5 suveräna följtips – följer du redan dessa konton?

Ibland händer det sig att man blir så jäkla trött på sitt eget flöde (bara samma typ av inlägg som dyker upp hela tiden). Då händer det sig också att man storstädar i feeden. Plockar bort, följer nya. Om du händelsevis råkar vara där just nu ska jag ge dig 5 bra tips på nya konton. Här kommer nu 5 konton som jag ofta tänker att ”wow, här händer bra grejer”. Kanske följer du redan dessa, men då är det bara fritt fram att ge dina egna tips i kommentarsfältet!

 

97137642_252872479253594_7831817545077227520_n

 

1. Anna-Maja Henriksson
@annamajah

Det här är något som jag har upprepat hur länge som helst: Anna-Maja har så oförtjänt få följare på insta jämfört med hur bra hon är (sjukt att en justitieminister i Finland kan ha färre följare än mig). Hon uppdaterar stories hela tiden, dessutom riktigt personligt och kul. Man får verkligen första parkett backstage. Så lärorikt och roligt att få följa med hur den politiska vardagen ser ut. Få finländska politiker lyckas hålla sina kanaler lika levande som Anna-Maja. Här kan du följa.

 

97710115_923689148457175_110580684724109312_n

 

2. Emma Unckels hus
@unckelhouse

Och så över till ett helt annat tema: Jag hittade det här kontot i samband med vår flytt (ni vet, när man frenetiskt letar inspis) och blev alldeles golvad av allt fint. Jag älskar inredningen i det här svenska arkitektritade huset från -68. Tegel, trä, betong, rymd och jordnära färgskala. Helt enkelt en estetik som faller mig i smaken, även om jag just nu har en liten inredningsmättnad på gång. Skulle behöva lite nya vindar in i systemet. Här kan du följa.

 

97415036_265759701278988_5147929908151844864_n

3. Kalle och Brita Zackari
@kalleochbritagrejar

När jag sist tipsade om serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” hade jag helt missat att Kalle och Brita, vid sidan av sina vanliga konton, hela tiden haft ett gemensamt konto som specifikt handlar om livet på bondgården. Tänk så mycket jag missat! Musiken i serien var ju också ovanligt bra så blev så glad när jag såg att Spotify-länken med alla låtar fanns i bion. Det här kontot bjuder på så många skratt (den här bilden till exempel – så långt ifrån ens egen verklighet). Blir så inspirerad att gå ut varje gång jag scrollar i den här feeden. Och det är ju aldrig fel när man ibland tenderar fastna med röven i soffan. Här kan du följa.

 

97142141_683463765819375_1498141453916831744_n

 

4. Ninas lägenhet i Karis
@tiptoptoli

I det gamla Toli-huset (en nedlagd färgfabrik i Karis) ska Nina snart flytta in med sin son. Enorma rum, synliga ventilationsrör och stora fönster. Tycker det är så roligt att följa med när andra renoverar. Så belönande att följa processen från sidan (allt går liksom framåt, utan att man själv behöver lyfta ett finger). Blir så glad när folk tar sig an betydelsefulla byggnader som kanske annars skulle förfalla. Tänk att det en gång färgades Marimekko-tyger i Karis! Men nu ska Nina och Adrian bo här. Här kan du följa. 

 

97963744_1312109028989714_1130811055916711936_n

 

5. Markku Harju och Nordic Wildlife Care
@villielainhoitola

Om de övriga fyra tipsen var på Instagram, så kommer det här femte och sista tipset på Facebook. Tror de flesta österbottningar känner till Markku Harju (och jag brukar se honom i byabutiken på Replot om somrarna). Men ifall de ännu finns någon nylänning här som har missat honom, så är det minsann god tid att upptäcka honom. Markku driver alltså Nordic Wildlife Care i Replot skärgård. Där hjälper han skadade vilda djur (älgkalven Marvi kommer ingen att glömma – och just nu finns det en helt ny kalv: Rudy – så hjärtskärande gullig!). Hela historien med finansmannen i Helsingfors som flyttade tillbaka till Österbotten för att rädda vilda djur är bara för fascinerande för att vara sann. Österbottens egen Tiger King (fast liksom ändå motsatsen). Här kan du följa.

 

Vilka är dina bästa följtips just nu?

2 reaktioner till “5 suveräna följtips – följer du redan dessa konton?”

  1. Vilda Barn helt klart, nu och alltid! Om ursprungligt föräldraskap jorden runt, ger verkligen perspektiv!

  2. Inte ett Konto, men finns nog även Facebook-Sida, Länkad från Huvudsidan, alltså Åter, Försöker den Fassinerande Lasten Oma Radio, på Alla, Tänkbara Sätt, Upprätthålla sin Goda Qvalitet, Gällande Barnkultur, så Följ Med Adressen http://www.lastenomaradio.fi så Vet Ni, vad Jag talar om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.