Någon gång, frågade även Släktingar, hos vilka av Mor/Farförälrarna, är det bättre att läva, så då, svarade man alltid, att man skall inte jämmföra, för Livet, är s¨annorlunda hos bäggetvå, då Mormor och -Morfar, bor i våningshus i samma Stad, där man själv, medan Farmor och -Farfar, bor i egnahemshus vid en strand, med motorbåt, snöskoter, det fiskas både Sommar och -Vinter, de har körkort, vilket tex. Mormor, inte ens hade lust att ta osv och just, tackvare, att Mormor och -Morfar, bodde i våningshus, fick man lära sig, att man inte, håller hur hårt liv som häldst under Natten i ett våningshus, då vi själva, bodde i egnahemshus, man blev van med att åka metro osv. Då jag slumpmässigt, råkade bli vald till att kunna delta i en Väestöliittos och -Statistikcentralens Forskning, gällande Släktgenerationer, frågades det bland annat i Formuläret, att kännde man, att Mor/Farförälrarna, skulle har diskriminerat Deltagaren mer, än Förälrarna och om man kryssade för alternativet nej, så bad Formuläret precicera, vilket jag ju då gjorde, berättande om Mammas oförskämmda beteende jämtemot Mormor och även om allt detta härovan. Allt, löste sig alltså med Mormor på kort varsel även, då man utan, att Förälrarna på sin Utlandsresa, ens viste, att jag beslutit, att läva ensam i vårt Egnahemshus i stället, för att övernatta vid Institutet, där jag nog deltog i en Musikkurs, alltså, komm Mormor med mat till huset, såsom vi kommit överens, då jag inte ännu, kunde promenera till Butiken och alltid, var vi eniga om, att om det riktigt låser sig, skall jag slänga mig på Taxin och komma till Mormor och -Morfar över natten i stället. Hoppas, att det även hos Er, löser sig lika smidigt, även i frammtiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.