Mitt i allt: Drömjobb i huvudstaden.

IMG_3048

Fyra fantastiska dagar i ett vårigt Helsingfors bakom mig. Gick genom centrum i dag, med solen gassande i ryggen, och tänkte att nog är det en vacker huvudstad vi har. När gräsmattorna sakta börjar grönska i parken, fåglarna sjunger i träden och människorna som går längs trottoarerna ser glada och nyvakna ut. Åt dessutom årets första utomhuslunch idag. Nog är det lätt att vara snäll och glad när våren och ljuset kommer!

.. tills jag såg en gubbe som låg och badade i sina egna spyor och hällde Vischy över huvudet på samma gång. Benen bar inte längre när väktaren försökte förflytta honom. Stanken? Olidlig. Med våren kommer också misären. Hundbajset och polityrgubbarna. Alla träder fram ur sina gömmor och luftar sig på gator och torg. Har aldrig bott i vår huvudstad och känner stundvis en liten sorg över det. Men också en lättnad. Husen är så vackra och möjligheterna större. Men å andra sidan: Vasa är Vasa. Och just nu finnes icke en bättre stad än den. Men Helsingfors just den här årstiden: Underbart!

Längtar just nu ihjäl mig efter barnen. Fyra dagar utan alla river ju sönder mig, nu när jag tänker på det. Men har ändå gjort så mycket roligt de senaste dagarna att jag har överlevt. Och bott hos mamma och pappa. Frågade igår om det är ok att jag flyttar hem igen. Att de utfodrar mig, kör mig till tåget varje morgon, hämtar mig när jag kommer hem om kvällen, eldar bastu och bjuder på middag. Aj aj aj. Lyx lyx lyx. Tacksam att inte behöva sova på hotell när jag jobbar här.

Yles sommarpratare 2019. Några av dem jobbar jag med just nu. Fatta! Tänkte smälla av när Jessica Jensen från Parad Media ringde tidigare år och frågade om jag vill hänga på teamet som gör årets sommarprat. Det har jag i smyg drömt om att få göra i hela mitt vuxna liv. Det har varit lärorikt, svårt och utmanande. Men också exakt så roligt som jag föreställde mig. Inspelningarna de senaste dagarna har alla bjudit på gåshudsögonblick. Är så stolt över alla som är med i år. Både de bakom micken, och de som pratar. De blir en fin sommar! Vansinnigt lyckligt lottad över att få vara med.

Nu hemåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.