Om att ha vårkänslor.

Oj hörni, våren visar verkligen sig från sin bästa sida nu. Skit samma om det är takatalvi varannan dag, men de här små, små glimtarna av hopp som man ser skymten av varje dag. De ger mig så mycket. Det kan vara ett sneakersljud mot asfalt, en solstråle som reflekteras i ett fönster och bländar en fullständigt, en fågel som går an när jag går till bilen. Ett takdropp som landar i fejset. Försiktiga antydningar om att någonting vänder. Ah.

Struntar egentligen i att våren inte kommer nu direkt. Charmen i den finska sommaren ligger väl ändå till 90 % i att längta efter och drömma om den (den där ena dagen den behagar dyka upp, heh).

IMG_2022.jpeg

Hittade den här bilden i telefonen häromdagen och tänkte att nog är det otroligt trevligt att bo på en plats där båtar kör förbi när man tar sin kvällspromenad. Tänk att vi snart är där igen!

Jag är ju en människa som är ovanligt förtjust i nystarter. Förändringar ger mig alltid ny energi. Därför är det tacksamt att bo i ett land som Finland där årstiderna växlar med jämna mellanrum. Man måste genomleva (eller kanske snarare: genomlida) vintern för att till fullo välkomna våren med helhjärtad entusiasm. Våren ger mig absurda kickar. Vill bara korka spontana skumpor i trädgården, dricka kaffe med grannar mot stekheta solväggar och springa i rosa skymningar.

IMG_2029.jpeg

Å andra sidan är jag så trött den här våren. Vintern har varit tung och min kropp viskar försiktigt  efter vila. Det gör att jag drömmer intensivt om helgen när vi för första gången kan öppna upp på Replot. Ingen annanstans får själen vila så mycket som där. En helg där känns ungefär som en vecka i stan. Ser fram emot att få gå i sorgliga crocs och grilla min korv i myggstinna kvällssolar. Men det dröjer nog ett tag för vintern håller Replot i ett fast grepp. Men snart, snart! 

Före det ska vi faktiskt resa bort med familjen en sväng. Jag är inte den som reser vår- eller sommartid (tycker det känns befängt att dissa Finland när det en gång känns drägligt att vistas här). Men i år tycker jag vi behöver komma bort. Bara få vara med varandra. Den finska sommaren hinner vi nog njuta av, tids nog! Och före det ska jag avsluta massor av fantastiska jobbprojekt. Just nu har jag verkligen en liten dröm i mitt knä. Så fint att landa dylika projekt redan under vårt första år!

Ha nu en riktigt bra arbetsdag allihopa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.