Morgontrött människa mumlar milt.

Processed with VSCO with  preset

I morse ringde klockan vid 4. Sakta men säkert börjar jag vänja mig vid de här orimliga väckningarna som helsingforsjobbandet kräver. Inte är det helt lätt, men det känns liksom lite lättare när jag vet att jag ganska snabbt kommer på fötter – bara jag lyckas krypa till badrummet och få på mig kläderna. Redan där, efter några minuter, börjar jag försiktigt längta till restaurangvagnen och kaffedoften på tåget.

Vid halv 5 brukar jag ringa efter taxi och då går jag ner ut på gatan. Aldrig är stan så tyst som då. Inga bilar hörs, bara stilla vindpustar som suckar mellan husen. Kring 4.50 rullar tåget ut från stationen och då är det bara att luta sig tillbaka och njuta. Att åka tåg – det gillar jag faktiskt. Brukar alltid tänka på hur lyckligt lottad jag är som får bo i Vasa 2019. Förr tyckte jag det var alldeles för långt borta, men sedan de här snabba 3,5 timmars tågen kom känns allt så nära.  Och att man alltid kan lita på att det finns en taxi inom två minuter. Fint!

Hemma har gänget sportlov. Milea är i Vörå och Matheo och My är hemma. My var lite krasslig igår, så vi ställde till med fest hemma för att liva upp stämningen. Sami och Matheo hämtade take away fråb Tintin och jag köpte A Star is Born på Viaplay. Gillar ni smöriga kärleksfilmer är det här en film ni inte kan leva utan. Skulle gärna ha lite sportlov jag också – och har jag riktigt tur ska jag försöka mot slutet av veckan! Ska spurta bort allt ogjort först (som ooom det någonsin skulle uppstå en sån situation, men man kan ju alltid drömma!). Välkommen till det svettiga livet som företagare.

Yes, yes, då var vi redan i Tammerfors! Lite jobb kvar och en tupplur så är vi framme! Ha en riktigt fin tisdag!

 

En tanke på “Morgontrött människa mumlar milt.”

  1. Och även, om man tänker tag sig ända från Rovaniemi till Hesa, kommer man nog till detdär Morgontået, som startar klockan 6 på Morgonen och om man inte vet från förrut, häpnas man, då det sägs, att man redan är i Hesa där litet efter halvtre, då man förrut, nästan ändast åkt Rutten med natttåg, vilka ju står en längre Stund på vissa Stationer, men inte länge mer, för vad Konduktörerna säger, så då Bansnutten genom Österbåtten, blir färdig i sin brädare Version, åker man mellan Helsingfors och -Uleoborg på ca 5 timmar, medan man ändå även i Frammtiden, kör med de nuvarande hastigheterna, mellan Uleoborg och -Rovaniemi, på grund av de många övergångarna på rutten och alltså, lär det gå till Historien, att ens Nattågen, skulle stå till och med en halv timme på dedär vissa Stationerna, så man ser sedan med spänning, hur det går? Men ändå, inte är det sedanheller så entydigt, att Flygen, alltid, skulle vara förmånligare mellan Söder och -Norr, i synnerhet, om man har möjlighet till Pensionärsrabatter, vilken möjlighet, ändast Finnair har av Flygbolagen och om man inte har dendär Arbetsgivaren, som alltid, betalar dedär Flygbiljetterna, som dessutom, bör bokas långt i förväg, om man vill ha förmånligt. Spännande, då det blir hårdare Konkurrans, mellan flyg och -tåg, men Restaurangvagnen, gör en mätt, beloten och -pigg, då man antingen, reser bortåt, eller hemmot och behöver något gott i sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.