Vi är här nu.

Processed with VSCO with c1 preset

Jag tror ingalunda jag är ensam om att premiärsova på en sommarstuga just ikväll. I Minimani imorse träffade jag tre bekanta som köpte sommarstuga-opening-starter-pack (ni vet, golvmopp, toapapper och korv). Alla hade något maniskt, magiskt i blicken. Inte fullt så äcklig feeling när solen skiner utanför och man har peppat hela vintern. NU SKA MAN ÄNTLIGEN FÅ ÅKA UT!

Och lättnaden nu när allt är städat. Eller allt var väl kanske lite att ta i. Men huvudbyggnaden i alla fall skinande ren och nu ska vi övernatta här ikväll (utom Sami som ska på kalas – eller som Milea muttrade surt när han inte kom med: ja ja ja, gubbfest och gubbfest).

Det här med sommarhus är verkligen världens i särklass bästa koncept. Den som i tiderna kom på det borde verkligen få medalj. På något sätt tycker jag ett fritidshus (eller sommarhus) markerar just det så fint. Nu är det fritid. Nu är det sommar. Nu ska vi vila. Nu ska vi njuta. Glad över att få bo i ett land där en sådan kultur råder väldigt starkt. Glad över att få göra premiär så här tidigt också. Tror aldrig vi har sovit här i april förut.

”Åh, det är verkligen så lugnt här” har Milea sagt flera gånger i dag. Svanarna tokbrölar ute i viken (vad är deras juttu?!). Det är ungefär det enda som hörs. Men vägrar titta åt stranden-hållet, för där har vi ännu snö som stör mina annars så somriga vyer. Orkade inte ens städa ur bastun ännu. Håller mig här uppe på terrassen nu och avnjuter att den värsta städrumban är över.

Någon annan gång när jag har en annan vuxen med mig ska vi lägga upp studsmattan, plocka fram alla utemöbler och bära in en ny soffa. Sedan kan sommaren komma! Men nu tror jag bestämt vi ska tända ljusen ovanför matbordet, hälla upp ett glas vin och mysa till det med småfolket.

En riktigt härlig lördagkväll tillönskas!

4 reaktioner till “Vi är här nu.”

  1. Det här är så motsatsen till hur jag känner inför sommarstugan 😅 Har sån lust att bara gnälla och joma och klaga över hur hopplöst och hemskt det är att fara dit igen. Vi hinner och orkar inte riktigt med stugan tyvärr. Men sen när man väl fått igång den så är det ju härligt. Håhå. Borde man sälja. Borde man köpa ny gräsklippare. Borde man skita i att ha trädgård och nej jag vill inte höra mera välmenande råd om hur man jagar bort hjortar med cd-skivor eller fårull eller whatnot.

  2. Instämmer med kommentaren ovan. Fattar inte vitsen med det trånga, krångliga, opraktiska livet ute på en ö utan rinnande vatten (i vårt fall). Avskyr det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.