Hälsningar från garderoben!

I dag har jag vårfeeling. Jag vet inte vad vårfeeling betyder för er, men för mig betyder det nästan samma som höstfeeeling, det vill säga: ett pirr utan dess like. Gärna med fokus på förstärkning och förändring. Eller kanske utveckling, om man försöker vara lite konstruktiv.

När våren slår till vill jag möblera om hemma, gå på loppis, städa garderoben, bygga terrasser på Replot, klippa håret, förändra min stil och kratta ute. Samma visa varje vår och höst. Man är ju inte mer invecklad än så!

1 inspis.jpg

Sällan, eller ska vi säga: aldrig hittills har väl vårpirret lett till något annat än just pirr, men livet är ju lite roligare om man får försvinna in i Pinterest en timme eller två. Det bästa med Pinterest är ju att det aldrig leder till konsumtion, utan man flyger runt och tänker att ”nämen så här kunde jag kanske se ut!” eller ”den här siluetten/kombinationen/färgen känns ju trevlig”. Sedan kanske jag kan hitta nåt liknande i sin egen garderob eller second hand. I dag gick jag till exempel upp på vinden för att leta efter min svarta veckade kjol!

2 inspis.jpg

Jag är en person som tycker väldigt mycket om estetik och att ha fint runt omkring mig. Dessvärre är jag så hopplöst ointresserad av att köpa kläder, så för det mesta ser jag ganska tråkig ut. Det känns meningslöst att strosa runt i affärer och oftast är jag redan uttråkad innan jag kommer till provrummet. Shopping som var så roligt när man var tonåring! Och när jag nätshoppar, så slutför jag sällan mina köp. ”Ähh, kanske i morgon”, säger jag – och så blir det aldrig nåt.

3 inspis.jpg

Ändå när jag någon slags dröm om att ha en rolig garderob som man kan öppna varje varje morgon och bli glad av. Med skojiga plagg som man kan kombinera hejvilt. Nu delar jag garderob med bland annat en dammsugare, ett strykbräde, vessapapper och otaliga ikeakassar med urväxta skor etc. Helst vill jag inte öppna dörren, men gör det ändå motvilligt (även om tanken på att gå till jobbet i pyjamas ibland känns som ett mer lockande alternativ).

Men i dag är jag på gång! Att städa garderoben gör under för klädinspirationen (eller snarare påklädningsinspirationen i mitt fall). Ett annat gott tips är att tvätta alla smutsiga också (till min stora glädje upptäckte jag att jag hade massor av bra kläder långt ner i botten av tvättkorgen!). Wow! Sedan blev jag så till mig att jag till och med tvättade upp några skor.

3 inspis-2.jpg

Och här ovan fick ni se ett axplock av bilder som gjorde mig glad på Pinterest. Det finns ingen risk för att jag kommer se ut så här i vår (tyvärr får jag bara inse att min handlingskraft sällan når shoppingnerven). Men drömma kan man!

Vad drömmer ni om i vår?

5 reaktioner till “Hälsningar från garderoben!”

  1. Skogspromenader där fåglarna kvittrar och blommorna har knoppar. Kanske en picnic?

  2. Då man sådär 40 år senare, än man skulle har borda fått åtminstonde en av de 2 >Nya, Officiella Diagnoser, som man fått för dryga 2 veckor sedan, dvs Barndomsåldwerns Autism (Lapsuusiän Autismi) och -Tourrettes Syndrom, om vilka Ni alla, nog hittar Information genom, att Googla, drömmer man nog om allt, äventuellt nytt och -Spännande, som kanske Handikappservicen här i Rovaniemi http://www.rovaniemi.fi kunde bevilja, om alltså Kriterierna, räcker till för detta, som att tex. bli Klirnt inom Kolpeneen Palvelukeskus http://www.kolpene.fi och kanske till och med inom Kårkulla http://www.karkulla.fi om fast de, skulle gå med på, att utföra samma Undersökningar på svenska, vilka Sjukvårdsdistriktet här http://www.lshp.fi utförde på finska, som sedan fastslog dessa Diagnoser? Även, drömmer man om, att om även Finlands Svenska Psykosociala Förbund http://www.fspc.fi kunde välja även Lilla Mig på någon av sina Rehabiliteringskurser under Sommaren/Hösten, drömmer även om äventuell Galloperation, bara man först, komm på Ultra-Undersökning av Magen, då Tarmendoskopi, redan är gjord i Februari, men får se, hur allt detta lyckas, bara man först, fyllt i en del av Behövliga Blanketter, både Elektroniskt helt på egenhand och -en del, som man sedan, bör fylla i med pänna med hjälp av Seende Ögonpar, få Remisser hit och -dit osv. Om man ändå hade fått de ovannämnda Diagnoserna för dryga 40 år sedan, då man var under Skolåldern, vet man ju inte, var man skulle befinna sig år 2019, åtminstonde på Psykiskt Stadjum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.